Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

/ #4950 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EGY EMBER ANNYIT ÉR, AMENNYI P ÉNZE VAN !!!

2011-11-06 04:49

#4947: M.H,Gy. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EGY EMBER ANNYIT ÉR, AMENNYI P ÉNZE VAN !!!

Horn Gyula nem sorozott katona volt, hanem önkéntes  pufajkás (karhatalmista) Ezt  őmaga nyilatkozta (pl. a Die Weltnek), amikor még nem itta el teljesen az eszét. Arra hivatkozott, hogy azért tette lepett be a önként a pufajkásokhoz, mert a bátyját megölték az "ellenforradalmárok".  De ebből egy szó sem igaz: a bátyját valójában egy szovjet katonai teherautó gázolta el.

"1956. október vége, november eleje között – állítása szerint – nemzetőr volt,[3] majd belépett a megalakuló Magyar Szocialista Munkáspártba MSZMP. Saját korábbi önéletrajzai és más hivatalos okiratok szerint 1956 novemberétől a „forradalmi karhatalmi őrszolgálatnál” volt állományban, 1957 júniusáig.[4][5][6] A kommunizmus bukása utáni önéletrajzaiban kezdő időpontnak már decembert tüntette fel.[7]

Horn szerepe a forradalom leverésében tisztázatlan, mert ezredének járőrnaplója hiányos, mindenesetre 1957-ben részesült a Munkás-Paraszt Hatalomért Emlékéremben, amit az olyanok, akik megtagadták az aktív szolgálatban és az atrocitásokban való részvételt, nem kaphattak meg, vagy azt tőlük megvonták.[9] A Hunyadi-zászlóalj, amelynek Horn a tagja volt, Germuska Pál írása szerint a megtorlás élcsapata volt."

 

"Az 1956-os forradalom 50. évfordulóján nagy vihart kavart és Sólyom László köztársasági elnök nyílt bírálatát is kiváltotta a német Die Welt folyóiratnak adott Horn-interjú, amelyben a politikus védelmébe vette saját 1956-os szerepét, azt állítva, hogy a forradalom leverésében közreműködő karhatalmi egységekben a törvényes rendet védte, a forradalom idején kiszabadult bűnözőkkel szemben. 2007. július 4-én erre az interjúra és Horn 1956-os szerepére hivatkozva Sólyom visszautasította Gyurcsány Ferenc kormányfő javaslatát, hogy 75. születésnapja alkalmából a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje polgári tagozatát adományozza Hornnak. „Nem kaphatja meg Horn Gyula ugyanazt a kitüntetést, amit Király Béla megkapott” – írta a kormányfőhöz intézett válaszlevelében Sólyom [5]. Egy újabb Die Welt interjúban születésnapja előtt Horn megerősítette, amit korábban mondott 1956-ról, azt állította, a pufajkások „közönséges bűnözőkkel” szemben léptek fel rendfenntartó céllal, ugyanakkor védelmébe vette a Rákosi-rendszer szociális vívmányait és Kádár Jánost [6]."