Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

Vendég

#6599 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-06 01:35

#6594: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

"Átkos"… Jaja! Nem fényezném, csak pár apróság:

Ugye érted, hogy kik rombolták le az "átkos" előtt ezt az országot? És azt, hogy kik építették újjá? Mielőtt leugatsz: nem, nem volt jó, hogy elkövettek az emberek ellen néhány dolgot, sőt ezen az újjáépítésen kívül nem sok jót tudnék elmondani róluk. Az utánuk következő "rendszerváltás" (bármit is jelentsen ez a szó) is úgy sikerült, ahogy. Amiben most ülünk, az attól lett, hogy az "átkosban" felhalmozott vagyont széthordták - még véletlenül se csak "politikusok", hát nekem nem magyarázza be senki, hogy minden az ő hibájuk.

Éltem én ebben is, abban is. Nem voltam süket meghallgatni az idősebbeket sem, akik lehúzták azt a röpke 40-et. Azt nyugodtan mondhatom, hogy az általam ismertek közül (nincsenek ám kevesen) csak a ma legagresszívebb, legszélsőségesebb nácik ordibálják, hogy "átkos". (Persze mást is, de nem részletezem.) Ezek akkor nem bűnhődtek meg a vétkeikért és csendben lapítottak. Most trottyosként már nem zavarnának sok vizet, csakhogy itt egy újabb válság (ami csak mélyebb az általában is létezőnél) és megerősödtek a soraik elégedetlen fiatalokkal, akiket időközben fel-, kineveltek.

A tüntetés még mindig sláger, hát legyen:

Nem a rendőrség kezdte az agressziót, hanem a tüntetők. Balos tüntetők nem rombolták le az utcákat, nem vertek meg járókelőket, tőlük nem kell tartania annak, aki közéjük keveredik. Ezzel szemben láttam én már neonáci bandát "békésen demonstrálni", aminek "csak" pár megvert "nem magyar" vagy "nem ember" lett az áldozata, na meg a közterület, amin mintha hurrikán tombolt volna. Előbb állat módjára viselkednek senkit és semmit nem tisztelve, aztán mikor a hatóságok ezt nem hagyják, akkor azt vágják a fejükhöz, hogy az a törvénytelen, hogy nem hagyták őket kiélni "szólásszabadságukat". Persze ki lehet ragadni ilyen helyzetekből néhány jelenetet és van is igazság abban, hogy válogatás nélkül elagyabugyáltak embereket. Nem szép dolog. Csakhogy ez sem újdonság. Jónéhány tettlegességig fajuló (nem csak magyar) tüntetés van már az archívumokban és azt kell mondanom, hogy egyetlen egyre sem emlékszem, amikor az állatok közt sétáló vagy tényleg békésen tüntető emberek ne estek volna áldozatul. Nekem ez annyit mond, hogy bármennyire elégedetlen vagyok valamivel, az ördöggel lepaktálni nem szabad. Azzal, hogy velük közös demonstráción jelenik meg valaki azt mutatja, hogy egyet ért velük, hogy velük van, hogy tettlegességben kész mellettük állni. Egy oszlatáskor nincs se idő, se lehetőség mérlegelni: meg kell állítani a tombolást, ami nem megy ám azzal, hogy szépen megkérjük a kedves gyújtogató tömeget, hogy legyen szíves oltsa el azt a 4 égő autót vagy hogy állítsa vissza a sínre a villamost, amit épp most döntött fel. Még mindig jogosnak és megválaszolatlannak találom azt a kérdést, hogy miért csak a jobbos tüntetés ilyen és a balos miért nem? Persze tudom a választ…

Válaszok

Vendég

#6600 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-06 03:09:23

#6599: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája.... 

Látom a sértődöttség csodákra képes, no, akkor mondatról mondatra, és nem megsértődni. Nem ugatunk, félreérted, vitatkozunk kultúráltan, és nem nácizzuk le embertársainkat ugye?

