Elegünk van Parászkából!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Elegünk van Parászkából! petíció automatikusan generált fórumtémája
Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)
2016-02-14 17:20- Date of removal: 2016-02-18
- Eltávolítás oka:
Vendég |
#527 Re:2016-02-14 17:30Sajnos semmi. Tartjátok magatokat, amíg bírjátok, aztán eltűntök... És hidd el, ezt nagyon szomorúan írom, mert nekem is élnek rokonaim a szórványban, csak ők tudják, mit jelent évente sírni a polgármesternek, könyörögni, hogy ne szűnjön meg a magyar osztály, hogy legyen, ahol a gyerek magyar szót tanuljon. De erről te hiába győzködöd pont Kozma Szilárdot, aki oldalakon át büszkélkedett itt azzal, hogy székelyként románul tanult... Egyedül vagytok, mert a székely csak önmagával szolidáris, a pariumi meg csak önmagával és a székellyel. A magyarországi meg csak a székellyel, esetleg, mikor épp úgy fordul a divat, a csángóval... Sajnos olyan divat még nem volt, s nem is lesz, hogy a szórványban küzdőkkel szolidarizáljon valaki, értük meneteljenek, értük gyűjtsenek, értük írjanak petíciót. Ez van. Szász Jenő is megmondta, át kell települni. A szórványmagyarok szülőföldön való megmaradásáért, magyar jövőjéért senki nem tesz keresztbe egy gyufaszálat sem, törődjünk bele. :-( |
Vendég |
#5282016-02-14 17:34Olvastam néhány cikket tőle, melyek teljesen meggyőztek arról, hogy ez a nő nem normális, nem ura önmagának. |
Vendég |
#529 Re: Re:2016-02-14 17:35"Azonban és ugyanakkor, ezt egyáltalán nem így gondolják maguk a szorványba kerlt testvéreink, mert rengetegen érkeztek a szórványból évekkel korábban, a marosvásárhelyi Székely Martírók Emlékművénél megtartott márciűsi autonómia-tüntetésekre." Ezt senki nem vitatta. Mindig számíthattok rájuk, ezt tudjuk. A kérdés, hogy ők számíthatnak-e rátok? Ti mikor fogtok értük is menetelni, tüntetni? |
Vendég |
#530 Re: Re:2016-02-14 17:39Egyébként nem az a hozzászólás volt "rafinált", hanem az öné. Itt ön az egyedüli, aki érvek helyett rosszindulatú feltételezésekkel, személyeskedéssel, vádaskodással operál. Ha valaki az önétől eltérő véleményt ír, soha nem a véleményre reagál, hanem minden eszközzel megpróbálja aláásni a vélemény írójának hitelességét, még ha nem is ismeri. Na ez az igazi rafinéria, uram! Bár nagyon átlátszó... |
2016-02-14 17:44- Date of removal: 2016-02-14
- Eltávolítás oka:
Kozma-Joó Viola |
#532 Re: Re:2016-02-14 17:55 "Hiába magyarázod Kozma Szilárdnak", aki a te hazugságod szerint büszkélkedett (??) azzal, hogy székelyként románul tanult, miközben a valóság az, hogy ezt mindig panaszként említi, ráadásul - na bumm - kétszer is éhségsztrájkot vállalt, az a romániai magyar gyermekeknek az anyanyelven tanulása jogáért! Itt az elő példa, hogy mire nem vetemednek a Borókát védők, de az is lehet, hogy megint Boróka ír itt "vendégként" , mint tegnap egész délután, késő éjszakába nyúlóan. És vajon ki más lenne még anyira aljas, hogy ilyen meredeken hazudjon a férjemről, és ki más lenne anyira rafinált, hogy mindeközben a szórvány magyarokat is igyekezzen szembe állítani a székelységgel! És kinek lenne érdeke mindezt pont itt ezen a petíción latba vetni? - Az biztos, hogy P. Boróka minden nap olvassa az itt született hozzászólásokat, és az is biztos, hogy a maga eszközeivel próbálja befolyásolni az itt írókat és olvasókat, és hogy ezek után nemcsak a petíció szerző, de az itteni próbálkozásait mind meglövő Kozma Szilárd is komoly tüske lesz az ő számára... |
Vendég |
#5332016-02-14 17:58mert elegem van! A folyamatos, aljas provokációkból, melyek a magyarok, a magyarság ellen irányulnak. S az azt kiötlő, terjesztő szemét alakokból is - mint ez a P. B., pl. - akik mindezt zsigeri gyűlöletből teszik. Uff. |
Vendég |
#534 Re:2016-02-14 17:59Hát ha feltűnési viszketegségben szenved (ami könnyen igaz lehet), akkor itt most jó nagy szolgálatot tettek neki. Ennél nagyobb feltűnés, mint ennek a cirkusznak a margóján, még sosem volt körülötte... |
2016-02-14 18:00- Date of removal: 2016-02-14
