Petíció a devizaadósok perilleték mentességéért

Vendég

/ #110

2012-02-15 22:59

Az adóság csak az örökség összegéig örökölhető. Ki volt az aki tiltakozott amikor 10 évre akartak neki 0 beugróval hitelt új autóra, kb. 9 éves korában ér csak annyit az autója amennyi a hitel összege. A probléma az, hogy mindenki hibás, a bank, a PSZAF és mi adósok is. Amennyiben a bankok csak a biztosíték (autó, lakás) értékéig érvényesíthetnék a jelzálog jogukat akkor nagyon sokan már visszadták volna a házat és autót. Sajnos ez jelenleg nem így van Magyarországon. Amennyiben így lenne akkor nem vehettünk volna fel felelőtlenül olyan hitelt amit csak akkor tudunk visszafizetni ha süt a nap és nem történik egyáltalán negatív dolog a világban. A nyugati világ olyan pénzt költ el amit még nem termelt meg. A fejlődő (Kina, India, stb.) világ dolgozik helyettünk és mi csak élvezni szeretnénk fejlett nyugati világ áldásait. Magyarországon a lakosság egy jelentős része csak várja a sült galambot és ha nem jön akkor mindenki hibás. Persze hibás a kormány, hibásak a multik és mi is azok vagyunk. Azok akik dolgoznak és tehetik nem vagy csak részben fizetik be az adót, lopják a gázt az áramot a fát, gyakorlatilag mindent. Tölünk nyugatabbra ahova tartozni szeretnénk kb. 5 perc után megbuknának az ilyen emberek. Szerintem mindenki szálljon magába és gondolja végig, hogy ha HUF hitelt vett volna fel akkor csak 1 szobával kisebb lakásra futotta volna és 1-el kisebb kocsira. Erről senki nem beszél. A mostani végtörlesztés csak néhány kivételezett embernek oldotta meg a problémáját, azoknak akiknek igazán szükségük volt a segítségre azok kimaradtak. Majd együtt fizetünk azoknak a hiteleiért is akik végtörlesztettek. (Nekem is sikerült a család megtakarított pénzéből...) Szerintetek az osztrák és más nyugati bankok lenyelik majd a békát. NEM! Nincs ingyen ebéd! Lehet, hogy csak 5 év múlva de pert nyernek majd Mo. ellen és akkor majd adóból mindenki fizet, te is és én is!

Úgy gondolom, hogy ez nem fog megoldást hozni senkinek! A szerződéseket nálunk sokkal okosabb emberek írták. Mi van a bio humusz, a Promo-Indra Consorcio, az auto reklám és még sorolhatnám cégek károsultjaival. Akik akkor elhitték, hogy azt, hogy ha valaki arany tojást tojó tyúkot talál akkor azt mindenkinek odaadja az hüjjjjjjjjjjeeeeeee!

A félreértések elkerülése végett szeretném ha tudnátok, hogy van nekem is CHF hitelem és még kb. 5 évig törleszthetem az eredeti összeg kb. 150%-át. Így már nem éri meg ha HUF hitellel hasonlítom össze, de amikor csak kb. 60-70%-át fizettem mint ha HUF hitelt vettem volna fel akkor kussban voltam én is és mindenki más is. Most az lenne a megoldás ha mindenkinek normális munkát tudnának biztosítani és akkor mindenki fizethetné a hitelét szépen! Amikor pedig sikeresen visszafizette akkor 3x is meggondolná, hogy mire és milyen feltételekkel vesz fel hitelt. (plazma tv, iphone, stb. csak viszi a pénzt és soha nem termel és nem biztosít megtakarítást vagy jövedelmet.)
Egy CHF adós aki még fizeti a hitelét!