MAGYAR NŐK KÉRÉSE AZ AMBULÁNS SZÜLÉS BIZTOSÍTÁSÁÉRT
Quoted post
Vendég |
#132013-05-13 20:12Ha az aláírók között van egészségügyben dolgozó, akkor azt tudnia kell, és tájékoztatni köteles a vele kapcsolatba lépőket is arról, hogy az amúgy is túlterhelt gyermekorvosok és védőnők nem fogják tudni naponta látogatni az újszülöttet élete első pár napjában, amikor a szoros megfigyelés szerintem elengedhetetlen. Egy tapasztalatlan anyuka nem mindig képen helyesen megítélni az újszülött állapotát, fejlődését-elég csak ha a fiziológiás sárgaságot vagy a súlycsökkenést említem. Ma Magyarországon nincs arra kapacitás, hogy a házi gyermekorvosok a megszületés utáni kötelező szűrővizsgálatokat ellássák és az összes oltást beadják. Uralhatatlan káosz alakulna ki, ha mindenki (boldog, boldogtalan)kényére-kedvére hazajönne a kórházból a nők jogaira hivatkozva. Máskülönben saját felelősségre bárki bármikor elhagyhatja a kórházat. Ha pedig rendőri segítséggel tartanak valakit vissza akkor az azért van, mert az anya nagy valószínűséggel veszélyezteti gyermeke életét. Szerintem észre kellene venni, hogy az egész otthonszüléses, ambuláns szüléses téma az egyes nők gőgjének a hangja, és jó lenne, ha végre az újszülött kerülne a középpontba és nem folyton a szülő nő és az ő szülés-élménye. |
Válaszok
Vendég |
#15 Re:2013-05-14 08:54:52Egyetértek veled, és mellesleg az sem lenne jó, ha finanszírozási okokból a kórházak kidobhatnák a bizonytalan, kétségbeesett, esetleg hanyag anyukákat, mert esetleg több hasznuk lenne az ambuláns szülésen. |
kkk.47 |
#28 Re:2013-05-16 17:27:56#13: - Ön biztosan férfi. Az ambuláns szülés nem gőg. A nő szülésélménye sem gőg. Ha a nő szülése kényszerhelyzetekben, megalázva folyik le, akkor nagy esély van rá, hogy a másodikat már nem vállalja. Az orvosok kapactiása egy ilyen kérdésben nem lehet mérvadó.
|
Vendég |
#31 Re:2013-05-16 20:03:14Az hogy az anya hogyan éli meg a szülést nagyon is hatással van a újszülöttre! Ez nem "gőg"! És az, hogy az egészségügyben jelenleg milyen minőség "ellátás" van mind technikailga, mind emberileg!!! azt inkább ne feszegessük! Az én véleményem az, hogy az az anya aki komplikációmentes szülés után az egészséges gyermekével haza szeretne menni az eldönthesse azt szabadon, hogy megy vagy lelkileg úgy érzi szakszerű segítségre van szüksége az első napokban és marad! (amúgy erre ugyan úgy nincs idejük az orvosoknak, ápolóknak, nővéreknek stb!) Én személy szerint úgy vélem az otthonom nyugalma, melegsége, ismertsége és kényelme sokkal pihentetőbb mint egy sokszor zajos kórházi szoba esetleg többedmagammal egy légtérben. (lent egy hölgy le is írja az ezzel kapcsolatos tapasztalatait! |
lalala0808 |
#41 Re:2013-05-22 21:41:08szerintem a kettő nagyon nem választható szét-hiszen tudjuk,hogy a baba is úgy tudja hónapokig,hogy az anya a szerves része...;-) |
Vendég |
#69 Re:2013-09-18 09:47:41"(...)jó lenne, ha végre az újszülött kerülne a középpontba és nem folyton a szülő nő és az ő szülés-élménye." Oóóóó, én a doldognak anyafelőli végén egyfolytában úgy éltem meg, mintha minden a gyerekemről szólna, ami egyáltalán nem baj, örülök, hogy ennyien és ennyire vigyáztak rá, csak közben én, a kismama a minket kiszolgálók szemében holtsúly voltam, a természet kitolása, amiért ilyen kezdetleges módon oldja meg az élet folytonosságát: egy hülye nő van a gyerek körül...:) Amúgy a kettő: anya és gyermeke élménye szét nem szálazható. Ami nekem rossz, az neki is. |
