Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #2781

2015-06-29 09:00

Ma beszéltem a BEVA ügyintézővel. Ő azt mondta legkorábban július végén kezdődhet meg a kifizetés, július közepén pedig kapunk egy levelet is még.

A BEVA sem tartja be a törvényt. A Quaestor károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvény a következőket tartalmazza:

10. § (1) Az Alap a kérelmet annak kézhezvételétől számított 30 napon belül megvizsgálja, e határidő a kárrendezés feltételeinek megállapítása érdekében meghosszabbítható.

(4) Ha a kérelem megfelel a kárrendezés feltételeinek, az Alap erről tájékoztatja a kárrendezésre jogosultat. Az Alap a tájékoztatást követő 30 napon belül teljesíti a kifizetést a kárrendezésre jogosultnak.

Nekünk levelet a BEVÁ-tól a kárrendezés megfelelősségéről kellett volna kapnunk, a beküldött kérelmünk kézhezvételétől számított 30 napon belül. Ennek tartalmazni kellett volna kifizetésre vonatkozó részleteket is. Ez nem történt meg, tehát már a BEVA is törvényt sértett.

A tájékoztató levél kézhezvételétől számítva 30 napon belül a kifizetésnek is meg kellene történnie. Tehát valakiknek már jövő héten kedden és szerdán már meg kellene kapnia a pénzét. Az ügyintéző meg július végéről beszél? Milyen alapon? Határidő csúszást bejelentettek?

Látni, hogy törvényt sértenek és csak hitegetnek bennünket. Mi meg bízunk, mi más tehetnénk, hátha lesz valami.