Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

/ #5255 MSZP-kongresszus

2011-11-12 22:45

Itt van a sajtó is, szólt ezt követően Török Zsolt szóvivő mintegy deus ex machina, úgyhogy nem túrni az orrot, szólt a halk riposzt a sajtókordon mögül. Következett egy szigorúan Gyurcsány-mentes kisfilm az MSZP elmúlt időszakáról, majd a párt történetének talán legszürreálisabb felvezetője. Hobo ugrált ülő nézők között a kivetítőn piros ingben, József Attilától énekelte a Hetediket. Legalább 15 éves felvétel volt, mert a HBB-t még Tátrai Tibor és Solti János erősítették, majd összevágták a tizenöt évvel ezelőtti piros inges Hobót a szombati küldöttség piros passos tagjaival, és máris kész volt az időutazás.

Hölgyeim és uraim, fogadják sok szeretettel az MSZP hetedik elnökét! – szólt ismét Török Zsolt, és abban a pillanatban, mikor leesett mindenkinek, hogy ja igen, a hetedik te magad légy, jött Mesterházy, aki bejelentette: tegnap újraolvasta a nagymamájától kapott József Attila-összest. Külön köszöntötte Gál Zoltánt, a 2000-es alapszabály reformerét, ennek kapcsán ide kell biggyesztenem azt az aranyköpést, amit neki tulajdonítanak: „a pártban a fiatalok mindent megtanultak, amit az öregeknek rég el kellett volna felejteniük”. Új korszakot nyit az MSZP azok után, hogy kiléptek Gyurcsányék – közölte a volt miniszterelnök nevének említése nélkül Mesterházy Attila. Sokat köszönhetünk nekik, folytatta, de a kérdést ezzel lezártnak tekintette. (Röhögés a sajtókordon mögött.)

Ugyanakkor szövetségesnek tekintenek mindenkit, akinek nem tetszik a rendszer, majd köszönetet mondott a Szolidaritásnak és a Millának, hogy segítenek lebontani az apátia falát. Szidta sokat a kormányt, majd közölte, hogy új összefogás kell bal- és jobboldalról egyaránt, majd olyan hévvel kezdte sorolni, hogy ki mindenkivel fogna össze az MSZP, hogy alig győztem gépelni a sötét kongresszusi teremben, úgyhogy csak a slusszpoént írom ide: mindenkivel.
...
majd Martin Schulz, az európai szocialisták frakcióvezetője szólt be az elvtársakat és elvtársnőket köszöntő videóüzenetben Gyurcsánynak, majd Török Zsolt beszélt arról, hogy a köztársaság mi vagyunk, és a minket körülvevő épületek. A kongresszus nyilvános része itt véget is ért.

:D :D :D