Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

2015-03-17 20:29

Rövidem leírom, hogy történt a közelmúltban a Quaestor kötvény vásárlásom.
Én csak és kizárólag mindig alacsony kockázatú befektetéseket végeztem, ami hozam vagy tőke garantált, és mögötte van biztosíték is, ha bármi történne. Azért vettem Quaestor kötvényt, mert fix hozamú és teljes mértékben "garantált" a pénzintézet üzletkötője szerint. Ő akkor azt mondta, hogy teljesen biztonságos, és ha esetleg bármi történne, ott van a BEVA, a befektetés védelmi alap, ami 20 ezer euróig, ami úgy 6 millió forint, teljes védelmet nyújt. Mivel, hogy már ismertem a BEVA-t, más pénzintézetnél is hivatkoztak rá, és tájékoztattak felőle, ezért eszembe sem jutott kételkednem a Quaestor kötvény esetében sem. Háromszor voltam náluk, mind a háromszor ezt szépen elmondta nekem kötvényvásárláskor a hölgy.
Ezek szerint úgy, jártam, ha pl. nem lenne a BEVA intézménye, nem vettem volna a kötvényükből, helyette inkább állampapírt veszek. És szerintem abban a fiókban más ügyfeleket is megtévesztettek ezzel, de az is lehet, hogy más fiókokban is így történt az értékesítés.

Válaszok

Vendég

#421 Re:

2015-03-17 22:00:12

#404: -  

Bezony, csak közben vállalati kötvényt vettél, az meg sehol sem garantált ha a vállalat csődbe megy....

Jah és egyébként azt gondolom magánemberként, hogy az állam egy geci, hogy ezt hagyta és eddig senki se kérdezte meg, hogy 3 hónap alatt hova tűnt 220 milliárd. Engem nem érdekel a kártérítés, mindenki csak sír-rí, hogy kapja vissza a pénzét, de a valódi kérdés az az, hogy hol a pénz? Hiába sír az állam, hogy majd a többi pénzintézet stb. ez mind csak hanta. Hol a pénz? Ennyi pénz nem veszik csak úgy el. Ott a GIRO rendszer, azon keresztül kellett, hogy menjen, tehát tudjuk merre indult. MNB nem látta? Ugyan! Részemről örökre elintézte magát ez a csapat (is). Túl sok pénz ez, és megint a kicsik szívnak, akiknek persze 0 pénzügyi műveltsége van és mindenféle marhaságba belemennek csak azért mert azt hiszik a befektetés az meggazdagodásra való.