Az akác legyen hungarikum!

Vendég

/ #2153 Re: Re: Re: ákácdz?

2014-02-15 12:13

#2149: - Re: Re: ákácdz?

Szegényke XD 100 m-re lakom az erdőtől és mivel védett erdő itt nincs is akác, vegyes erdők vannak tölgy, csertölgy, kőris és fenyvesek. Persze benne még vagy 10 különböző más fajta fa, cserje stb. Majd nézd meg http://www.kisalfoldilife.hu/content/%C3%A9l%C5%91vil%C3%A1ga Én itt, az árvalányhajas résztől kb. 400 m-re lakom. Bocidombon van a legtöbb árvalányhaj és megtiltották a szánkózást is. Senki nem tiltakozott itt. Mellesleg virágzáskor a tőlem 1 km-re lévő vérmezőt javaslom még megnézni (itt az a neve) tiszta vörös virágzáskor. Mellesleg a vaddisznák szétcincálták azt a részt teljesen. Ne irtsuk ki őket?

Több ritka növényt láttam, látok, mint sok természetvédő. Csak kb. 10 km-re van akác, de járok arra is. Csak decembertől lehet fát kitermelni éppen az miatt, hogy a favágással a természetet ne zavarják. Előtte végigjárják az erdőt és ki vannak jelölve melyek azok a fák amiket nem lehet kivágni, mert magfának meghagynak. Rengeteg lovarda is van és az erdészettel közösen ki vannak jelölve azok a részek, ahol lovagolhatnak. Mellesleg minden hétvégén sétálunk az erdőbe. Járok én eleget az erdőbe és szép is. De azt kellene megérteni az íróasztal mellől ideböfögőknek, hogy itt nem az őshonost akarja senki kiirtani, hanem, ahol nem marad meg szinte semmilyen fa és a vetés is csak öntözéssel, oda akácot is ültethessenek. Mi ebből ki vagyunk zárva (teljesen jogosan) a természetvédelmi és tájvédelmi körzetek miatt. De ahol nincs semmi ilyesmi oda ültessenek csak. Nehogy már olyan mondja meg mit csinálhatunk és mit nem, aki még Magyarországon se járt. Illetve a hozzádhasonló nyári kirándulósok.