Elegünk van Parászkából!
Kozma-Joó Viola |
/ #446 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2016-02-13 18:26#433: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kedves Névtelen, Azt írja: "Kedves Viola, én nem tudom mit ért ebben az esetben "moralitás igényesség" alatt," nagyon szépen kérem, hogy hagyja abba a velem, velünk szembeni szemtelenkedéseit. Javítok: morális igényességet szerettem volna írni, de gondolom, önnek nem ez az elírásom okozott értelmezési problémát. Érthetően és időt nem kímélve, részletesen válaszoltam. Nem elég, hogy nem vállalja, hogy ki maga, lehet pszichiátriai kezelésre, szabadlábon levő, keresett gyilkos is, bárki, akárki. Tehát nem elég, hogy ilyen bizonytalanságban tartja a "vitapartnereit", nem elég, hogy szemtelenül alányúl a másiknak, nem elég, hogy azt feltételezi, hogy a másik szűklátókörű, olvasatlan pancser, de most még azzal is előáll, hogy nem tudja, hogy EZ ESETBEN mit jelenthet a morális igényesség. Mi az, hogy ez esetben? Azt, amit minden más esetben, egyenességet, nyíltságot, az alapvető értékek, a tudás, a másik ember egészséges érzelmeinek, intimitásának tiszteletét. Szégyentelen, hogy miközben minket úri módon hárított, hogy márpedig legyen elég, hogy ön egy "Fórumozó" aki a nemét se árulja el, a legpofátlanabb bizalmi helyzetbe hozva magát a házasságunkba mocskolva "viccelődik". Gusztustalan. Míg ridegen rejtegeti magát előlünk, addig útszéli szemtelenséggel visszaélt még azzal az információval is, hogy Kozma Szilárd házas ember. Honnét veszi a bátorságot ahhoz, hogy a névtelenségből ilyen a másik emberhez dörgölőző, a semmiből a másik ember intimitásába belemászó "viccet" engedjen meg magának? A nemét, a kilétét nem hajlandó vállalni, azt írja "Ne menjünk tovább", de szexuális jellegű vicceket enged meg a "vitatársával" szemben? Álljon már meg a menet... Nem őriztünk együtt libát, azt se tudjuk ki maga, s már ilyenekre ragadtatta el magát. Ön ócskán és primitív módon visszaél az anonimitásával. "egyéni döntés kérdése" - mit akar ez jeleti? Az, hogy valami egyéni döntés kérdése attól még lehet véresen komoly morális kérdés, hadd ne én mondjak példákat egy állítólag egyetemet végzett embernek. Hát itt óriási morális problémák vannak, amik persze, hogy aláásák az ön bármilyen nemű vélt vagy valós tudását is: - sokat érünk vele. "De nem kérdeztem, nem is ellenőriztem le, hogy igazak-e, mert - nézze el nekem - ön engem, mint magánszemély egyáltalán nem érdekel," - nem a magánszemély nem érdekli, hanem a személy, vagyis az információ forrása. Ezért nem is juthat el mély igazságokhoz, és ezért beszél mellé annyit, és lám mégis nevetségesen előítéletes.
