Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!
Aranyoskám |
/ #366 Voltam katona2011-12-01 17:52Én 20 évesen egy technikusival a zsebemben önként jelentkeztem a sorozásra. Bár megfeleltem mégsem hívtak be! 3 év múlva került rám a sor. Addigra már volt egy jól menő vállalkozásom és családom. Az ország másik végébe vezényeltek, így gyakorlatilag haza se tudtam járni. Nem volt túl jó élmény, de a haza az haza a kötelesség az kötelesség! Mire letelt a 9 hónap addigra a vállalkozásom csődbe ment, a házamat eladták a fejem felől, a családom meg lelécelt, mivel a többi rokon rászállt- kihasználva, hogy én nem vagyok a közelben! Aznap mikor leszereltem már nem volt hová haza mennem! Azok a jó népek akik előző nap a laktanyánál búcsúztattak másnap már leköptek mert látták, hogy az utcára kerültem! Ehhez csak gratulálni tudok! A katonaság előtt én évi több milliót fizettem be adóként. Többet mint amennyit ez az ország a katonai szolgálatommal nyert! Azzal, hogy behívtak ez a bevétele az államnak megszűnt. Arról nem is beszélve, hogy én megtettem azt amit az ország tőlem elvárt, de ez az ország utána már sz@rt rám nagy ívben! Úgyhogy én nemet mondok a katonaság újbóli bevezetésére mert ez nem más mint ingyen munka amit ha leszolgált a becsületes állampolgár utána akár a talpát is feldobhatja. Nem ártana, ha a tisztelt képviselők elgondolkoznának azon, hogy ha behívják a munkaképes fiatalokat akkor ki fog majd adózni nekik. Mert az országnak ez az egyetlen bevétele jelenleg. -ez az egyetlen pénzforrás amit zsebre tudnak vágni és amiből luxus autókat és villákat tudnak fenntartani! Azok az idősebb emberek nyugdíjasok akik nosztalgiával gondolnak a katona évekre elgondolkozhatnának azon, hogy ha a fiatalokat behívják akkor ők vajon miből kapják majd a nyugdíjat! Mert azt jelenleg a fiatalok termelik meg és nem a jó Isten szórja a felhők mögül! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1324 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1175 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
626 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
267 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
206 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
186 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1605 Létrehozva: 2024-09-29
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5155 Létrehozva: 2024-06-21
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
238 Létrehozva: 2024-10-28