Igazságot a villamosvezetőnek!
KMonika |
/ #7 Ezt már tényleg nem kellene!2013-06-20 11:35 Túl nagy árat fizetne egy hirtelen indulatból elkövetett hibáért, amiből végülis nem lett baj.Az vesse rá az első követ aki soha, de soha az életében még nem csinált indulatból hülyeséget amit később megbánt!Még emberölésnél is enyhítő körülménynek számít a hirtelen felindultságból elkövetett.....ez az ember ennél jóval kisebb hibát követett el.Főleg, hogy az elmúlt 20 évben problémamentes volt.Az egész élete menjen rá erre?Hibáztak mindketten, de ez a hiba egy bocsánatkéréssel (oda-vissza) elintézhető lett volna. Itt most szerintem már nem a veszélyeztetésről és a veszély elhárításáról van szó hanem a pofonról.Véleményem szerint bárkivel előfordulhat, h figyelmetlen és lelép a villamos elé.Ahogy az is, hogy valaki aki villamost vezet sokkot kap egy ilyen helyzettől és elveszti a fejét (miután helyesen járt el).Ezzel nincs is baj, bármennyire is fegyelmezett valaki emberek vagyunk, nem gépek. A baj ott kezdődik, h a vezető abszolút jogosan és érthető módon kiabálással engedte ki a gőzt mire a nő bemutatott neki.Ekkor csattant a pofon, EZÉRT és nem azért mert figyelmetlen volt és lelépett.(A vezetőt sem a vészfékezés miatt elemzik hanem a pofon miatt).Adott helyzetben és lelkiállapotban bárki elveszthette volna a fejét egy pofon erejéig.Szóval itt a "hiba" nem a lelépés és a vészfékezés miatt van hanem a bemutatás és a pofon miatt.A vigyorgást jóindulattal meg is érteném ("huhh, túléltem, de jó" és/vagy kínomban elvigyorgom magam) de a bemutatást nem.Feszültség volt, indulatok, sokk mindkét részről.A pofon után egy kiadós ordibálás oda-vissza majd lenyugszunk és mindketten belátjuk, h hibáztunk, bocsánatot kérünk.Ennyiről kellett volna szólnia a dolognak.És nem arról, hogy ezért az egyik fél békésen éldegél tovább egy max pár napon belül eltűnő maflás nyomával a másiknak meg tönkremegy az egész élete.... Nem minden csak fekete vagy fehér lehet (és persze gondolom a vezetőség soha az életben egy másodpercre sem vesztette el a béketűrését ami miatt hibázott...) és túl sok ember ugrott a vezető nyakának a nővel aki a pofont kapta az élen.Azért is mondom h itt már nem a vezető a hibás amiatt a nyomorult pofon miatt.A nő, aki ezért feljelentést tett és a nép akiknek kényelmes osztani az észt gondolkodás és empátia nélkül a legnagyobb hibás a történetben.Ennek a hatására történik ami történik véleményem szerint....De nagyon remélem, hogy akik elítélik a pofon miatt a vezetőt azok ha hasonló sokk alatt bármikor is hibáznak (ekkorát vagy kisebbet) az életben ugyanilyen megértést kapnak...gondolom azt is igazságosnak tekintik majd.Isten nem ver bottal, vallás ide vagy oda ebben hiszek:) (Az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján nem hiszem, hogy a villamosvezetőnek napi rutinja vagy hobbija lett volna a pofozkodás). Én is jelenleg 7 hónapos terhes vagyok, mégis így gondolom.Hozzáteszem nem az állkapcsa tört el a nőnek, csak vérzett a szája állítólag.Az egy kisebb pofontól is bekövetkezhet ha elharapja, de az indulatból adott pofon amúgy sem kontrollálható maximálisan.(Begörcsölni meg egy 6 hónapos terhes nő bármitől begörcsölhet, én is terhes vagyok, tudom jól, akár a melegtől is csak épp ez rosszkor történt és feltételezések alapján nem fogható a pofonra. Nem kövezném meg emiatt a vezetőt, főleg nem tenném tönkre az életét gyerekestől sértett büszkeségből hanem mélyen szégyellném magam.(Nem mert leléptem, előfordulhat bárkivel, hanem mert még a sokktól remegő villamosvezetőnek be is mutatok...aztán menjen csak rá az ő élete.)Milyen világban élünk kérem szépen??????Valóban igazságosnak tartják ezt a döntést????? |
|
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
A száj- és körömfájás (FMD -magyarul RSzKF) jelenlegi diagnosztikai és válságkezelési gyakorlatának azonnali felülvizsgálata, életpárti alternatívák bevezetése érdekében.
3646 Létrehozva: 2025-04-02
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1260 Létrehozva: 2025-03-30
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
391 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
377 Létrehozva: 2025-04-13
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
337 Létrehozva: 2025-04-18
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
294 Létrehozva: 2025-04-23
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
270 Létrehozva: 2025-04-25
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2297 Létrehozva: 2025-03-04
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1837 Létrehozva: 2025-03-20
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
164 Létrehozva: 2025-04-21
Gyermekeink érdekében: Ne szervezzék át a XVI. kerületi óvodák csoportjait!
565 Létrehozva: 2025-03-27
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1556 Létrehozva: 2025-03-05
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
108 Létrehozva: 2025-04-02
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Petíció a DSZC-s iskolák reggeli kezdési időpontjának módosításáért
71 Létrehozva: 2025-04-03
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5856 Létrehozva: 2025-03-17
Követeljük a fideszes bűnözők teljes körű elszámoltatását és büntetőjogi felelősségre vonását!
7824 Létrehozva: 2020-07-28
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
56 Létrehozva: 2025-04-15
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
776 Létrehozva: 2025-01-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6935 Létrehozva: 2023-07-26