Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

#4818 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-26 10:21

#4817: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Ha,szerinted voltak 2015 előtt is fiktívek,akkor be is kell bízonyítani majd a Bíroság előtt is! és ha lett is vona,akkor arról a felügyeletnek is tudnia kellett erről!  Ha ez kiderűlne,az pont még egy lapáttal a felügyelet terhére lehetne felróni!  Lesz itt még bonyodalom,ha jól látom!

Válaszok

Vendég

#4819 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-26 10:29:16

#4818: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Nézd nekem 2015-ben nem volt QFH-s vásárlásom, csak 2013-ban és 2014-ben. Mégis kihozták, hogy van 20% körüli fiktív kötvényem (nem hiszem, hogy az mind 2015-ben kelt el) Ez azt mutatja, hogy valahogy a 2014-es vagy megelőző években is adtak el ilyet (fiktívet), ráadásul ezek hosszútávú kötvények voltak. Amit írsz a birósági perről, azzal kapcsolatban nekem nincs kétségem, hogy sok minden megdőlne itt (s nem a károsultak terhére, hanem javára) a kérdés csak az, ha ma kártalanítana mondjuk normálisan akkor a 6/30 millió alattiaknak érdemes-e a hosszas pereskedésbe belefogni CSAK hogy az igazuk igazolják. Szerintem nem. Apropó, az "ezer éves szerződéseket" ki és hogyan fogja tudni bemutatni mondjuk a BEVA-nak, ha lejárt a kötvényem pld 3 éve, s a szerződést kidobtam, hogyan lesz itt bizonyítva mit vettem annó, mennyiért, mikor stb...

Vendég

#4828 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-26 12:14:14

#4818: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Az MNB által feltárt 150 milliárdos csalás fényében utólag lehet azt mondani, hogy elégtelen volt az ellenőrzés, erre még Windisch is célozgatott valamelyik nyilatkozatában. A felelősség kérdése, ami persze sokféle lehet - pl. jogi, erkölcsi vagy éppen politikai -  és teljes joggal vethető fel, de végleges választ, hogy ki, mikor, miben hibázott, csak a nyomozás, ill. az egész büntetőügy lezárása után kaphatunk, addig csak a szájkarate folytatódik.
A quaestorosok szubjektíve hibáztathatják akár az MNB-t is és/vagy a PSZÁF-et (végül is valakit csak ki kell nevezni bűnbaknak), de a jogi felelősség és az azzal járó kártérítési kötelezettség az más tészta. Ahhoz, hogy a további kártalanításba az MNB-t is be lehessen vonni, oda kőkemény bizonyítékok kellenének, ami jelenlegi tudásunk szerint eddig nem kerültek elő.