Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

/ #6310 Re:

2016-04-22 16:39

#6303: -  

Nézd, annyira nem borús a helyzet. Aki 6 millió alatt volt, s volt jó sok fiktívje azaz QFD kötvénye, azt a BEVA kifizette, többségük még jobban is járt mint azok akik nem ebbe a körbe tartoztak. Nekik jött sok esetben a nullás papír, mivel a hozamlevonogatások, s esetleg 3 millió fölötti bünti miatt rosszabbul jönnének ki, ergó nem fogadják el, maradnak amit adott a BEVA annál, és kész. Igen, vesztettek, de nem 50-100%-ot, hanem buktak 20-25%-ot - mintha nem lett volna hozamuk pár évig.

Vannak olyanok is, aik 2014-ben tettek be pénzt, hozamuk nincs mert mire fizettek volna kész volt a csőd. De őket sem éri oly mértékű kár, hogy jajgatni kellene. Hisz hozamlevonásuk nem lesz, a betett pénzük 1-2 évig állt a semmibe, s a betett összegtől függően 0, vagy 11% tőkebuktával kiszállnak, s azért ez sem egy akkora trauma.

Akik 6 millió fölött voltak jóval, azok most is fognak pénzt kapni, a betett időtől azaz a megtermelt hozamoktól függően többet vagy kevesebbet. Mi pld 12 milliót kapunk most is - legalábbis erről van papírunk. Azért erre ha azt mondod "nem kapunk semmit" lelked rajta, nekem, hidd el, a 12 is jóval több mint a semmi. 

Akik nagyon szívnak azok alapban a 30 millió fölöttiek, esélyük sincs kapni szinte semmit sem, ha sok volt a bent levő pénz, hisz a hozamokat a 30-ból levonják. A másik kör aki nagyot szív az az, aki régóta volt Q ügyfél. Ez sajnálatos, főleg, hogy ők duplán ráfaragtak. Hisz mikor 2008-2012 közt a Q-nál tartották a pénzük, s ennek hozamai most elvesznek, máshol is simán lehetett 10-12%-os hozamokat termelni, bankban, biztonságban. Azaz számukra nagyon rossz story ez. Persze sokan sírnak jogosan, pld, akik az ingatlankötvényekkel lyukra futottak visszamenőlegesen tizenx évre.

Csak jelezni szerettem volna, hogy az, ha valaki rosszul jár, az nem 32000 teljes reménytelen embert jelent. Sokan írtuk már meg itt, hogy a veszteségeink ELLENÉRE, elfogadjuk a kártalanítást, s igaz elveszik nekem is 5 millió hozamom, meg majd 3 millió tőkem, de őszintén szólva, 24 meg visszajön, s a törvény nélkül mi jönne vissza ? A felszámolás ? Ugyan már... 

Az persze igaz, hogy magam is biztos vagyok benne, hogy 2010-ben szavaztam UTOLJÁRA a Fideszre, de a kárenyhítési dolog igenis sokunknak inkább POZITÍV dolog mint negatív.