Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

#1781 Re: INFO

2015-04-04 08:33

#1780: - INFO 

Még annyit szeretnék mondani, hogy az állam jogi felelőssége szerintem nem áll fenn, a BEVA kártalanítási kötelezettségén pedig sokáig lehet vitatkozni. 

Terhelheti viszont jogi- és politikai felelősség az állam egyes képviselőit ezügyben, ahogyan azt korábban részletesen kifejtettem. 

A kötvényesek sokat buktak, a végső kár végülis egyelőre náluk van. Ez sincsen teljesen rendben, még ha jogilag erősen vitatható is a kérdés. 

Ez ilyen módon azonban gazdaságpolitikailag nagyon rossz üzenetet hordoz. A BEVA csak nagyon komoly és hosszútávra is igen kedvezőtlen hatások révén tudná egymaga finanszírozni a hatalmas kárt. 

Ezért úgy gondolom, az állam felelős dötéshozóit (gazdaság)politikai felelősség terheli a helyzet minél békésebb rendezésében. Ez a teljes magyar tőkepiac elemi érdeke, így végső soron állami érdek. Ezért értettem egyet Jaksity véleményével, hogy az állam szálljon be a kártalanításba akkor is, ha direkt jogi felelősség nem terheli. Még mindig jobb megoldás a kárt szétteríteni, mint egyetlen vagy néhány szereplőre terhelni azt. 

Nagyon rossz és összességében az egész országra kedvezőtlen hatása lenne annak, ha az állami és politikai szereplők nem látnák be, hogy fenti jogi- és politikai felelősségük hárításával a későbbiekben mekkora károkat tudnak okozni az egész országnak. 

Nagyon reménykedem a fentihez hasonló megoldásban, minden érintett szereplő közös érdeke lenne. Hogy a fiatal Orbán Viktort idézzem emlékezetből: "optimista vagyok, mert nincsen más lehetőségem". 

Ezzel kiszálltam a vitából, és kívánok minden fórumozónak boldog húsvéti ünnepeket!

Válaszok

Vendég

#1808 Re: Re: INFO

2015-04-04 23:16:06

#1781: - Re: INFO 

Nem, az állam jogi felelőssége nem áll meg... ugye csak VICCELSZ ? Nem, én, meg másik 32e kisember ül(t) az MNB-ben/PSZÁF-ben busás fizetésekért és vakargatja a tökét, aláír, jóváhagy mindent, majd a végén előjön fiktív kötvényekkel, nem fizetünkkel, no meg a hozzád hasonló "NEM vagyunk felelősők" dumával... nem, csak szimplán átvertek minket, ha nem is direktbe, de a munkájuk egy kalap szar volt, aminek az eredménye minusz 200 milliárd a kisembereknek. De semmi jogi felelősségük nincs, á dehogy... hagyjuk őket tovább abban a pozicióban, sőt adjunk jutalmat, fizetésemelést nekik. Továbbmegyek, azonnal gyűjtést rendezek és javaslom további 200 milliárd összedobását had lopjanak még meg ennyivel, végülis a munkájuk olyan, hogy más már börtönben rohadna, ha ilyen trógerül melózna de ezek az MNB-s szarkeverők a mai ország "legképzettebb pénzügyi" zsenijei - akiket a Tarsoly halálra szívatott 25 éven keresztül... az állam élén meg egy olyan ember, aki belenéz a varázsgömbjébe,  meglátja hogy baj van, s inkább ment x milliárd "közpénzt" rommá döntve a céget, csak nehogy a kisember a jussához hozzájusson. Bravó, majd beállítja mindezt hőstettnek - közben amit művelt az egy számító mocskos tolvaj módszer, ellopja a kisember elől a még megmaradt pénzt is. Ahol meg megfoghatna pénzt - többek közt a haverok dőzsölésein, meg a saját rokonai mértéktelen gazdagodásán, na ott tojik a közpénz "megtakarításra", ott herdál, lop, csal hazudik ahol csak tud. Szép egy ország, még szebb vezetőkkel, no meg felső pozicióban "dolgozó" jól megfizetett semmittevőkkel.