Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post


Vendég

#5412 A várt felett a GDP-növekedés

2011-11-15 12:20

A KSH és az Ecostat gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2011. III. negyedévében 1,4%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedés hajtóereje elsősorban a mezőgazdaság, másodsorban az ipari export volt. Az elemzői várakozások 0,9-1 százalékos éves GDP-növekedésről szóltak.

Válaszok


Vendég

#5413 Re: A várt felett a GDP-növekedés

2011-11-15 12:51:58

#5412: - A várt felett a GDP-növekedés 

 Azt hiszem, hogy aki ezt leírta, maga sem hiszi.


Vendég

#5414 Re: A várt felett a GDP-növekedés

2011-11-15 13:32:21

#5412: - A várt felett a GDP-növekedés

Nagyon kedvezőtlenek a körülmények a tőkepiacokon, a recessziós félelmek és az adósságválság meghatározza a piaci hangulatot, a legnagyobb probléma, hogy a válságkezelés nagyon sok időt vesz igénybe, ez pedig elbizonytalanítja a befektetőket. A közép-kelet-európai régióban a magas államadósság és a devizahitel-állomány is borzolja a kedélyeket, habár költségvetési oldalon olyan nagy problémákat nem láthatunk. Az európai helyzet miatt a régiós devizákra leértékelődési nyomás nehezül, a tőkekiáramlás, és a nemzetközi tőkepiacoktól való elszigetelődés veszélye egyre nagyobb, ami akár oda is vezethet, hogy újra IMF hitelhez kell fordulnia egyes országoknak. A Raiffeisen Capital Management mai sajtótájékoztatóján alapvetően rövid távon pesszimista kép rajzolódott ki, miközben a közép-kelet-európai régió hosszabb távon vonzónak számít a cég szakemberei szerint.

...

A magyar helyzetre kitérve Roland Schneider elmondta, hogy az elmúlt hetekben tapasztalható forintgyengülés mögött részben a tőkekiáramlás, részben a kamatemelés melletti spekuláció állhat. A gyengülést csak erősítette, hogy egyre valószínűbbnek látszik, hogy a nagy hitelminősítő intézetek leminősítik az országot befektetésre nem ajánlott kategóriába. Kérdésünkre Schneider elmondta, hogy már egy hónapja tudják a befektetők, hogy leminősítés következhet, ezért már volt idejük erre felkészülni. Az alapkezelők esetében általában a leminősítéskor nem azonnal adják el a papírokat, hanem fokozatosan, az RCM esetében viszont nem is kell eladásokkal számolni, hiszen feltörekvő piaci kötvényalapokban tartanak magyar kötvényeket, ahol nincs korlát, hogy milyen eszközöket tarthatnak.


Vendég

#5415 Re: A várt felett a GDP-növekedés

2011-11-15 13:50:51

#5412: - A várt felett a GDP-növekedés

Honnan a szarból jön ez a sok kiváló mutató, amikor az ország megy össze? Érti ezt valaki?