Petíció az ápolási díj megemeléséért

kepirone

/ #45 ápolási illetve útiköltéség térítés

2012-10-30 20:51

A petícióhoz annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy én jelenleg egy halmozottan sérült kisfiút nevelek szinte egyedül, mivel a férjem rengeteget dolgozik, kettőnk helyett és én a gyereket a lakóhelyünktől közel 50 km-re hordom naponta iskolába úgy, hogy reggel 8-ra megyünk és 13:30-kor el kell hoznom kérdezem én hogy tudok így munkát vállalni akár 4 órást. Jelenleg közel 120.000ft-ot tankolok el havonta, hogy a gyerek járhasson iskolába ebből az OEP kb.60.000 ft-t térít vissza, Útiköltség gyanánt. De mielőtt bárki megvetne sajnos nincs közelebb iskola ahol fejlesztés és gyógytornát tudnának neki biztosítani.Ez az utiköltség térítés úgy van, hogy anno amikor elkezdtünk suliba járni és 217ft volt a benzin akkor is 21 ft fizettek km-ként és most hogy 420ft a benzin most is ennyit fizetnek. ezt esetleg nem lehetne reálisan emelni csak a képviselők költség térítését illetve benzin költségét. Miért nem kaphatunk mi is egy benzin kártyát egy meghatározott összeggel ami tényleg fedezné az ilyen gyerekek iskolához való jogát.