Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

filiszteus

#6563 Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 19:40

#6562: Demokrata - Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

Felnőtt is elkaphatta a paralízist? Azért az nagyon ritka lehetett. A közelmúltban halt meg az utolsó vastüdőben élő paralízises.  Ha bottal is, de tudott járni, akkor édesapád még viszonyleg szerencsés volt. Gondolom a kora miatt volt könnyebb lefolyású a betegség.

való igaz, hogy az alacsony emberek kompenzálnak. Ez azonban eredményezhet pozitívumot is, hogy valaki meg akarja mutatni a világnak és ezért törekvő, agilis, energikus. Én elég szeremcsés testi adottságokkal születtem, pontosan ezért kissé lazán vettem az életet és ez nem volt mindig szerencsés. Több ambícióval többre vihettem volna.

tehát nem okvetlenül baj, főleg egy politikusnál, ha valaki többet akar elérni, hogy atermetét kompenzálja. Enervált, introvertált ember nem igazán alkalmas a politikusi pályára.

Válaszok

Vendég

#6564 Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 20:15:46

#6563: filiszteus - Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!" 

Akad azokból bőven a parlamentben, különben viktor mit csinálna  szavazáskor?

"Enervált, introvertált" Olyan színes sokrétű a magyar nyelv miért nem azt beszéljük? Nem beszélve arról, hogy sajnos sokan nem is értik mit jelent, ismered a viccet a demonstráció helyett menstruáció, mindegy csak vér follyon címüre?.

Vendég

#6568 Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 20:56:05

#6563: filiszteus - Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!" 

Igen, felnőtt ember is elkaphatta, nem is kevesen voltak akkoriban. Az 55-ös járvány világszerte brutális volt, ha egy felnőtt szervezete, immunrendszere le volt gyengülve és éppen rosszkor volt rossz helyen, azaz a vírus megtalálható volt arrafelé, biztos, hogy el is kapta. Apám a László kórházban kezdte, amíg ferőző volt, ha jól emlékszem 2 hónapig volt ott, majd onnan az ORFÍ utókezelőben folytatta, több mint egy évig. Itt hónapokig készenlétben állt mellette a vastüdő. Neki a bal lába és a jobb keze kapta a komoly dózist, járógéppel kezdett járni. A légcsöve is kicsit gyenge volt, ezért állt készenlétben a vastüdő. 58-ban megoperálták, kísérleti műtét volt, a jobb lábából egy izomköteget a bal lábába ültettek át. Látszatra nem volt eredményes, de azért mégis, mert a mútét után   utcai cipőben is tudott járni. 70 éves kora után kezdett nagyon romlani a járása, az utolső 10 évében nem nagyon mert utcára menni, kíséret nélkül semmiképp. Szóval relatív, hogy szerencsés volt vagy sem, egy kicsit lusta is volt, mert a gyógytornász szerint jobb is lehetett volna, de ő boldogan szenvedett, azaz megpecsételte a sors, mint mondta és kiszolgáltatta magát maximálisan. (Persze tenném szívesen ma is, ha élne, ezt az ember akkor érzi át, ha valaki már nincs közöttünk.) 

Én most jó éjt kívánok eltünök, mert fáradt vagyok, pihizek.