Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #6174

2016-04-16 12:10

A tv. 1.§ (1) szerint szerintem vonatkozhatna a Hrurira és a QPT Zrt kötvényekre is, mert mindkettőt a felszámolás alatt álló QÉP Zrt. értékesítette. Viszont a 16.§ (3) egyértelművé teszi, hogy a kárrendezésben a követelésem, kizárólag a felszámolás elrendelésekor, 2015. április 22-én értékpapírszámlámon nyilvántartott kötvények lehetnek.

A levonás pedig a (4) pontban van: "...kibocsátó által kibocsátott kötvényére tekintettel jóváírt hozamot."

1. § (1) A törvény hatálya azokra az ügyletekre terjed ki, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata a kibocsátó - a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti - kapcsolt vállalkozásának minősülő, e törvény hatálybalépésének napján felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató által értékesített kötvény (a továbbiakban: kötvény) vásárlására irányult, és amelynél az ügyfél az ellenérték-fizetési kötelezettségének eleget tett, és értékpapírszámláján kötvény került jóváírásra, függetlenül attól, hogy a kibocsátás vagy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve teljesedésbe ment-e.

16. § (1) A kárrendezésre a követelés pénznemében kerül sor.
(2) A kárrendezésként kifizetett ellenérték mentes minden közteherfizetés alól.
(3) A követelés ellenértékének meghatározásakor a jogosult értékpapírszámláján a befektetési szolgáltató felszámolásának elrendelésekor nyilvántartott kötvény vásárlása érdekében megfizetett összeget, de jogosultanként legfeljebb harmincmillió forintot kell alapul venni.
(4) A kárrendezésre jogosult részére fizetendő ellenérték meghatározása során a (3) bekezdés szerinti összegből le kell vonni a kárrendezésre jogosultnak vagy jogelődjének 2008. január 1-jétől az 1. § (1) bekezdése szerinti kibocsátó által kibocsátott kötvényére tekintettel jóváírt hozamot.

 

Két kibcsátóról, és két kötvényről beszélünk: 1. Hrurira kft. QFH kötvényei, 2. QPT Zrt ingatlankötvényei.

A Hrurira Kft (kibocsátó) QFH kötvényei utáni követelésemből vonják le a QPT Zrt ingatlankötvényeinek hozamát.

Hát ilyen nincs. És mégis van. Teszik ezt a módosított kárrendezési szabályzat alapján.

Rendben, vonják le az ingatlankötvények hozamát, de akkor követelés oldalon jelenjen meg ezek visszaváltási értéke.

Persze hogy volna rendben 13 évre visszamenőleg jogszerűen megszerez tulajdon elvonása. Agyrém.