Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban!

Salacz András

/ #317

2016-05-03 21:48

Hogy lehet az, hogy egy olyan tantárgyat és egyben tudományt ér "ilyen jellegű" támadás, amely a környezettudatosságra neveli, a környezettudatos viselkedésre ösztönzi a diákokat, a gyermekeinket, a következő generációt?

Szeretem a hazámat, szeretem a szakmámat, ez az életem. Mindig is a társadalom hasznos tagja akartam lenni. A földrajz tanítása egy küldetés számomra, mert azt akarom, hogy kinyíljon a diákjaimnak az érdeklődési köre és hogy "nyitott szemmel járják a világot".

Maximálisan tudok azonosulni a köztársasági elnök úr gondolataival, amikor a globális klímaváltozásról tart beszédet (pl. az ENSZ-ben, vagy legutóbb a Debreceni Egyetemen). Én nagyon bízom abban, hogy egy olyan országban élek, amelyben a köztársasági elnök úr ki fog állni a pedagógustársadalom mellett, ezen belül jelenleg fókuszálva a földrajztanárokra, illetve a földrajz tantárgyra. Talán "ez az a tárgy", amely a legkomplexebben nevel a környezettudatos viselkedés elsajátítására. Készülök írni egy levelet az elnök úrnak és nagyon remélem, hogy mellénk fog állni...

Salacz András - földrajztanár egy szakközépiskolában