A választói összefogást támogató nyilatkozat

Quoted post

Komplikato

#1419 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-16 16:51

#1418: Péter - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

Nem is tudom, nem vagyok jártas a témában, de mások éltalláttam ilyan számításokat, hogy 20% ÁFA/SZJA kéne alsó kulcsnak és felső kulcsnak 30-35%, viszont a felső kulcs az nagyjából egy bő tizszeres volt annak amit Ön írt. A lényeg, hogy más működő rendszereknél, mert a miénk most nem máködik, meg kéne nézni. Azt hiszem legtöbben a britt példát hozták fel.

Az egykulcsos adó bevezetése gáz volt, hiszen a szuperbruttósítás kivezetése és a minimál bérre bevezett adókötelezettség miatt sokan sokkal kevesebbet kerestek még a minimálbér emelés elenére is és igen is visszavetette a fogyasztást, tehát rosszul sült el. Egy reálisabb több lépcsős bevezetés, meg egy egy 18-20% körüli SZJA lett volna elvisselhető, de akkor nem is 2 év alatt lett volna bevezetve.

Válaszok

Péter

#1420 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-16 17:02:38

#1419: Komplikato - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz a felső kulcs az nagyjából egy bő tizszeres volt annak amit Ön írt

Most néztem utána, mielőtt leírtam. 2009-ben pontosan ez volt a helyzet.

Bocs, de utálom az önözést az Interneten. Ez nem a való élet, ahol a társadalmi helyzet, a kor vagy a nem alapján eldönti az ember, hogy a magyar nyelv négy udvariassági szintje közül melyik alkalmazza. Itt a tegezés szokásos, mindezektől függetlenül.