devizában nyilvántartott hitelek szerződései jó erkölcsbe ütközők
Csipesz |
/ #28 Re: szép2012-03-15 14:06#26: én sem értek egyet - szép Igen nagy tévedésben vagy. Te a gazdag emberekről beszélsz, (úgy látszik körülötted azok vannak többen) az átlagembernek maguk a bankok ajánlották, még alá is húzták, milyen alapú hitelt érdemes felvenni (én minden ficnit megőriztem). Én pl senkinek sem ajánlottam és nekem sem ajánlotta egy ismerősöm se. Milyen kérdésekre gondolsz, amiket nem tudtak megválaszolni sem akkor, sem most? Egyszerű kérdés: Mire számíthatok kamatemelés tekintetében? ÁÁÁÁÁÁÁ sosem lesz akkora kamat, mint a forinthitelnél. (?) Minimális mértékben fog emelkedni. - Tetszik a válasz? - (és csak zárójelben jegyzem meg: Igenis volt időszak amikor a bank nem adott hitelt egy bizonyos jövedelemhatárnál) Namármost a Bank kiforgatta az ügyfeleket elég rendesen, mindenről tudtak. A jövedelmekről és arról is hogy az ingatlanod mennyit ért. A kis jövedelmű embereknél az ingatlan értékbecslése szerintem a tényleges ingatlan értéke alatt maradt. (ez persze csak az én tapasztalatom) Akkor miért is nem kell firtatni a bankok felelősségét? Nem elsősorban luxus bérleményekről beszélünk ! A cél nem irreális ! Én számoltam is a magam egyszerű módján (remélem egy kis matematikai tévedés belefér, nem törekedtem a teljességre, mert gondoltam belefér egy kis eltérés a számolásba) : 5.5 Mft-os hitel (persze ebből is levonnak ezt azt, mire megkapod 5.2 MFt lesz) 154.- Ft-os árfolyam 12 évre - 9.092.160.- Ft ez ugye alapáron sem kevés... kicsit bagatellizálva : ha 3 éven keresztül 154.- Ft-tal számolod, 2.273.040.- és 9 éven keresztül pe-dig 240.- Ft-tal 10.627.200.- a végeredmény pedig 12.900.240.- / Az első három év 154.- Ft-tal 2.273.040.- A következő két év 240.- Ft-tal 2.361.600.- A következő öt év 180.- Ft-tal 4.428.000.- / ez összesen 9.062.640.- Ft A hátralévő két év? / Mivel számolunk ki tudja megmondani? Konkrét választ kérek. És a gyűjtőszámlán mi fog gyűlni? Kinek lesz ez jó? Nekem biztos nem, de mégis ez a túlélés. Kényszerhelyzet abszolúte. %-ban beszélnek miért nem számolják ki az egyszerű, alulképzett embereknek. Én akartam forintosítani, 3 év után ez úgy nézett ki, hogy 5.5 MFt-ból lett 8.5 Mft. Ebből már nem emlékszem mennyit mondtak tőkeemelkedésnek és mennyit kamatemelkedésnek, mert fel sem fogtam, hogy a felvett tőke is emelkedhet. Merthogy a kamat emelkedik, hát emelkedik... Ezt én nyakkendős tolvajlásnak hívom, az emberek félrevezetésének, becsapásnak, átverésnek, stb. hívom. "- Mesterségesen nem lehet gátat szabni egy deviza árfolyamának, az nettó pénzkidobás, ezt még a svájci nemzeti bank is belátta egy idő után, hogy nem megy, pedig feltehetően kicsit nagyobb a tőkeháttere mint itt az egész régiónak..." Az én válaszom erre az hogy ez az állapot ami kialakult, mesterségesen történt, tehát lehet gátat szabni, ez pusztán bankemberek-politikusok párharca. "- Sírni mindenki tud, hogy elvesztette a munkahelyét, tenni érte, hogy jobb legyen már lusta, vagy nagyképű, miért ne lehetne diplomával szórólapozni, ja mert hogy az büdös, vagy mekiben dolgozni, na az tényleg büdös :) nézzen szét mindenki a saját portáján mielőtt másokat hibáztat saját helyzete miatt!" A körülöttem lévők (rajtam kívül) mind képezte magát és nem jutottak előbbre. Munkát nem találtak... Az én véleményem az, hogy nem az ő hibájuk. "alig képzett emberek és észérvek helyett ingyenebédet akarnak" / Hát sosem kaptam ingyenebédet, de egyéb támogatást sem, bár abban egyértelműen igazad van, hogy alulképzett vagyok. És azok az állami szervek, cégek, akik szintén felvették ezt a tipúsú hitelt? Ők is alulképzettek voltak? Az én egyértelmű válaszom a NEM. Hát lehetne itt sorolni az egyebeket, de a hozzád hasonóan gondolkodók csak akkor fogják ezt megérteni, ha helyzebe kerülnek. Ne feledd ma én vagyok helyzetben, nem tudhatod neked mit hoz a holnap. Az elmúlt húsz év nekem a bizonytalanságot hozta. Én ezt nem tudom megszokni és nem is akarom. A nagyhatalom tulajdonképpen elérte amit akart, mert ismételten megosztottak a magyar emberek. Te sem érted, nem sírunk, ki akarjuk fizetni ami felvettünk és kamatot is akarunk fizetni, de olyat amire szerződést kötöttünk, ha úgy tetszik a szóbeli tájékoztatást elfogadtuk, mert nem olvastuk át elég alaposan a szerződést. ... MEA-CULPA, MEA-CULPA, hogy még enni is szeretnénk és ha beleférne még egy kis kultúra is, hát az nagyon-nagyon jó lenne.
|
|
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
A száj- és körömfájás (FMD -magyarul RSzKF) jelenlegi diagnosztikai és válságkezelési gyakorlatának azonnali felülvizsgálata, életpárti alternatívák bevezetése érdekében.
3619 Létrehozva: 2025-04-02
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1836 Létrehozva: 2025-03-20
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1238 Létrehozva: 2025-03-30
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2290 Létrehozva: 2025-03-04
Gyermekeink érdekében: Ne szervezzék át a XVI. kerületi óvodák csoportjait!
563 Létrehozva: 2025-03-27
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
388 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
376 Létrehozva: 2025-04-13
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1556 Létrehozva: 2025-03-05
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
319 Létrehozva: 2025-04-18
Kiállunk Vészabó Noémi emberi méltósága és művészete mellett
210 Létrehozva: 2025-03-25
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
130 Létrehozva: 2025-04-21
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5852 Létrehozva: 2025-03-17
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
108 Létrehozva: 2025-04-02
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Követeljük a fideszes bűnözők teljes körű elszámoltatását és büntetőjogi felelősségre vonását!
7822 Létrehozva: 2020-07-28
Petíció a DSZC-s iskolák reggeli kezdési időpontjának módosításáért
70 Létrehozva: 2025-04-03
Tiltakozás a Szolnok-Abony közé tervezett elektrolit gyár megépülése ellen!
1190 Létrehozva: 2025-03-09
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
52 Létrehozva: 2025-04-15
A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
4891 Létrehozva: 2023-04-02
Magyar emberek kiállása az agresszív hazai közbeszéd ellen
1800 Létrehozva: 2025-03-18