Számolják fel országosan a buliközpontokat

Lovászi Fruzsina

/ #2 Ez egy országos probléma

2017-09-10 16:26

Én Hajdúszoboszlón élek, de a barátom debreceni, nagyszüleim Nyiregyháza- Sóstón élnek! 
Itt Hajdúszoboszlón május elejétől októberig megy a ricsaj a fürdő körül. Van két vidámpark, egy főutca, egy szállodasor és egy sátor disco!
A vidámpark mellett élők hiába csukják be az ablakot a vibráló fények miatt még a redőnyt is le kell engedni. Igaz éjfélkor a mulatozás véget ér, de a részeg őrjöngő fiatalok a bulit folytatják a közeli utcákban és a fürdő előtti parkban! Debrecenben a Nagyerdőnél és Sóstón a tófürdő környékén ugyan ez a helyzet!
Itt Hajdúszoboszlón és Sóstón ráadásul fürdő bővítések lesznek. Mind a fedett, mind a strandfürdőt, mind a csúszdaparkot mindkét helyen bővíteni fogják- ezzel még több bulizós fiatal jön majd ezekre a helyekre és a fedett fürdőknek köszönhetően a szezon is kitolódhat! A szállodák és a hozzájuk tartozó vendéglátó egységek és szórakozó helyek rogyásig vannak szinte egész évben.

Ez ellen tenni kellene. Nem vagyok a szélsőségek híve, de két éve az egyik kisegyház indított egy ifjúságneveléssek kapcsolatos kezdeményezést:

Az erkölcsös élet törvényi szabályozásáért!

Nem mellesleg Debrecenben már ők is beálltak a Nagyerdőben lévő bulinegyed elleni harcba. Maga az egész ottani bulinegyed kapcsolódik az egyetemhez és a fiatalok nem csak ott örjöngenek, hanem éjszaka bemennek a városba is! De a Nagyerdő környékén is sokan laknak akik így nem tudnak aludni! Nyíregyházán is van egy egyetem így ott is hasonló a helyzet. Remélem, hogy odafenn a nagyokosok gondolkoznak és főleg így a választások előtt meg is eröltetik magukat. A bulizók többsége amúgy is külföldi, így ők nem szavazhatnak a magyar fiatalokkal szemben viszon van vagy ötmillió idősebb munkavállaló és nyugdíjas akik azért többet tettek ezért az országért.