Vendég |
#72 Re:2013-10-17 20:25:13Az újszülött már így is középpontban van. Az a baj, hogy az anya igényei sokszor magasról le vannak potty... Ezt én is megtapasztaltam saját bőrömön... Ebben az országban az anyákba belerúgnak sokszor fizikai és lelki szinten egyaránt (fizikailag beléjük könyökölnek, "kitapossák" belőlük a gyereket előnytelen pozícióba kényszerítik... és még sorolhatnám, mennyi kellemetlenséget kell elviselniük az orvosok és a személyzet gőgje miatt, akik nem látják a szülő nőben az embert. Elég volt! |
Vendég |
#73 Re:2013-10-17 21:09:43Az a helyzet, hogy az egész rendszer rossz, de nem lehet csak egyetlen láncszemet megváltoztatni. Igazad van, tapasztalt szem kell az újszülött "észleléséhez", és támogatás az anyának. Ezzel együtt, ma is, amikor az anyák egy része a 3. napon hazamegy, úgy ér haza, hogy szinte semmilyen segítséget nem kapott a kórházban, és otthon sincs neki túl sok. Szülészeten dolgozom, és frissen hazament újszülöttek családjának segítek. Látom, tapasztalom. A nagy kórházi osztályok alkalmatlanok arra, hogy jatrogén ártalom nélkül valósítsák meg a kisbaba és az új anya ellátását. Már a több ágyas szobában való lét, az apa kirekesztése, az "egy kaptafára" való ellátás is gondot okozhat, ami később, otthon csapódik le, és szoptatási problémákhoz (is) vezet, ráadásul az anya úgy ér haza, hogy egyáltalán nem érzi magát kompetensnek. |
PL |
#82 Re:2013-10-18 14:34:33Hehe, még ha szoros lenne a megfigyelés... Egyik szülésemnél sem különösebben foglalkoztatta a személyzetet (sem a dokikat, sem a nővéreket) hogy mi van velünk. Pedig... |
Ingrid |
#83 Re:2013-10-18 21:18:16Szerintem az újszülött (is) kp-ban van... "...ha végre az újszülött kerülne a középpontba és nem folyton a szülő nő és az ő szülés-élménye." .... Nem gondolod, hogy a jó szülésélmény befolyásolhatja a következő kistestvér érkezését?! Én ismerek olyan nőt, akinek szörnyű volt az 1. szülése, nem is kap kistesvért a 2 éves fiúcska.... ismerek olyat is, akinek "kellemes" volt (már ha szülés esetében lehet ilyet mondani), s 4 gyermek Édesanyja most. Hm?! |
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
525 Létrehozva: 2024-11-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1477 Létrehozva: 2024-09-29
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
453 Létrehozva: 2024-11-08
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1356 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
152 Létrehozva: 2024-10-28
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
108 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
352 Létrehozva: 2021-12-02
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
84 Létrehozva: 2024-11-15
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6706 Létrehozva: 2023-07-26
Korcsolyapályát Egerben! 2024
52 Létrehozva: 2024-11-20
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Biztonságosabb gyalogosátkelőt a Gazdagréti út - Rétköz u. csomópontba
341 Létrehozva: 2024-10-16
Drosztengedélyek maximalizálása
50 Létrehozva: 2024-09-19
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
37 Létrehozva: 2024-11-19
Buckai utak - Boglya utca közlekedésének fejlesztése
109 Létrehozva: 2024-10-20