Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Tomboy

#2020 Levél az MNB és a QUAESTOR részére.

2015-04-08 09:19

Kedves  Sorstársaim!

Írtam nekik, hogy úgymond tüzeljek egy kicsit még rájuk.

Tisztelt  Magyar Nemzeti Bank!
Tisztelt  Dr. Matolcsy György!

1./     Ezidáig csak elmarasztaló és számon kérő kritikus leveleket írtam.
Most sem teszem másként, de a levelem végén a harmadik fejezetben azért dicséret is lesz!
Ennek alapos oka van. Nem szükséges ismételnem, hogy a károsultak védett kötvénybe szerették volna befektetni a pénzüket, nem a semmibe. Nincsen fiktív kötvény, mert olyan nem létezik! Csalás viszont annál inkább.
Március 10. után a fiam saját szemével látta a kecskeméti QUAESTOR irodában, hogy már a felügyelő biztos "uralkodása alatt" 3 monitoron Forex kereskedés folyt. A számtalan nyitott pozíciókra rákérdezve az ügyfeles vagy bróker képesítésű alkalmazott hiába mentegetőzött. Lebukott.
Nem volt csődvédelem, sem felszámolás április 2-ig. Kinek a pénzével tett rövid fogadásokat? Ha a sajátjával kereskedett a saját munkaidejében, akkor nem dolgozott, azaz "maszekolt". Ha a mi maradék pénzünket tette próbára, hogy még összekaparjon egy keveset, akkor megint a kérdés... Hogyan tehette ezt meg amikor már a működés felügyelve volt?
Az a gyanúm, hogy a károsultak pénzét el Forex-elték. Nem erre adtunk megbízást, hanem a pénzünk befektetésére. Valószínű, hogy az irdatlan mennyiségű pénzünket használják már régóta. Ebben az évben történt meg nem véletlenül, hogy a svájci jegybank átgondolt döntése hatalmas veszteségeket okozott a brókereknek. A "hülyék" akik az EUR/CHF keresztárfolyamára utaztak, jól rá lettek szedve. A klasszikus tőzsde elválaszthatatlan a kapitalizmustól. Feltenném azt a kérdést, hogy a FOREX kereskedést nem lenne jobb törvénnyel megtiltani? A bróker botrányok oka nagy valószínűséggel pontosan ez a "súlyos rendszer hiba"!
Már csak az a felderítésre váró kérdés, hogy a befektetők pénzének hány százalékát lopták el offshore számlákra, és hányad részét bukták el még januárban, amikor a pénzpiac megrendült.
Még tovább fokozva. A mai "újgazdagok" sajnos olyan butácskák, hogy nem bírják ki csöndben maradni. Olyan jó befektetéseik vannak, hogy érdemes lenne tőlük megkérdezni. Csak ne a közpénzt tőzsdézzék (Forex-ezzék) el, mert az igen nagy bűncselekmény ám!
Tessék feljelentést tenni, mivel a gyanú elég indokolt. Szíjjártó, Orbán, Lázár, Polt urak tanúkénti kihallgatása már régóta nem ártana! Az én életösztönöm azt súgja, hogy sokat tudnának mondani, csak nem akarnak...

2./     A csődvédelem és a felszámolás megindítása előtt még márciusban felmondtam a szerződésemet a QUAESTOR-ral tértivevényes levélben, saját kezű aláírással ellátva. A szerződésünkben benne van, hogy bármikor indok nélkül felmondhatunk. A QUAESTOR pedig bevállalta, hogy mindig lesz elég fedezete az ügyletekre, vagy akár a felmondásra. A felmondás jogomat gyakorolva "nem rendelkezek én a pénzemről". Többet hozzá se nyúljanak, ha nem értenek hozzá! Tehát azért mondtam fel, mert egy szélhámos, csaló trehány bandával sikerült szerződnöm, mint egy megtévesztett befektető. A felmondás határideje 30 nap. Sajnos bármilyen helyzetben a felmondáshoz jogom van. A felmondásnak pedig sajnos része az elszámolás. Hát én most pont erre várnék lassan két hete, hogy kaparják össze vagy lopják vissza a pénzemet. Nagyon szeretném már elfelejteni végleg ezt a szélhámos társaságot!

3./     Ma reggel Binder István közölte a közszolgálati médiában, hogy a BEVA 20 000 EUR keretösszegét előterjesztik törvénymódosítással felemelni akár 100 000 EUR értékűre. Mivel ezt az EU-s jog megengedi. Több országban is magasabb a BEVA értéke. Az összevonás az OBA-val szintén nagyon jó ötletnek látszik.
Uraim! Le a kalappal! Ma reggel volt értelme elkezdeni a napunkat! Akárki is találta ki, dicséret érte. Ezt meg fogják emlegetni az Unióban. Nagyon nagy bátorság.
Álszerénység lenne, ha ezt én már régóta szerettem volna, de olyan jelentéktelen vagyok, hogy nem mertem javasolni...
Az időzítése pedig annyira jól sikerült, hogy talán 11-én szombaton nem szabadul el a pokol a tervezett tüntetés során. Hatalmas a felelősség! Rövid az idő, a napok meg vannak számlálva. Hasonlít az "öszödi beszédre". Most is sokan félrebeszélnek, hazudnak és nem csinálnak semmit sem. Ne legyen még egyszer "ostrom"! Nem tenne jót az országunknak. Beláthatatlan kárt okozna mind politikailag, mind gazdaságilag egyaránt. Erre pedig semmi szükség.

Fenti tárgyú általános standard tájékoztató levelüket köszönettel vettem. Elolvastam. Sajnos a kérdéseimre nem kaptam kielégítő választ.

Üdvözlettel:

Koller Tamás
Foktői károsult

< A levelem nem másolható és továbbítható semmilyen felületen a saját hozzájárulásom nélkül! >

Válaszok

Vendég

#2021 Re: Levél az MNB és a QUAESTOR részére.

2015-04-08 10:10:25

#2020: Tomboy - Levél az MNB és a QUAESTOR részére. 

Fagyit nem nyalsz jobban!

Az ilyen fazonok ne is jöjjenek, nincs rájuk szükségünk.

Nincs rész vagy fél megoldás.

Ez a rendszer nem nekünk való !  !  !