Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post

Egy másik Zrínyis hallgató

#489 Re: Re:

2011-12-10 15:42

#487: a nem birka - Re:

Nem tudom, feltűnt-e itt valakinek, de mi szakmai szemmel néztük meg a vonatkozó törvényeket és próbáltuk elmagyarázni, hogy mit jelent a módosítás - kínosan ügyelve arra, hogy leválasszuk róla az aktuálpolitikai parasztvakítást.Undorító dolog a politika, de hát ettől az, ami.

Ettől még miért kell mindenben összeesküvést látni? 
Miért is vagyunk NATO tagok? Mi a különbség a sor- és a hadkötelezettség között? Mit csinál az MH? Mi van a honvédelmi törvényben? Illene mindenkinek tudni. Ledöbbent és egyben megbotránkoztat, hogy az emberek többsége mennyire tájékozatlan, és még arra is lusta, hogy pl. a parlament honlapjára felmenjen és megnézze, hogy miről szól a módosítás. Ez önmagában még nem is lenne gond. A fő probléma inkább, hogy még józan ésszel sem lehet meggyőzni senkit, mint az bebizonyosodott.

Tény, a kormány 2/3-dal szinte bármit meg tud változtatni, de az új Honvédelmi törvényen már nem valószínű, hogy nagymértékű változásokat tenne, pláne nem a minősített időszakokat tartalmazó Alaptörvényen (ugyanis azt így is jobbára a saját szájíze szerint írta és fogadta el)

Válaszok

Vendég

#490 Re: Re: Re:

2011-12-10 16:45:12

#489: Egy másik Zrínyis hallgató - Re: Re:  

Mivel még iskolába jársz,úgy gondolom kevés az élettapasztalattal rendelkezel.ismerek pár nyugalmazott tisztet,sajnos a családban is volt ezredesi rangban.nagyapám testvére volt.3-an voltak testvérek.az egyikük nyugatra disszidált.késöbb megkérdezték,családi körben, azt amelyik katona volt,mit tett volna ha elkapja a saját testvérét szökés közben.a válasz lelőttem volna,mert erre esküdtem fel.nagyapám ekkor úgy megverte mint a lovat,és én neki adok igazat.az az ember aki olyan patkány hogy a saját testvérét is lelőtte volna számomra nem ember,hanem egy féreg.akit el kell taposni.szívböl kívánom neked hogy soha ne legyél ilyen ember.ui.:ha pesten járok nem mulasztom el hogy a sírjára vizeljek.