MAGYAR NŐK KÉRÉSE AZ AMBULÁNS SZÜLÉS BIZTOSÍTÁSÁÉRT
Quoted post
Vendég |
#252013-05-16 12:03Első babás 25 hetes kismamaként nem örülnék, ha x óra múlva haza kellene mennem, és full egyedül találjam ki mit hogyan... Azt a kismamát meg megnézném, akinél neadjisten hazamenetelkor rendben van minden, majd mégis történik vmi, és rohanhatnak vissza a kórházba, ami persze nem 2 perc. |
Válaszok
Vendég |
#27 Re:2013-05-16 13:34:32A petíció a hazamenésnek a lehetőségét kéri, nem azt szeretné elérni, hogy kötelező legyen. Lehessen választani, hogy aki akar, hazamehessen az egészséges babájával. |
Vendég |
#46 Re:2013-05-23 19:28:58Első babás 20 éves anyukaként mindent egyedül találtam ki a kórházban, melyik felét is nézzem már annak a babának. Életemben nem fogtam még pici babát. Furcsa de még mielőtt megszültem volna, sok könyvet olvastam, fél percbe (se) került rájönnöm mit is kell tennem. Én tudtam hogy azért sír mert bekakilt, a csecsemős mégis kitépte a kezemből, elrobogott vele, betette a kiságyba és otthagyta magára! Én meg frissen szülve roboghattam át a folyosón a gyerekemért. Következő alkalommal élni szeretnék azzal a jogommal hogy hazamenjünk. Nem csak az én, de a gyermekem joga is a távozás. A mi kórházunkban iszonyat megalázó bánásmód. Bugyi nélkül kell aludni a 40 fokod kórteremben egy nagyon vastag takaró alatt. Oda KELL vérezned magad alá. Reggel ellenőrzik. Nappal sem szeretik ha van rajtad bugyi, feküdj egész nap. A takarító üvöltve dobott ki az ágyamból 5 órával szülés után hogy mit képzelek magamról, ne lógassam a lábamat, készülődjek, mindjárt hozzák a babámat. Nem hozták, mentem érte, aludt, nem hozhattam el, aludjak felszólítás. Hogy aludjak ha negyed óránként jön a takarító és zavar ki az ágyból? Már a kórházban szülés utáni depresszióm lett. Valószínűleg már szülés előtt az volt, egészséges terhességgel bent fogtak hogy pörögjenek a napok és a pénz. Soha többé! Egy apró komplikáció sem volt egyikünknél sem. |
Vanda |
#47 Re:2013-05-23 20:48:51Nem arról van szó, hogy haza KELL menni, hanem arról, hogy azok akik haza szeretnének menni egy komplikációmentes szülés után, megtehessék. Amint a fenti vélemények is megerősítik, nem vagyunk egyformák, és a rendszernek igazodni kell az igények kielégítéséhez úgy, hogy az alapvető emberi jogok ne sérüljenek....jelen esetben a szabad mozgás joga, az anyának a joga ahhoz, hogy meghozhassa a döntéseket a saját testét és gyermekét érő beavatkozásokat illetően. Nagy szerencsének tartom, hogy más országokban ez a rendszer működőképes, számos kutatás készült ebben a témában, tapasztalatok tömkelege áll a rendelkezésünkre.....röviden: nem kell kitalálni valami teljesen újat, csupán be kell vezetni a magyar gyakorlatba azt, ami más országokban gördülékenyen működik. Ha az OEP nem csak akkor folyosítana normnatívát a kórházaknak, ha a nő 48 órát bent tartozkodik, akkor a gyakorlat azt mutatja, hogy a kórházi személyzet is átminősítené az anya és gyereke életét veszélyeztető "tényezőket" kevésbé veszélyesre. |
Vendég |
#52 Re:2013-05-31 12:17:12Orvosként, és 3 fiúgyermekes anyaként értek egyet veled. |
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
525 Létrehozva: 2024-11-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1477 Létrehozva: 2024-09-29
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
453 Létrehozva: 2024-11-08
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1356 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
152 Létrehozva: 2024-10-28
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
108 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
352 Létrehozva: 2021-12-02
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
84 Létrehozva: 2024-11-15
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6706 Létrehozva: 2023-07-26
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Korcsolyapályát Egerben! 2024
41 Létrehozva: 2024-11-20
Biztonságosabb gyalogosátkelőt a Gazdagréti út - Rétköz u. csomópontba
341 Létrehozva: 2024-10-16
Drosztengedélyek maximalizálása
50 Létrehozva: 2024-09-19
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
37 Létrehozva: 2024-11-19
Buckai utak - Boglya utca közlekedésének fejlesztése
109 Létrehozva: 2024-10-20