Az akác legyen hungarikum!


Vendég

/ #3921

2014-02-26 14:51

Mióta élek, ismerem az akácfát. Mi gyerekek nyersen ettük a virágait, mézédes. Anyám családja (kb. 80-90 évvel ezelőtt) a bojti időszak alatt ruhakosárszámra szedte, és sütötte ki zsírban nasiként a 6 gyereknek. Manapság a Tisza mellékről hozzuk 5 literes befőttes üvegben a mézet ottani termelőktől. Teljesen bió, és olcsóbb mint a bolti, azonkívül biztosan nem gén-kezelt. Az unokáimnak reggelente iskola előtt adunk egy kanálnyit, amire citromot csepegtetünk. Eddig megvédte Őket az influenzától. És akkor még nem is szóltam a méz egyéb gyógyító hatásáról, és felhasználhatóságáról. Nagyon szeretjük, és fontosnak tartom: LEGYEN HUNGARIKUM!
Tisztelettel: Ági mama.