Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

filiszteus

#6529 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-03 21:22

#6527: egy kiváncsiskodó - Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

"az általuk gyermekkoruk óta lakott házat,  amelyet a szülő, nagyszülő kapott,"  Valóban  a nagyszülő kapta, úgy, hogy mástól elvették.

Az Apró villa az ötvenes években lett államosítva és elrekvirálva egy zsidó családtól és így került Apró Antal tulajdonába.

Erről az Orbán féle váci utcai villalakásról valami linket, ha mellékelnél. Az a baj, hogy a Váci utcában nincsenek villák.

Válaszok

Csak FIDESZ ne

#6533 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-03 22:30:41

#6529: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája.... 

Filiszteusi, hogy védi Ön hirtelen a zsidókat!.

EGY VÁCI UTCAI LAKOS

#6534 Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-03 22:38:08

#6529: filiszteus - Re: Re: BOCS, HOGY ÉN VÁLASZOLOK.

SAJNOS,  LINKELNI NEM TUDOK,  DE ÉN OTT ÉLEK MA IS ÉS A SZOMSZÉDOMÉK 165 NM-ES KÉGLIBEN LAKNAK, A MIÉNK 65 NM. A SZOMSZÉDÉK FOGORVOSOK ÉS KÉT ÜZLETÜK IS VAN A VÁCI UTCÁBAN, ŐK "MESÉLTEK" ORBÁNÉKRÓL, AMIKOR MEGKAPTÁK A 136 NM-ES BÉRLAKÁST. AKKOR SZDS-ES POLGÁRMESTER VOLT AZ V.KERÜLETBEN, MIHÁLYI GÁBOR NEVEZETŰ. NA, NEKI MEG A XANTUS JUDIT NEVŰ JEGYZŐJÉNEK IS NYOMBAN LETT HASONLÓ MÉRETŰ KECÓJA A DEÁK FERENC UTCAI KÉTEMELETES MŰEMLÉKHÁZBAN, AHOVA MÉG LIFTET IS CSINÁLTATTAK A FULL-FELÚJÍTÁSKOR, MERT 4 EMELET ALATTI HÁZBA NEM JÁR, ÍGY NEM VOLT.   AKKORIBAN A DEÁK FERENC UTCÁBAN DOLGOZTAM,  ÍGY EZEKRŐL NEM ÚGY HALLOTTAM,  HANEM A SZEMEM ELŐTT ZAJLOTT.   A MIHÁLYI BARÁTI KÖRÉHEZ TARTOZOTT AKKORIBAN MÉG OV,  MERT,  HA NEM ÍGY LETT VOLNA, NEM KAPHAT UN. NAGYPOLGÁRI LAKÁST,  AMELYEKBŐL MÉG AZ APRÓ-VILLÁVAL EGYIDŐBEN TÁVOLÍTOTTÁK EL A TULAJOKAT ÉS ÁLLAMOSÍTOTTÁK.  NO, EZ UTÓBBIT A FOGORVOS SZOMSZÉDOMTÓL HALLOTTAM,  MERT A HÚGA ORBÁNÉK HÁZÁBAN LAKOTT,  ÉS VÉGÜLIS MINDENKI TUDTA A SAJÁT LAKÁSÁNAK TÖRTÉNETÉT.  A MIÉNKÉ IS EGY ZSIDÓ CSALÁDÉ VOLT.   AZ ENYÉM AZÉRT OLYAN KICSI, MERT LEVÁLASZTOTT,  A MÁSIK FELE IS KB. EKKORA.  AZ EGÉSZ LIPÓTVÁROS ( EZ AZ V.KER. ELIT RÉSZE) MIND ÁLLAMOSÍTOTT ÉS LEVÁLASZTOTT KÉGLIK, AMIT ÚGYE VALAKIKTŐL ELVETTEK ÉS ÁLLAMOSÍTOTTÁK. DE AZÉRT RENGETEG LAKÁST MEGHAGYTAK EREDETI ÁLLAPOTÁBAN, CSODÁLATOSAN NÉZNEK KI,  360-460 CM BELMAGASSÁGGAL, HATALMAS FÜLLUNGOS  2-3 SZÁRNYAS AJTÓKKAL ÉS HASONLÓ ABLAKOKKAL, 30-40 NM-ES SZOBÁKKAL,  MIN. DUPLA KOMFORTTAL.  MARADJUNK ANNYIBAN, HOGY ÜBERELIK BÁRMELYIK RÓZSADOMBI VILLÁT, KERT AZ UDVARBAN KÖZÖS ÉS KICSI, DE A LAKÁSOK KIRÁLYIAK A BELVÁROS SZÍVÉBEN VANNAK,  ÉS BUDAPEST LEGDRÁGÁBB UTCÁJA TÉNYLEG A VÁCI UTCA ÉS KÖRNYÉKE.  ÜDV.

egy kíváncsiskodó

#6546 Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-04 12:17:06

#6529: filiszteus - Re: Az Orbán-villa alapköve...

Én úgy látom, hogy a lipótvárosi Váci utca és környéke lakóházai gyönyörűséges villák, a belső udvaruk közös és nem túl nagy.  Ezek szintén az 50-es években lettek  államosítva és a legtöbb óriási méretűt  (amelyek emelet nagyságúak voltak, cca. 220-350 nm körüliek)  átalakították 2-3-4 kisebbre.  A Belváros szívének, az V. kerületnek ez a része a Lipótváros, ahonnan kitelepítették az Újlipótvárosra hallgató városrészbe a tulajdonos családok nagy részét, amely a XIII. kerület Szt. István krt és az onnan nyíló néhány utca, amelyet pestiesen zsidónegyednek is hívnak.  Ennyit tudok én, ami egyúttal megfelel a valóságnak is, valamint azt, hogy ez Budapest történelmi Belvárosa és  az ország legelegánsabb, legdrágább városrésze.