A közoktatásért!

Elkeseredett

/ #469 Re: Re: Re: Tankönyv

2013-03-09 14:39

#466: - Re: Re: Tankönyv 

Hasonló aggodalmaim vannak nekem is. Ez korábban 1-1,5 hónapos procedúra volt. Most még hozzá se tudtam kezdeni a munkához, mert:

- fogalmam sincs, honnan tudom meg, melyik tk. felel meg a kerettantervnek, vagy melyik tartós. A törvény előírja, hogy ha van ilyen, akkor csak ezt lehet megrendelni. Na de a tankönyvjegyzéken (http://tankonyv.kir.hu/kir_tkv_jegyzek/keres.asp) ezen adatok nincsenek fenn!

- fogalmam sincs, hogyan állunk az elsősöknek járó ingyenes tankönyvekkel: ha jár nekik, akkor mi jár ingyen? A munkafüzet is? Vagy az csak a támogatottatnak? Vagy mindenkinek? Vagy senkinek?

- A tankönyvjegyzéken sok, általunk eddig használt tankönyvnek aug.31-én lejár az engedélye. Rendelhetjük ezeket?

- Milyen technikai hátterünk lesz a lebonyolításhoz? Ki és hogyan ad majd számlát? Adatbázis-kezelő rendszer nélkül NEM LEHETSÉGES ezt lebonyolítani, annak pedig még nyoma sincs.

- Ki és mikor köt szerződést az iskolával? Nincs szerződés.

Ja és a lényeg: a tankönyvtörvény szerint én ingyen fogok dolgozni. Mert csak annyit mondanak a díjazásunkról:

"29. § (1) A tankönyvrendelés elkészítésével egyidejûleg az iskolai tankönyvellátás helyi rendjében az iskola igazgatójának meg kell nevezni a tankönyvfelelõst, annak feladatait, az iskolai tankönyvellátás során elvégzésre kerülõ munka ellenértéke elismerésének elveit és a tankönyvtörvény 8/A. § (1) bekezdésben meghatározott feladatok végrehajtását"

Nem úgy hangzik, mintha ebből pénzt látnánk..