A Schmitt Pál doktori címét illető plágiumgyanú kivizsgálásáért

Quoted post

Vendég

#527 Re: Re: Re: Re:

2012-01-23 18:04

#525: Péter László - Re: Re: Re:  

Azért történik mindez, mert méltánytalan és méltatlan, hogy ilyen utálatos módon, a tudomány köpönyege mögé bújva próbálják a neoliberál-bolsvikok megbuktatni Schmitt Pált. Igazából teljesen lényegtelen, hogy mi történt 1992-ben. Még az is lehet, hogy összeollózta a dolgozatát (Ó, ha annyi pénzem lenne....). Régen és ma is az a szokás, hogy ha van valami gond a dolgozat körül és ennek tisztázását fontosnak tartják a referik, akkor szépen, a háttérben lerendezik az ügyet, anélkül, hogy bárkinek csorba esne a tekintélyén, anélkül, hogy megszégyenülne. Ennek is köszönhető, hogy 2008 és 2012 között egyetlen sikertelen védés volt.

Ami itt zajlik, az nem a tudomány megvédése, hanem Schmitt megalázása. Lássuk be, akik feldobták az ügyet (HVG), azok között senki nincs, aki értelmi képességét és ismereteit is tekintve képes lett volna önmagától felfedni és ennyire előrevinni ezt az ügyet. Valaki a bennfentesek közül "köpött", lehet, hogy pont az, aki annak idején az ötletet adta Schmitt-nek. Komcsi és liberál-bolsevik körökben ez így szokás.

Ehhez asszisztálni? Na de kérem!!!!

Válaszok

Kovács Péter

#528 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-23 19:31:56

#527: - Re: Re: Re: Re:

Tegyük fel, hogy ballib komcsik, hazaárulók, vagy akármik is, akik a vizsgálatot kérték. Hangsúlyozom, tegyük fel. Sőt azt is, hogy politikai céllal, időzítve jelent meg a HVG cikke. Ha így is van, nem újdonság egyetlen párt részéről sem, hogy fogást keres a másikon, hadd ne soroljam a példákat, nincs annyi időm, kedvem. Csakhogy ott a bibi, hogy egy közjogi méltóságnak illene feddhetetlennek lennie, nem? Ez a politika vica és versa detto. Ráadásul ez nem speciálisan magyar jelenség, hadd feltételezzem, hogy kiterjed az Ön/Önök műveltsége arra is, hogy tudják, mikre gondolok. Amúgy szerintem épp Ön/Önök teszik politikai üggyé kedves és úriemberhez méltó hozzászólásaikkal, ami nem az aláírókat minősítik, ha szabad megjegyeznem.

Úgy érzem, az érvek/ellenérvek szintje társítva a higgadtsággal inkább vinné előre az országot. Tisztelem, hogy védik a hitük szerinti igazságot, de sokkal jobban érezném magam, ha az indulatokat letörölnénk a cipőkről a vitalap ajtajában.

dr iur

#530 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-23 21:55:54

Kedves sp rajongó!

Nekem van egy nagyon egyszerű trükköm az ilyen neolibbols ármány ellen: a doktori címem megszerzéséhez szükséges VALAMENNYI dolgozatomat én magam fogalmaztam meg, a felhasznált forrásokra pedig a szövegben hivatkoztam, azokat idézőjelbe tettem vagy azt is átfogalmaztam a saját gondolataim szerint.

Olcsó trükk, ugye? Elárulom a titkot: általános iskola 3. osztályától volt egy fogalmazás órának nevezett tantárgy, ott lestem el ennek alapjait, hogyan kell saját szavaimmal megfogalmazni olvasmányélményem vagy akár privát elképzelésem. (Zárójelben: ugyanott volt helyesírás nevű diszciplína is)

Ezért aztán számomra nem is az az igazán megdöbbentő, hogy forrásokat használt fel jelöletlenül, hanem azokat a forrásokat még átfogalmazni se volt képes e szerzemény megalkotója. (Nem szeretném feltételezni a magyar sport első számú vezetőjéről, hogy nem voltak az olimpiáról önálló gondolatai, így kevésbé sértő azt feltéteznem, hogy más írta helyette)

Lehet, hogy lényegtelen, de számomra fontos, hogy hazám vezetőjének a neve alatt saját gondolatai szerepeljenek. Egyáltalán: legyenek saját gondolatai.

De itt a ragyogó alkalom, hogy a szakértők is megvizsgálhatják, bebizonyíthatják az ártatlanságát, leránthassák a leplet erről az összeesküvésről, sőt van egy ötletem: tegyék fel a netre mindegyik írást, aztán ki-ki saját maga értékelheti. Ha engem megvádolnának, ez lenne az első, sőt még a hozzá készült jegyzeteim is megmutatnám, megvannak (persze sp-nek már nincs meg/nem is kellett/ nem volt követelmény/egyből kipattant a fejéből)

És hogy miért nem figyelmeztették, ez jó kérdés... valószínűleg azért, mert Ő megtette, NEKI megengedték, tán mert őróla ezt nem is feltételezték (még egyszer: a magyar sport első embere volt...). Igen, mással is kivételeztek, azokat is ki lehetne és ki is kellene vizsgálni, de mégsem lehet azt mondani akkor, ha tetten érnek egy autótolvajt, hogy várjunk csak, egy betörő haverja jelentette fel, ez méltatlan hozzá, ráadásul más is lopta a kocsiját, vizsgáljuk meg előbb azokat is - pedig biztos, hogy más is lopott autót. Főleg akkor nem várhatunk, ha ez az autótolvaj az autógyár első embere.

ui. minden tisztelem ezen petíció kezdeményezőivé és azoké, akik tudomány iránti elkötelezettsége és erkölcsi érzete erősebb, mint a politikai elkötelezettségük - oldaltól függetlenül számomra ők az igazi hazafiak.

Péter László

#542 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-25 11:36:15

Idézet Öntől: "Valaki a bennfentesek közül "köpött", lehet, hogy pont az, aki annak idején az ötletet adta Schmitt-nek."

Hogy is van ez? Akkor az, aki az ügy eltusolásáért érvel, éppen azt veti fel, hogy Schmitt doktorija egy komcsi konspiráció eredménye? És még burkoltan el is ismeri, hogya munka nemcsak plágium, de még annak sem saját?

Érdekes... és hogyan is került Schmitt oda, ahol most van? Aki jelölte és megválasztotta, az is kommunista? Közülük vajon egyetlenegyet sem csapott be? És ez már megint az "én komcsim ilyen, bezzeg a tied olyan" című mese? Hát nem épp emiatt nem lehet valamit rendezen tisztázni kis hazánkban?

Talán mégiscsak meg kellene tanulni érvelni, mielőtt ismeretlenül megpróbáljuk a vitapartnert erőből lenyomni.

Vendég

#551 A tudomány tisztességet követel

2012-01-26 01:59:34

Kedves Péter László!

Hagyja a politikát másra, ahogyan én is teszem.

A szóba került magyar állampolgárságú férfi, akinek ideiglenes lakása a Várban található ez idő tájt, viselkedjék végre tudományt művelő férfihoz illően, és vonja le a következtetéseket. De mindenekelőtt adjon számot arról, hogyan készítette el a disszertációját, majd ismertesse azt is, miképpen védte meg.

Összegezve: a törvény előtti egyenlőség és a tudomány berkeiben elvárható tisztaság érdekében a gondolatlopás vádja alól maga a gondolatlopással gyanúsított személy tisztázza magát. Talán még tudja, hogyan készült el a nevét viselő doktori értekezésnek mondott munka.

Üdvötlettel: dr. H. Tóth István CSc