Életmentő posztumusz díj a veronai buszbaleset tanárának

A veronai buszbalesetben 16-an haltak meg, felnőttek és gyerekek egyaránt. Azonban volt több személy is akik példás magatartásukkal és segítségükkel, megakadályozták, hogy a 16 halott még több legyen. Feláldozták saját életüket, mit sem törődve azzal, hogy mi lesz velük, csak azért, hogy a társaik és tanítványaik életét megmentsék.

Antal Köz Béla tanár úr az, akit szeretnék kiemelni elsősorban. Ő sajnos a pusztító tűz áldozata lett, Vigh György tanár úr pedig elvesztette 2 gyermekét és súlyosan megsérült a feleségével együtt. Sokan nekik köszönhetik, hogy életben maradtak. Volt egy bátor diák is, akit a kalapáccsal a kezében találtak meg, nagyon valószínű, hogy ő is a társai mentése közben lelte halálát.Ezért is szeretném elindítani ezt a petíciót, hátha eljut a felsőbb emberekhez, hogy mind a két tanár és a fiatal fiú is kapja meg az életmentő emlékérmét, Antal Köz Béla, illetve a másik életét vesztett diák posztumuszt. Ha valakik, akkor ők azok akik ezt megérdemlik. Nem sok embernek lett volna annyi lélekjelenléte ilyen helyzetben mint neki, hogy ne saját magukat mentsék, hanem segítsenek a többieknek. Ők az igazi HŐSÖK. Egy fiatal fiú apa nélkül maradt, egy apa elvesztette felnevelt felnőtt gyermekeit, egy szülőpár pedig fiatal gyemekét kell, hogy eltemesse. Ez a fájdalom, hogy így kellett őket elveszíteni, sosem fog elmúlni.

Kérek tehát mindenkit, hogy csatlakozzunk minél többet, kerüljön be a médiába is, cikkezenek erről az újságok, hiszen így biztosan célt érünk!!!! Ez a tragédia mindenkit megérintett annyira, hogy összefogjon kicsiny országunk. Hát tegyünk így most is!!

MAGYAR DIÁKOK, SZÜLŐK, TANÁR TÁRSAK, ÉS A TRAGÉDIA MÉLYEN ÉRINTŐ EMBEREI, ÉRJÜK EL A CÉLUNKAT, ÉS KAPJÁK MEG AZ EMLÉKÉRMÉT! :)