Értem igen, a saját akkori idióta politikusaink szintén, majd az utolsó pillanatban onnan is kapituláltunk, mert mindig rossz hátsót választunk a szánkhoz. Hát nem a kommunista bőrbe bújt szélkakasok, ávósok, stb., hanem szüleink több-kevesebb mosollyal az arcukon de annál több lelkesedéssel, és hangsúllyozom nem a párttitkár és egyébb aljas kiszolgálói a rendszernek tisztelet a kivételnek, mert az elvhű emberekkel semmi bajom, még ma sem. Persze, hogy nemcsak ők hanem a holdudvar és a sok szélkakas akik tapsoltak rendesen, kisztitkáraink, segítek, gyurcsány-orbán-demszky stb., ilyen kétlábuak és társaik mert ezek nem emberek, élősködők. A következő mondatodért (face to face) pofán kellene, hogy verjelek elmagyarázva, hogy kit nácizz le sok tisztességes ember nevében is, mert átkost kiált, vigyázz mert már a kommunizmus aljasságait tagadókat is büntetik hála az égnek,ugyanúgy mint a holokauszt tagadókat, ugyan mi lenne veletek ha nem lett volna nácizmus, holokauszt, jobb és baloldal, akkor bizony nem lehetne összemosni bagatelizálni ("jó, hogy elkövettek az emberek ellen néhány dolgot", bizony jónéhányat) farkast kiáltani amikor egy vitában elakadtok, alulmaradtok. A fiatalokat a nyomor, mind lelki mind fizikális, valamint a cél nélküli élet és a valahová való tartozás kényszere nevelte ki, persze az általad trottyosoknak titulált tetük felkarolása terelgetése mellett.

A tüntetés nem sláger, hanem a nép alkotmányos joga ha tetszik ha nem. Az meg ahogy ott viselkednek az emberek őket minősíti, a huligánokat ki kell emelni a tömegből, szakszerüen kellene intézkedni, mert lehet, csak nem az volt a cél. Bocs vissza kell térnem a balos nem balos kényszerképzetedhez: el ne hidd, hogy hétfőn például balos illetve jobbos tüntetés volt, orbán pofátlan királysága ellen tüntettek az emberek, többnyire (és ezt rohadtul nem értitek) politikai hovatartozás nélkül! Ott is a kedves mszp-s elvtársak csinálták a fesztivált a saját jelenlétükkel, ugyan mi a fenét kerestek ott, milyen jogi és erkölcsi alapjuk van tüntetni parlamenti kenyerespajtásaik ellen amikor ők is ezt művelték 8 év alatt, és még dilettánsak sem voltak csak rohadtul lusták, mert lopni a legegyszerűbb.

Hát az oszlatásról vallott nézeted szerint meg kell állítani igen, és nem agyonverni, nem meztelenül vallatni, nem újjat kitörni, nem szemet kilőni, és még sorolhatnám a mocskosságaikat, no akkor kik is a nácik? Azóta hányok ezektől az egyenruhába bújt unkultúrált droidoktól, a mindenkori rendszer anygyalbőrbe bújt kurváitól. Szakszerű intézkedésük esetén nem fajult volna idáig az a tüntetés, mert a vipera az egy veszélyes állat ugye? Meg az a cinikus fasz aki mondja az is. Talán még igazad is lehetne, ha nem lenne rá számtalan példa, hogy járókelőket, munkából hazafelé tartó idős embereket, szórakozóhelyen tartózkodó embereket vertek agyon ezek az állatok, na innentől nem legitim az egész. És kérdem én hány provokátor lett lecsukva, válaszolok egy sem, nem furcsa?

Persze, hogy tudod a választ csak nem tetszik, ezért osztod fel az embereket balosokra, jobbosokra, nácikra, zsidókra, cigányokra és még ki tudja mikre.

Kíváncsi vagyok, hogy hová sorolod magadat, és hogy az imádott szófordulatoddal éljek, persze tudom a választ, és hidd el innentől abszolút nem érdekel az összemosott, elferdített értékítéleted. Csak kérlek legalább magadnak ne hazudj, és időnként ha nézeteid nem tiltják, esténként beszélgess el a jó istennel Ő feloldoz és megbocsájt még nekünk is.

U.i.: Bocsánat a nyers modorért, de a tények makacs dolgok.