- Eltávolítás oka:
Kozma-Joó Viola |
#536 Re: Re:2016-02-14 18:04Már megint ez a pszichológiai hadviselés, hogy azzal, hogy nemet mondunk rá, az majd igenné válik, tehát inkább lapuljunk, lapuljunk és tűrjünk tovább, mert az a megoldás számunkra. Ó, hát, persze... |
2016-02-14 18:06- Date of removal: 2016-02-14
- Eltávolítás oka:
Kozma-Joó Viola |
#538 Re: Re: Re:2016-02-14 18:09De igen az volt. És de, Szilárd mindig a "véleményre" reagál. És pontosan, hogy te igyekszel állandóan aláásni az ő hitelességét... Ezért is nem vállalod a nevedet sem. |
Kozma-Joó Viola |
#5392016-02-14 18:12Egy korábbi hozzászólást idézek fel: |
Kozma Szilárd |
#540 Re: Re: Re:2016-02-14 18:23Bármikor, ha megszervezik! |
Kozma Szilárd |
#5412016-02-14 18:37Még agyszer mondom. Ez a tipikusan Parászka-demagógia azért nagyon veszélyes, mert úgy csinál, mintha a szorvány bármit is nyerne ezzel, ha mi lemondunk az autonómiáról. Illetve, mintha a szorvány-magyarok bármit is veszítenének azza, hogyha nekünk sikerül kivívni az autonómiát. Úgy csinál és azt a látsztot kelti, mintha a szorványnak bármiféle nyerni valója is lenne abból, ha mi is szorvánnyá válnánk! Holott a valóság éppen ennek a fordítottja! Amíg mi megmaradunk tömbban, addig nekik is van valamennyi reményük a megaradása, létják értelmét annak, hogy a szívüket ne cseréljkék el. De ha mi is el kezdünk még ennél is joban szorványosodni (Mint pl a Maros megyei falvak), akkor az Erdéyli magyra szrványvidéknek VÉGE. Úgy csinál, mintha a szovány irigységében nem akarná , hogy mi megszerezhessük az autonómiát, illetve, mintha a mi autonómia-törekvéseink miatt őket még jobban szorványosítanák! Ez aljas valósághamisítás,és még aljasabb demagógia! Ne döljetek be a szemforgatásnak. Ezek a Budapesti Club-gynökök maguk RMDSZ-pecsenéjét melengetik tartósítják, és közben messzemenően tojnak a szorvány-magyarokra. Legfennebb nem utálják úgy mint minket mert nálunk gyengébbeknek látjhatják. Velk tehát nincs amiért harcolniuk, erdélynek azon a térségein a magyar-ellenes háború eldölt, ott atömeges gerinc már meg van törve. Parászka egész "életműve" erről szól: a magyarnak a magyarral szembe úszításáról, alattomos egymásnak ugrasztásáról. |
Kozma Szilárd |
#542 Re: Re: Re:2016-02-14 18:47"Nagyon átlátszó" itt az, hogy - Am egyébként, az ő szemszögéből egyelőre, abszolút természetes és normális - hogy ezket, a demagóg szövegeket, amelyek lehetnének akár a Parászka -cikkekből kimásolt eszmefuttatások is, annyira azonos a stílusuk, az érvrendszerük, az érzelgősen és tudatos-meghatóan megkomponált, alakoskodó szófordulataik, ha netalán nem maga Parászka Boróka írja, akkor a vele egy követ fújó barátnői. Ez mindennél átlátszóbb! |
Kozma Szilárd |
#543 Re: Re: Re:2016-02-14 18:54Naná! Nem is fogok belemenni a már unalomig ismert, a tudományosság és a populista népszeretet látszatával operáló, ravasz libcsi gondolatmeneteidbe! Még az hiányzik, hogy én is lenyeljem a paic-gazdasági törvényekkel való nagatív sztárcsinálási elméleteiteket! Meg abba, hogy a szovány, kétségtelenül nehéz helyzetét (Éltem én is Nagybányán és kerestem e magyarokat... Magyar írodalmi kört is szerveztem a leg elképesztőbb helyeken és helyiségekben. Olvass utánna drága.. Panek Katinak az édesanyja, Horváth Arany jött át kolozsvárról, hogy a "csodáról" a Művelődésben beszámoljon!) kijátsza a székely autonómia ellenében. Elismerem: nagy baj van velem, egészen pontosan: nagy bajotok van édes kis Borókák velem, mert sehogy nem sikerl engem a sunyi kis, tudományoskodó, liberális-értelmiségi csapdátokba be csili-csalogatni, ami bezzeg olyan jól műkodik (Reméljük, hogy már csak műkodött...) más, korábbi esetkeben. |
Vendég |
#544 Re: Re: Re: Re:2016-02-14 19:07#542: Kozma Szilárd - Re: Re: Re: Azt hiszem, ezt lassan bóknak kell venni :) Öntől legalábbis mindenképpen. Minden Borókának szeretettel :) |
Kozma Szilárd |
