PETÍCIÓ A SZEGÉNYEKET SÚLYOSAN ELHANYAGOLÓ SZOCIÁLPOLITIKA ELLEN
Anna |
/ #73 vergődés: munkával pénzhez jutni2013-04-06 08:53 "Jelenleg regisztrált munkanélküli vagyok, de nem tudtak felvenni közmunkára, nem volt hely. A napi élelemmel meg kell küszködni, bográcsban főzünk, tűzhelyünk nincs .A J. Kft.-nál dolgoztam fél évig Budapesten, négykor keltem és este fél tizenkettőkor jutottam ágyba. Nem kaptunk fizetést három hónapig, éhen jártunk be dolgozni. Aztán löktek húsz-harmincezret. Végül fél éven keresztül részletekben adták ide a fizetést. Látástól vakulásig dolgoztunk. Itt, az önkormányzatnál azért nem kapok munkát, mert nem szeretem a simliskedést, a hazugságot, és kiálltam az érdekeinkért. Amikor akácerdőt kellett irtani, több ember keze be volt dagadva másfélszeresére; injekcióra jártak, és az irodában volt a kétszáz darab munkáskesztyű, amit nem adtak ki. Azt mondták, hogy nem lehet kiadni, de ez csak fal duma volt. Én kiköveteltem, hogy adják ki. Ezért nem csípik a burámat a tanácson, azt mondják rám, hogy rafinált cigánygyerek vagyok. Kiharcoltam a kesztyűket, és ennek következtében most nem hívnak be dolgozni. A falu a kultúrteremre és az utakra 47 milliót nyert korábban, de a testvérem hiába pályázott, a munkára, a polgármester saját baráti köréből, ismerőseiből került ki az építő cég. A festést, gipszkartonozást, építőipari munkákat megcsinálom, értek az asztalosmunkához, régebben hangfalakat, erősítőket építettem, cserélgettem, ebből pótoltam a kajapénzt. Most nincs faanyagom, azért nem tudom csinálni. Egy egri hangszerárussal voltam kapcsolatban, olyan minőségben csináltam a hangfalakat, hogy mindent átvett tőlem. Megvannak a szerszámgépeim, alapfokon el tudnék indulni, 200 ezer forint alaptőke kellene. A Kiút programban dolgozó hölggyel felvettem a kapcsolatot, mondtam, hogy két embert tudnék foglalkoztatni. Asztalt, íróasztalt, hangfalat tudnék gyártani. A fiam is tudna velem dolgozni. A pénzhiány miatt utoljára a sorszekrényt szétvágtam, és abból csináltam a hangfalakat. Túl olcsón oda kellett adnom." |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
843 Létrehozva: 2024-11-25
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
616 Létrehozva: 2024-11-23
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
609 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
459 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1511 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1358 Létrehozva: 2024-03-21
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
188 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
185 Létrehozva: 2024-11-25
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
172 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
169 Létrehozva: 2024-11-20
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
169 Létrehozva: 2024-11-06
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
120 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
86 Létrehozva: 2024-11-10
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
85 Létrehozva: 2024-11-25
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
52 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6709 Létrehozva: 2023-07-26