Tiltakozz Zircre, a Bakony szívébe tervezett óriás-kőbánya ellen!

Szív királynő

/ #18 "Szív királynő"

2013-11-14 17:43

#6: Zirci Betyár -

Előrebocsátom, hogy én még nem vagyok nyugdíjas (a jelenlegi trendet látva, lehet, hogy nem is leszek!), hétköznap 5,30-kor elindulok Pestre dolgozni (46000.- útiköltségért!), este 18,30-kor érek haza - nem dúskálok sem az időben, sem a pénzben. A fiam évek óta nem tud elhelyezkedni, de ilyen áron nem is szeretném! Kicsit demagóg ez a munkahelyteremtési lózung, nem? És az "értéket hoz létre" nem cseng hamisan Ön szerint? Milyen pótolhatatlan értéket teszünk tönkre pár tíz év haszonért? Csak a pénz számít kormányunk / időszámításunk kezdete óta? Hol van ilyenkor a gyakran hallott nemzeti öntudat? Nem kellett volna a rendszerváltás óta a fürdővízzel együtt kiönteni a gyereket is: a téeszek, gyárak kiárusítása helyett most új termelő üzemeket kéne építeni (vagy újraépíteni!), és ott biztosítani tisztességes munkát! Lassan már nics semmink, de legalább amit a természet és az elődök ránk testáltak, ingyen kaptuk, azt nem kéne tönkre tenni! Inkább a sok reprezentáció és flanc helyett a visszaszedett adóforintokból új Ganz, Ikarusz, stb. színvonalú gyárat, olcsó bérű állami bérlakást, stb. kellene építeni! A bányanyitás árából az is kifutná... :)

P.S.: Koós urat nem is ismerem (ahogyan önt sem), a körlevelet (?) is csak most láttam meg, de ez a sok cinikus csúsztatás nagyon bosszant! Őszintébb kommunikációt és felelősebb gondolkodást várunk a vezetőinktől!