Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #2359 Re: Q. pénze hovátűnt? Nyomonkövethető! Hallgasd meg!

2015-04-19 06:15

#2357: - Q. pénze hovátűnt? Nyomonkövethető! Hallgasd meg! 

 Egy másik csoporból idézet:

"Idézetek a műsorból (nem szó szerint): "Önmagában való ellentmondás: fiktív kötvényt nem lehet kibocsátani, tehát itt nem kötvénykibocsátás, hanem lopás történt (...), a fiktívek kódja ugyanaz, mint a legálisan kibocsátottaké... (mindennek a kibocsátását tavaly az utolsó negyedévben kezdték el.. (...)

Eddig egyetlen nyilatkozatot sem hallottam, hogy ez a pénz hova lett, miközben a nyomonkövethetőség teljesen egyértelmű. (...) Ez lerombolja a pénzügyi rendszerbe vetett bizalmat. (...) Most már semmiben sem hisznek, és ez az egész gazdaságnak problémát okoz. (...) Ez meg tudja állítani az egész gazdaságot. (...) A beérkező pénzek útja pontosan nyomon követhető, ehhez minden technikai feltétel adott (...) A Nemzeti Bank jelenleg minden egyes utalást nyomon tud követni. Bárminek utána tudnak nézni, ha akarnak. A Madoff ügy feldolgozását egy szoftverrel néhány óra alatt megoldották. Ez a nyomon követés sokkal eredményesebb, mint bármilyen helyszíni szemle, vagy lefoglalás. Ha ez a nyomon követés megtörténne, akkor nem kellene a BEVA-nak, vagy más piaci szereplőnek megfinanszírozni a kártalanítást. (...)

A Quaestor számláját valamelyik kereskedelmi bank, vagy bankok kezelték. A Quaestor nem utasíthatta őket, hogy az általuk kezdeményezett tranzakciók minden nyomát tüntessék el. Ezeknek a tranzakcióknak a jelenleg használt GIRO rendszerben több helyen van nyoma. Az egész láncolatot fel lehet göngyölíteni.

Teljesen kizárt dolog, hogy ezt bárki bármilyen módon eltüntesse.

A papírok eltüntetése őskori módszer, nem is jutnak vele semmire. (...) Ha ez a pénz már nincs Magyarországon, az nem probléma. A beszedett összegek először valószínűleg bementek a Quaestor által finanszírozott vállalatok valamelyikének bankszámlájára, amelyekett szintén kereskedelmi bankok üzemeltettek. A Quaestornak van összesen 56 db offshore vállalkozása. Még az is előfordulhat, hogy ezeket a pénzeket ide továbbutalták. Miután a magyar hatóságok eddig a pontig vissza tudják követni az eseményeket, és kétségbevonhatatlan bizonyítékok állnak rendelkezésre, hogy

itt bűncselekmény történt, ezeket az offshore országokat meg lehet keresni, és ők azonnal együtt fognak működni annak érdekében, hogy ez a bűncselekményből származó pénz visszakerüljön.

Erre van egy nemzetközi egyezmény. (...)

TEHÁT NEM IGAZ AZ A MISZTIKUM, HOGY OFFSHORE IRÁNYBAN BÁRMIT EL LEHET TÜNTETNI. (...) Nekik ugyanúgy nem érdekük, hogy bűncselekményből származó pénz náluk landoljon. (...) A csalás mindenhol bűncselekmény. (...) Ezeket a számlákat zárolni lehet."