Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen
Quoted post
pont. |
#77 Mindennapok.2013-11-21 17:41Sziasztok. |
Válaszok
Vendég |
#88 Re: Mindennapok.2013-11-21 19:08:36Rendszerint nem is az a kutya szökik el, amelyik egyébként el van engedve, hanem az amelyik póráz nélkül sosem lépett utcára. Ugyanez igaz az agresszióra is. De persze én sem azt mondom, hogy akkor holnaptól dobja el mindenki a pórázt, lehetne azt éssze is használni vagy nem használni. Én az úttest közelében mindig megkötöm a kutyám és csak a parkban, sétálóutcán engedem el, hívásra mindig visszajön, még ha valami nagyon izgalmasat hallott vagy talált akkor is, nem agresszív, még a farkát is megfoghatják a gyerekek, a játékot is kivheteik a szájából... De mindezek mögött igen sok munka áll, azt gondolom, hogy ne tartson kutyát, aki annyi időt és energiát nem tud szánni kedvencére, hogy az alapvető dolgokat megtanítsa. |
Szandi |
#89 Re: Mindennapok.2013-11-21 19:12:29Tetszik amit írtál,valahogy én is így látom...az én kutyám több okból is pórázzal sétál....felzabál mindent ami befér a szájába,pedig minden lehetséges módszerrel próbáltam leszoktatni,fél a hangos zajoktól,bepánikol és se lát se hall csak menekül plusz domináns a legtöbb nála nagyobb kan kutyával....csak az a baj,hogy én hiába vezetném el a kutyám,ha a másik örjöngve(mert sok ilyen van,akiről a gazdi azt mondja,hogy ő nem viselkedik agresszíves soha!) rohan utánunk a gazdi meg édesdeden vinnyog,hogy Buksiiiiiiii ne szaladj eeeeel......ha meg rászólok,hogy hívja vissza a kutyáját még neki áll feljebb.....Igen is hogy kelljen a póráz.Közterületen kívül felőlem ott engedik el az ebeket ahol szeretnék,az nem zavar,de az igen,hogy nekem kell a kutyámmal menekülni a lakótelepen belül,mert minden irányban szabadjára eresztett kutyák,olyakok akik közül mindet(!!!!!) láttam már összeverekedni más kutyával. |
Vendég |
#108 Re: Mindennapok.2013-11-22 03:52:51Szóval, ha a kutya kárt tesz másban, akkor a gazdi fizesse a kárt és/vagy az orvosi költségeket?! Rendben! De előtte kötelezni kéneva vadásztársaságokat, hogy ha a vad kárt tesz emberben, autóban, akkor a vadásztársaság fizesse a kárt és az eü költségeket. Rendben?
Ugyanis ma Magyarországon minden vállalkozás köteles felelősség biztosítást kötni, hogy a tevékenységével kapcsolatos kárt, harmadik fél számára megtérítse! ( őzzel, szarvassal, vaddisznóvel, stb., való ütközés. Ezen kötelezettség alól egy profitorientált gazdasági társaság a kivétel: A VADÁSZTÁRSASÁG!!!! Nekem már volt ütközésem őzzel, casco-t én soha nem kötök, így a vadásztársaságot szerettem volna perelni a kárért. Közölték, ha megteszem, akkor ők viszontperelnek, az elütött őz ára, plusz a vélhető szaporulata, annyiba fog jönni, mint az én károm... Mintha én üldöztem volna az őzet, hogy elüthessem...
Persze tudom, dzsentroid politikusaink és újgazdagék vadásznak, mert az olyan úri dolog!!
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
558 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
457 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1501 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1357 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
160 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
140 Létrehozva: 2024-11-20
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
120 Létrehozva: 2024-11-23
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
116 Létrehozva: 2024-10-31
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
109 Létrehozva: 2024-11-21
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
52 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6709 Létrehozva: 2023-07-26
Tiltakozzunk a csepel.hu-n közölt óvodaösszevonási tervezet ellen
48 Létrehozva: 2024-11-22
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
45 Létrehozva: 2024-11-06
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07