Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #2523 Kárrendezési Eljárás

2015-05-05 18:18

Idézet a Kárrendezési eljárás oldaláról:

A kérelemhez mellékelni kell a követelés alapjául szolgáló szerződést. Szerződésként a kötvény vásárlására vonatkozó egyedi adásvételi szerződést kell benyújtani. Amennyiben az egyedi szerződés megkötésére telefonon, vagy az interneten keresztül került sor, a kérelemhez a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt-vel megkötött keretszerződést kell csatolni.

A kérelemhez mellékelni kell továbbá a jogosult számára vezetett értékpapírszámlán nyilvántartott kötvények mennyiségéről szóló igazolást. Azok, akik Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt-vel kötöttek szerződést, a társaság felszámolójától kapott egyenlegközlő igazolás megküldésével is eleget tehetnek az igazolásra vonatkozó kötelezettségnek.

Azoknak a jogosultaknak, akik nem a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt-nél, hanem a Quaestor csoporthoz tartozó más társaságnál vásároltak Quaestor kötvényeket, a kérelemhez mellékelni kell a szerződésen kívül a vételár teljesítéséről szóló bizonylatot is, és a társaságtól kapott igazolásokat.

 

 

 

Nem akarok senkit elkedvetleníteni, de a fentebbi szabályozás kimondja, hogy kell minden egyes kötvény adás-vételi szerződés, annyiszor ahányszor vett valaki kötvényt.

Be kell nyújtani TOVÁBBÁ a kötvények mennyiségéről szóló igazolást is.

Tehát mindkettőt be kell nyújtani, nem elég az egyik.