Ingatlanosok vs. Ingatlan.com - Petíció az ingatlan.com árstratégiája ellen!

bokrosb

/ #65 Re:

2016-01-25 16:11

#63: -  

Ó ezt én tökéletesen értem, csak nem erre válaszoltam. Erre a kérdésre kérdezni tudok. Ha ennyire hátrányos nektek az ingatlan.com üzletpolitikája, akkor miért ide toljátok fel az összes hirdetéseteket? 

Talán rosszul, de csak két lehetőséget látok: Vagy elképesztően hülyék vagytok, vagy még így, a szivatásokkal együtt is megéri nektek. Ha megéri nektek, akkor a com valamit annyira jó csinál, hogy még ezeket is megengedheti magának. Azaz érvényesíti a versenyelőnyét. Ha esetleg túltolja, akkor elmentek máshová. Ez üzlet, így megy. 

A petíciókat kiröhögik, mert semmi következménye, a tehetetlenségeteket mutatja, nem az erőtöket. Nyafogás helyett, összefognék, leülnék tárgyalni a com konkurenciáival, akiktől garantáltan (hiszen roszabb pozícióban vannak) jobb feltételeket tudnék kicsikarni. Gondolom rövid távon lenne forgalom csökkenés nálatok, de lehet, hogy hoszabb távon megéri. Aztán visszamennék a com-hoz (bár addigra már úgyis tudnak róla). Na ez már náluk is alkuképes, mert valódi fenyegetés, ezért cserébe pedig talán engednek valamit. 

Ha az én beszállítóim tárgyalás helyett petícióban követelnék a jobb feltételeket, kinyomtatnám és heteken át ezen röhögne a cég. Viccek tucatjai születnének belőle és leginkább azt a következtetést vonnám le belőle, hogy a beszállítóim amatőrök.