Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

/ #4129

2015-10-13 12:55

A Gazdasági Bizottság fideszes többsége nemet mondott az Együtt törvénymódosítására
Pápa Levente szerint a mai napon azzal, hogy a Fidesz-KDNP leszavazta az Együtt készfizető kezességvállalásról szóló módosítóját, bebizonyosodott, hogy nem akarja kártalanítani a Quaestor-ügyfeleket. Mostantól minden felelősség a Fideszé, de nem hagyjuk annyiban, mert nem tűrjük, hogy becsapják a magyar polgárokat – írja közleményében az Együtt alelnöke.
A mai napon tárgyalta az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága a Quaestor-károsultak kártalanítását rendező törvénymódosító-javaslatot, amelyet Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője nyújtott be. Mint ismert, a javaslat azon ponton változtatná meg a korábban elfogadott Quaestor-törvényt, hogy sima kezességvállalás helyett készfizető kezességvállalásra kötelezné a magyar államot.
A bizottsági ülésen a javaslat kidolgozójaként vettem részt, és arra bekísértem Kálmán-Pikó Istvánt és Himmer Évát, a Quaestor-károsultak képviselőit. Az ülésen szót kértünk, és elmondtuk, hogy azért szükséges a készfizető kezességvállalás, hogy valóban megkezdhető legyen a fideszes brókerbotrány károsultjainak kártalanítása. Jómagam beszéltem arról is, hogy elvi és erkölcsi kérdés, hogy a Fidesz betartsa a saját maga által meghozott törvényt, ez azonban a módosító nélkül nem lehetséges.
A Fidesz-KDNP képviselői érvelésemet figyelmen kívül hagyták, és hazug módon arra az álindokra hivatkozva, hogy az ügyben meg kell várni az Alkotmánybíróság döntését, leszavazták a javaslatot. Az Együtt szerint szégyen, hogy a Fidesz-KDNP a saját törvényét sem akarja betartani, és valójában nem akarja kártalanítani a becsapott Quaestor-ügyfeleket, hanem ő maga ismét átveri őket. Mostantól minden felelősség a Fideszé, de nem fogjuk annyiban hagyni, mert nem tűrjük, hogy átverjék a magyar polgárokat!
Budapest, 2015. október 13.
Pápa Levente közgazdász, az Együtt