A GEO-nak Székesfehérváron a helye!

Kusmicki Tibor
Vendég

/ #13

2013-05-29 13:41

Kedves 4-es anonim hozzászóló!

Az a ténybeli tévedés, hogy a Kar eredetileg hogyan is jött létre, azt az előttem szólók tisztázták. Azon tévedése azonban, hogy a karon végzett mérnökök túlértékelik a tudásukat, illetve az alkoholizmus problémája, ugye…

Nos, mivel úgy gondolom, hogy Ön nem földmérő, hanem csak „volt dolga” kollégával, tájékoztatásul azért elmondom, hogy BÁRMELY beruházás a világon a földmérővel kezdődik, a folyamatában geodétákkal tart, és az utolsó ember, aki elhagyja a helyszínt…
nos találja ki!
A térképeket sem a kismanók készítik, és hadd ne soroljam végig, hol mindenhol MOZDULNI sem tudnának a földmérők által szolgáltatott adatok nélkül.

Az alkohol nem a GEO problémája, hanem a magyar társadalomé egy pár évtizede, ilyen módon általánosítani elég gusztustalan akkor, amikor egy emblematikus intézmény bezárásáról beszélünk. A BME-től az ELTE-n keresztül a magyarországi egyetemeken, főiskolákon a hallgatók és a végzett emberek fantát meg bambit isznak kikapcsolódás gyanánt, ugye…?

Bizony előfordul, mint minden szakmában, hogy Ön, mint megrendelő olyan földmérővel találkozik, aki nem a szakma csúcsát képviseli, a tudása nem naprakész, nem érti a GNSS technológia rejtett bugyrait. Elárulok egy titkot: minden szakterületen talál ilyet. Megint az általánosítás kérdése ugye…

A GIS OPEN konferencia célja a szakmai jellegű tapasztalat, -és információcsere.
Az ott lévő „alkohol túra” ugye nem valami hallomásból szerzett info, hanem személyes tapasztalat. Ha viszont így van, akkor így figyelmen kívül hagyni az ott hallott információk értékét, a kapcsolati tőke jelentőségét, stb., hát nem tudom… érdekes.
Az alkohol problémája ugye MEGINT NEM a GEO gondja, főként nem okozója, hanem az ott lévő résztvevőké. Ha Ön találkozott alkoholista földmérővel, az ugye megint nem a KAR problémája… ismételnem ugye nem kell.

Csak remélni tudom, hogy az ön tanult szakmájában is ilyen összefogásra talál, ha az Alma Matere ilyen helyzetbe kerül.

További szép napot!

Kusmicki Tibor földmérő
(és nem, nem vagyok alkoholista)