A közoktatásért!

Quoted post

amerikai pénz, libsi pénz

#317 Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 16:56

#316: Elkeseredett - Re: Még csak most jöttek rá.......

Ti fogjátok feladni, mert lassan mindenre fény derül: kik állnak mögöttetek, szép, mondhatom....

Lebuktatok, ahogy a hahások is.

Válaszok

elkeseredett2.

#320 Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 20:21:44

#317: amerikai pénz, libsi pénz - Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

Én mögöttem senki nem áll, az biztos. De amikor az iskolában a tizenéves gyerek visszabeszél, anyázik, káromkodik, összegyűri az általam gonddal kijavított dolgozatát, és ellehetetleníti a tanítását, akkor az ilyen hangadók, mint Te, mögém állhatnának. Aztán megtudnád, hogy mi van valójában a mai oktatásban. Én nem ezért szereztem diplomát, és nem ezért jöttem erre a pályára! Sok mindent elbír az ember - a tanár meg főleg, ahogy látom -, de mutass már még egy olyan munkahelyet, ahol el kell tűrnöd a munkád elvégzésének szándékáért, hogy megaláznak, visszabeszélnek, beleszólnak hozzá nem értők a munkádba, és nap mint nap azért harcolsz, hogy tehesd, amit szeretnél: taníthass. Hát, itt tartunk. Vagy ezt nem illik kimondani? Nem illik szembenézni vele, hogy az oktatás színvonala mélyrepülésben van? Hogy nincsenek nevelési eszközök a kezünkben? Nem a tanárokat kellen fegyelmezni, ellenőrizgetni, Demoklész kardjaként a fejük fölött lógatni az elbocsátásokat, hanem a jövő nemzedékét kellene értelmes és intelligens felnőtté nevelni! Csak ezt valahogy senki nem akarja belátni! Ne tegyünk úgy, mintha ez csak a pedagógusok problémája és felelőssége lenne! Lassan ott tartunk, hogy minket nem véd semmilyen jog, még személyiségjog sem, hiszen bármit mondhat, tehet szinte a diák, nem lesz semmilyen következménye. Az iskolából elküldeni lehetetlen. Ez a valóság, nem az a badarság, hogy ki mögött ki áll! Végre túl kéne nézni a paranoiás politizáláson, és meglátni, hogy hová vezet a tanítás-tanulás leértékelődése.