#545 Re: Re:2016-02-14 19:17KAF-kát, vagyis Kovács András Ferencet, akinek az én forráskötetem után, minimális időre (talán két, vagy három év?) jelent meg a forrás-kötete, azért és attól tegezem meg attól kezve (1983 - 84?, vagy 85?) tegezem, hogy beléptem az egyetemi előadóterembe amelyben mutatták, hogy megtalálom, és hozzá lépve azt kérdeztem, hogy te vagy KovácsAndrás Ferenc? Igen, mondta ő, én meg oda nyújtottam a kezem és azt mondtam, hogy Szervusz, én vagyok Kozma Szilárd. Erre ő megölelt... - Kérdezd meg tőle és majd azután méltatlankodj. Egyébként azért kerestem, mert meghívtam, hogy jöjjön el Csíkszeredába, mutassuk be a kötetét, az akkor általam vezetett Tamási Áron írodalmi körben. És képzeld, a tegeződés folytatodott... :) (Satisfacut-ai?) És ha nem lennél szellemileg lusta utána nézhetnél, hogy a Fagyönyg c. Romániai magyar versantológiákban, mindig egy oldalon szerepel a fényképünk.
|
Kozma Szilárd |
#546 Re: Re:2016-02-14 19:21Apropó, "Szilárdka"..., ha majd elém állsz személysen, és a szemem közé nézel, majd akkor is merj csak bátran Szilárdkázni, jó? |
Zsolt |
#547 Re: Re: Re: Re:2016-02-14 19:44Ez is egy lejárt balliberális lemez. A rendszerváltó fordulatot kivéve, Magyarországon is, az MSZP-re szavazott az ország népének nagy többsége, amíg az egész országban a baloldal kezében volt az MszMP-től egy az egyben átöröklött megyei és városi pártsajtó és az audióvizuális média. Az hogy hirtelen bevágott a választási elszámítás és lehetett első Orbán-kormány, a Bokros csomagnak volt köszönhető és a Horn-kormány egyéb gazságainak. De mivel Orbánék elhitték magukat - Bíztak abban, hogy a csekély négy év alatt is kiszedték az országot a gazdasági csődből, és el indították a jólét irányába, és azt a nép honorálni fogja - ahelyett, hogy igyekeztek volna maguknak média-hatalomra is szert tenni, elbuktak. Aztán jött Gyurcsány és az Mszp sajtóereje miatt, igen komoly akna munkát kellett befektetnie abba, hogy tönkre tegye az MSZP-imédzsével együtt az országot. Bajnai "átmenetekor" már média szempontjából is viláhgosabb lett a helyzet. A Fidesz megvett, illetve a támogatóival megvetettett néhány erős központi lapot, és a Hír tévé is, akkor erősen mellé állt. Nos, ez fog t9rténni majd itt is. Azzal a különbséggel, hogy az erdélyi jobb oldali értelmiségiek és pártosodó fiatalok nem képesek megvásárolni a megyei lapokat, amelyek, ha jól tudom - A jó darabig Farkas Árpád által főszekeszett Tökör utódja kivételével - ha nem is mind az RMDSZ kezébe, de úgy is az ő hatása alá kerültek. Tehát ezen a szinten még nem várhatunk a Mo-ihoz hasonló, átütő siekereket. De az, hogy Parászka és az őt futtató, most meg védelmező politikus baráti köre, majdnem annyira lejáratta az RMDSZ-t, mint Gyucsány, az MSZP-t, az nagyon valószínű. Emélekezzünk csak:
| ||
2016-02-14 19:51- Date of removal: 2016-02-14
- Eltávolítás oka:
Vendég |
#5492016-02-14 20:06Azért irtam alá, mert itt az ideje, hogy megvédjük magunkat a selejtes lelküek ellen. AEJ. |
2016-02-14 20:20- Date of removal: 2016-02-18
- Eltávolítás oka:
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
544 Létrehozva: 2024-11-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1484 Létrehozva: 2024-09-29
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
455 Létrehozva: 2024-11-08
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1356 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
154 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
118 Létrehozva: 2024-11-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
110 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
85 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6706 Létrehozva: 2023-07-26
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
354 Létrehozva: 2021-12-02
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
43 Létrehozva: 2024-11-19
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Drosztengedélyek maximalizálása
50 Létrehozva: 2024-09-19
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07
BÜNTETÉS AZ ÁLLATKÍNZÁSÉRT!
156 Létrehozva: 2024-03-18