A választói összefogást támogató nyilatkozat

Quoted post

Szolidaritás

#1356 Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-15 23:43

#1336: Péter - Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

Ezt a számot, még a "pofffátlan" időszakában, Szijjártó Petya fröccsögte, hogy a zembereknél hagytunk évi 510 milliárd Ft-ot. Csak azt feledte el hozzáfűzni, hogy az emberektől pedig elvették az adójóváírást. Magyarán, a 350 000 Ft bruttósoktól felfelé kezdődő zembereknek adományozták azt a bizonyos évi 510 milliárdot.  Az volt a maszlag, hogy a befektetők özönleni fognak kishazánkba, mert a régió legversenyképesebb adórendszere lett a miénk.  Amióta Viktátorék (nem véletlen írtam így a nevet) kormányoznak, tudjuk, mert megtapasztaltuk, hogy menekülnek a befektetők. Tehát Orbánék mellényúltak! Ha véletlenül, az ugyanakkora baj, mintha hozzá nemértésből. Ezt a hibát már rég helyre kellett volna hozniuk. Érthetetlen, hogy miért nem lépik meg? Csak remélni tudom, hogy nem presztízsveszteségből?

Mint írtam, én nem vagyok közgazdász és egyáltalán senki, ezért nem tudom maradéktalanul összeszedni és megfogalmazni a gondolataimat. Természetesen, hogy a tőkejövedelmeket is meg kell adóztatni, hiszen azoknak a tulajdonosai is azon gazdag réteghez tartoznak, akikről vallom, hogy kötelességük a szegényekről való gondoskodás.

Viktátort, pedig remélem tudod miért írtam így?  Nálam Ő az "ezt a dumát hagyjuk...köztársaság, fasiszták, demokraták" körhöz tartozik, ami miatt fejvesztve menekülnek a befektetők, és ez már sajnos, gazdaságpolitikai kérdés is.

Válaszok

Péter

#1357 Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-15 23:54:08

#1356: Szolidaritás - Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz Természetesen, hogy a tőkejövedelmeket is meg kell adóztatni,

Ezek szerint támogatod a bankadót és a multik külön adóit? Vagy mit értesz ez alatt?