Petíció a Magyar Pedagógus Kar létrehozásának megakadályozásáért
Kalki |
/ #39 Félelem2013-05-21 21:12Kedves Kollégák és Pedagógus-szimpatizánsok! Belelapoztam az aláírók névsorába, s várakozásomnak megfelelően állapíthattam meg, hogy az aláírók jelentékeny százaléka nem vállalta a nevét. Én sem vállalom. Miért is? A félelem miatt. S igen, kedves Miniszterelnök Úr, Balog Miniszter Úr, Hoffmann Államtitkár Asszony! Ez az Önök három éves munkájának talán legelképesztőbb eredménye. Félünk kimondani a véleményünket, mert féltjük az állásunkat, pontosabban a megélhetésünket. Én elsüllyednék szégyenemben, ha abban az iskolában, amelynek igazgatójaként dolgozom, a munkatársaim félnének elmondani a véleményüket. El is mondják, de sajna, nem tudok panaszaikon segíteni. Már jóval 10 millió Ft felett van a kifizetetlen túlórák, útiköltségek, szállítói tartozások összege, s nincs információ(m) arról, mikor kapjuk/kapják meg ezt a pénzt a KLIK-től a hitelezők. Mert ugye az a pedagógus, aki túlórát teljesített, vagy megvette a buszbérletét, éppúgy hitelez hónapok óta a KLIK-nek, mint az a beszállító, aki hónapok óta nem kapta meg az áruja ellenértékét. Nos, ha én a tárca felelős vezetője lennék, ezen égető problémák megoldását követően kezdenék csak el merengeni azon, hogyan lehetne egy (újabb) szép nagy szervezetbe zsúfolni a pedagógusokat. S miért is? "A Magyar Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok önkormányzattal rendelkező köztestülete lesz. A Kar feladata az etikai kódex megalkotása és a pedagógiai célú közösségi szolgálat megszervezésének ellenőrzése, valamint az ezzel kapcsolatos tanácsadó, információs tevékenység működtetése." - írja az EMMI honlapjára pár napja kitett közlemény. Általában nincsenek szövegértési problémáim, de fogalmam sincs, mit jelent ez a két mondat, azt viszont tudom, hogy a magyar közoktatásnak nem ezek a jelenlegi gondjai. Gond viszont az, hogy a nyílt tekintetű és jó eszű, az iskola kapuján belépő hat éves kisgyerekek egyre meghatározóbb hányada miért utálja meg 10-12 éves korára az iskolát, a tanulást, a tanárokat?! Hogyan kerülhetnek írni-olvasni nem tudó, az alapvető számtani műveleteket nem ismerő diákok tömegei a szakközépiskolákba és a szakmunkásképzésbe?! Hogyan kaphatnak ezek 4-5 év múlva szakmunkás-bizonyítványt, sőt, érettségi bizonyítványt?! Miért nem tud a "hatóság" semmit sem kezdeni a 12-16 éves, iskolába nem járó fiatalokkal, illetve családjukkal?! Hogyan lehetséges az, hogy a környező szakmunkásképzőkből "kiesett" diákjaink kezdő fizetése az alkalmazó cégnél jellemzően magasabb, mint az őt tanító szakoktatóké és tanáraik nagy részéé?! Hogy lehetséges az, hogy a katedrára kerülő ifjú pl.idegen nyelvtanár nem ismeri a magyar helyesírás alapvető szabályait, s nem tudja, mi volt az a mohácsi vész?! Segít ezen VALÓS problémák megoldásában a KAR tervezett létrehozása?! Meggyőződésem szerint NEM!!! Segített ezeken a magyar közoktatás államosítása? Tapasztalataim szerint NEM!!! Mélységesen csalódott a 2010-ben - 2/3-os! - FIDESZ-kormányzást igenlő, azt a választások során támogató pedagógus-társadalom jelentős része az elmúlt három év ámokfutása miatt? Tapasztalataim szerint IGEN! Szavazni fognak újra a FIDESZ-re? Tapasztalataim szerint NEM! Én sem! S akarunk egy olyan országban élni, ahol - 23-24 évvel a rendszerváltás után - félnünk kell a véleményünket kimondani, aláírni? Nos, ezt döntse el ki-ki önmaga!!! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1327 Létrehozva: 2024-12-06
A kulturális, zenei és közösségi életért
1197 Létrehozva: 2024-12-18
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
631 Létrehozva: 2024-12-16
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
380 Létrehozva: 2024-12-09
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
208 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
267 Létrehozva: 2024-11-25
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
189 Létrehozva: 2024-12-10
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1631 Létrehozva: 2024-09-29
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5155 Létrehozva: 2024-06-21
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
238 Létrehozva: 2024-10-28