Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!
Adriann |
/ #364 Hivatásos katonaság2011-11-28 14:55Én 5 évvel ezelőtt jelentkeztem hivatásosnak! Akkori munkám, fizetésem és élet körülményeimnél minden jobb lett volna! Még a Déli pályaudvarnál dolgoztam és volt ott egy toborzó iroda. Szinte minden nap arra mentem. Ha jól emlékszem kb akkor törölték el a sorkatonai szolgálatot. Volt, hogy az utcán állt a sor annyi volt az érdeklődő. Az felvételin elvileg megfeleltem! Havi 105 ezer lett volna a fix+ szállás, ruha és koszt. Akkor én kerestem 70 körül és hatan laktunk egy 2 szobás panelban. Úgyhogy ez nekem még jó is lett volna! Addigi életkörülményeimhez képest ez nagy előrelépés lett volna, főleg anyagiakban. Mikor már minden vizsgálat és felmérés lezajlott, közölte velem a toborzó tiszt, hogy jelenleg nincs hely a számomra! Nagy a túljelentkezés, túl fiatal vagyok (20 éves voltam) és alul képzett( volt egy érettségim, és beszélek olaszul és spanyolul. Főiskolára nem tudtam menni anyagi okok miatt) úgyhogy értesítenek, ha majd lesz hely! Azóta is értesítenek. Azóta megtudtam, hogy a Magyar Honvédség létszáma alig 20 ezer. És most meg arról hallani, hogy újra soroznának. Gondolom nincs elég jelentkező! Őszintén szólva volt elég jelentkező! De gondolom híre ment, hogy milyen kritériumok vannak (én egy érettségivel és két nyelvtudással alkalmatlan voltam) a fizetésekről nem is beszélve ami azóta se sokat emelkedett, így még akinek kedve is volt a katonásdinak mára annak is elment a kedve. Aki katonának akar menni az nem szokott otthon ülni a babérjain! Én se tettem! Egy darabig vártam a behívómat, de aztán feladtam. Elmentem jobb melót keresni! Talán akkor kellett volna kihasználni a lehetőséget! Akik ott álltak akkor velem a sorban jórészt 30 alattiak voltak és értelmes jó fizikumú emberek! Ha akkor őket felveszik és mondjuk valamivel magasabb fizetést kínálnak nekik és közben még a technikai hátteret is fejlesztik akkor most lehet nem lenne gond a létszámmal és katasztrófa védelemhez se kellene végszükség esetnén sorozni! Mert azért lássuk be, hogy civileket kivezényelni a gátakra és homokzsákokat pakolgatni nem feltétlenül a legszakszerűbb megoldás! Az kétségtelen, hogy ingyen van! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1430 Létrehozva: 2024-09-29
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
432 Létrehozva: 2024-11-08
Biztonságosabb gyalogosátkelőt a Gazdagréti út - Rétköz u. csomópontba
327 Létrehozva: 2024-10-16
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1352 Létrehozva: 2024-03-21
Élő testületi közvetítést Balmazújvároson!
166 Létrehozva: 2024-10-17
Buckai utak - Boglya utca közlekedésének fejlesztése
106 Létrehozva: 2024-10-20
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
86 Létrehozva: 2024-11-03
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6694 Létrehozva: 2023-07-26
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
347 Létrehozva: 2021-12-02
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5055 Létrehozva: 2024-06-21
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
82 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Adózás könnyítése
64 Létrehozva: 2024-09-19
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
61 Létrehozva: 2024-11-03
Drosztengedélyek maximalizálása
48 Létrehozva: 2024-09-19
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
78 Létrehozva: 2024-10-13
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
39 Létrehozva: 2024-10-31
Hajmáskér és Veszprém tömeg közlekedése
94 Létrehozva: 2024-10-07
Csípőprotézis műtétek
35 Létrehozva: 2024-11-07
BÜNTETÉS AZ ÁLLATKÍNZÁSÉRT!
145 Létrehozva: 2024-03-18