"mint vitapartnernek viszont komolyan veszem az érveit, reagálok rájuk." Az ön szélsőségesen felületes Mári nénije pedig abszolút nem számít statisztikai szempontból, bármennyire is szeretné, ha ez az elől jancsi hátul juliska típusú gender néven elhírhedtült indentitási-zavar lenne végre az általános, meg mindenféle szélsőséges pszichikai és mentális attitűd. - mire gondol? a mellébeszélésre? "Nem tudom, mi vicces van ezen. Viccelődni inkább ön próbált (persze nem nagy sikerrel), amikor azt találgatta férfi, nő, vagy "kétnemű"-e az, akivel vitatkozik (szerencsére ez az eléggé ízetlen személyeskedés vissza is kereshető)." - Jópofa, hogy összekever a férjemmel. Ez már tényleg őszintén megmosolyogtató, és kifejezetten esendővé teszi a sok fölényeskedése ellenére, dehát ne csodálkozzunk, akinek eltökélt szándéka, hogy nem foglalkozik a vitapartnerei személyével, az bizony hamar ilyen zavaros helyzetbe kerül, hogy összekever, még két különböző nemű és korú, a maga nevét vállaló személyt is, mert ugye neki ezek az adatok nem lényegesek, nem információk, hanem olyasmi amivel egyebet nem lehet csak felvágni, vagyis visszaélni! Azért ezt figyeljük meg, kedves olvasó társak, mert nagyon érdekes paranoid jelenség bújik meg amögött, amit ez az úriember vagy úrihölgy az imént még a racionalitás kedvéért vállalt, haladó eszméjű vita-etikának képzelt... vagyis azt, hogy őt márpedig a magánszemély soha nem érdekli. Elég vicces dolgok sülnek ebből ki, amikor épp nem nagyobb bonyodalmat okoz vele. "Én ilyet nem feltételeztem, és korrektül elmagyaráztam önnek, hogy miért nem árulom el a kilétemet. Mostmár egyébként ha megpukkad sem fogom, nyugodjon bele. " - nem az én jellemem bizonyítványa, szóval nevetséges, hogy tőlünk akarja megvonni, miközben ön veszít vele legtöbbet, mert így nemcsak a morális igényességet nem fogja tudni felfogni, hogy mi a ménkő is az, de a személyi felelősség szempontjából is komoly hiányosságai maradnak. "Én azért beszéltem az egyéni ízlésemről, mert úgy érzem, ehhez van jogom." - az imént még az ilyen megnyilvánulásokat, hogy szereti-e valaki a koriandert a levesbe, a téma off-olásának, magyarul nemhogy elterelésének, de a téma "kinyomásának" titulálta, csak nem tudom, hogy akkor ön teszi meg mégis. "Egyesekkel ellentétben én nem érzem úgy, hogy egy 1,3 milliós közösség nevében beszélhetnék, és nem is szeretem másokra erőltetni a magánvéleményemet. Ön ezt nem értheti..." Bár, az én meggyőződésem szerint, első sorban felelős vagyok a sorsomért, és akkor tehetek a nemzetem sorsáért, és csak ezután tudok igazán hasznosat tenni az emberiségért. Valaki, aki a saját sorsáért nem képes felelősséget vállalni, ugyan mit tehet az emberiségért, ami valóban hasznos, és amivel nem-e árt többet, mint használ. Mint ön, kedves névtelen, nemtelen vitázó a gyakorlatba nem ültetett humánusan személytelen elveivel, aztán nagyon használt a vitának, összezavarta és tönkretette... Hazaszeretet 1. 2. (Magját nem érlelheti.)"
4. 5. 6. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Szemétszállítás
2133 Létrehozva: 2025-01-01
A kulturális, zenei és közösségi életért
1258 Létrehozva: 2024-12-18
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
6191 Létrehozva: 2024-06-21
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1334 Létrehozva: 2024-12-06
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
648 Létrehozva: 2024-12-16
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
437 Létrehozva: 2024-12-09
Legyen korlátozva a szilveszteri tűzijáték-használat Székesfehérváron!
341 Létrehozva: 2025-01-03
Közérdekű feljelentés bankok, bíróságok, közjegyzők ellen
257 Létrehozva: 2025-01-01
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
242 Létrehozva: 2024-12-14
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1745 Létrehozva: 2024-09-29
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
216 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
197 Létrehozva: 2024-12-11
TŰZIJÁTÉKMENTES XVI.kerület
187 Létrehozva: 2025-01-02
Tiltsák be Magyarország területén minden nap a tüzijáték használatát.
157 Létrehozva: 2025-01-01
Tiltsák be a tűzijátékok lakossági használatát!
53202 Létrehozva: 2014-01-01
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
183 Létrehozva: 2024-10-13
Hosszabbítás - Bókay-kerti jégterasz
99 Létrehozva: 2025-01-03
Aláírás gyűjtés a petardák és pirotechnikai eszközök Zuglói alkalmazasanak tilalmáról
99 Létrehozva: 2024-12-24
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
394 Létrehozva: 2024-11-21
A szilveszteri tűzijátékok betiltásáért Kőbányán
73 Létrehozva: 2025-01-01