Közalkalmazotti bértábla

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Közalkalmazotti bértábla petíció automatikusan generált fórumtémája

vendég

#101 Küldjétek tovább!!!

2014-07-01 07:01

Az utolsó pár napban nem gyűlik az aláírás!!!
Küldjétek tovább, minél többen vagyunk, annál jobban számításba vesznek bennünket!!!
Fejér megyéből nem látok aláírásokat. Hahó!!!Ébresztő!!!!!!!!!!!
iskolatitkár

#102 Re: Köztisztviselő

2014-07-02 07:07

#7: Lia - Köztisztviselő

Nagyon egyetértek, megalázó.....!!!!!

Vendég

2014-07-02 07:27

Kedves hozzászólók. Lehet hogy én "csak" egy pedaszisztens vagyok, de a mindenes szó jobban illene rám, vagy inkább ránk. Mert nem csak a megnevezésnek megfelelő munkakört töltjük be, de néha helyettesítő, biztonsági őr, futár, ügyeletes stb... vagyok. Nem tudom ki hogy van ezzel de a fizetés nem egyenesen arányos az ellátott feladatokkal. Egyébként egyetértek az előttem szólókkal. Nagyon sokan leírják itt mi minden változott természetesen negatív irányba, de kérdem én, van aki majd ezekre válaszol és azt mondja ne aggódjatok nektek is lesz "jobb". Ideje lenne hogy észrevegyék nélkülünk nem sokra mennének. "A remény hal meg utoljára". Köszönöm, hogy van aki elindította ezt a fórumot és csatlakozhattam hozzá.

Vendég

2014-07-02 11:56

Dajka néni vagyok én is a létminimumot kapom az az 118.000Ft bruttot 23év után nagyon szomorú ez a helyzet.
Valaki

#105 Miért nem foglalkozik a Kormány a nevelést, oktatást segítő munkatársakkal?

2014-07-02 13:35

Azért van aki felszólal értünk :D
https://www.youtube.com/watch?v=LYCOJiIuMhI

Sajnos süket fülekre talál.
Kapcsolattartó

2014-07-03 07:25

Ezzel az új rendszerrel (KLIK) az általános iskolák és a gimnáziumok a legnagyobb vesztesek, ugyanis innen menesztették a gazdasági szakembereket. A szakképzésben ott maradtak. Mi is hárult ránk ezzel az iskolatitkári feladatokon kívül? Személyügyek (!!), pénzügyi tervezés (!!), számfejtés (!!). Nem beszélve érettségi idején a rengeteg szerződés készítéséről, azok számfejtéséről. Miközben folynak a beíratások, kiíratások (700 tanulós gimnáziumban dolgozok), még ezzel is foglalkoznunk kell. Túlóra pénz nuku, majd le lehet csúsztatni (kérdezem: mikor???). Jeleztem a problémát tankerület vezetőmnek, akitől megtudtam, hogy én CSAK egy kapcsolattartó vagyok az iskola és a KLIK között, nem is végzek semmilyen fent jelzett plusz munkát. Ha ők sem látják, akkor kik állnak majd mellénk?

Vendég

2014-07-04 20:30

Egységben az erő.
kisgyermeknevelő

#108 vélemény

2014-07-04 20:37

A most már a bértábla egyszerűen nevetséges,nincs mögötte ledolgozott év, a sok tanulás,a mindennapi munka...............

Vendég

2014-07-05 17:17

nem volt béremelésünk már 8 éve csak a kötelezö ami tudjuk csepp a tengerbe ennyi bérből nem lehet meg élni el vették tőlünk is a kafatériát a pedagógus fizetések emelkedtek,ök nekik ki fizetik a tulorát a dolgozoknak meg ki adják csusztatásba,abbol nem lehet számlát fizetni ideje volna hogy minket is képviseljenek

Vendég

#110 Re:

2014-07-06 10:28

#4: -

A bölcsődei kisgyermeknevelőké nem az!!!

Vendég

#111 Re:

2014-07-06 10:30

#104: -

Felsőfokú vegzettséggel igaz nem diploma nettó 89000 ez jó mi??????????????????

Vendég

#112 Re: vélemény

2014-07-06 10:32

#108: kisgyermeknevelő - vélemény

Igazad van 32 év után annyit kapok mint a féléves dolgozó sőt ha kiskorú gyereke van akkor még ő kap többet

Vendég

#113 Re:

2014-07-06 10:33

#107: -

Szerinted  az hol van ebben az országban

itt csak a kívándorlás sokak szerint a megoldás!!

Vendég

#114 Re: Küldjétek tovább!!!

2014-07-06 10:35

#101: vendég - Küldjétek tovább!!!

Ha aláírod ??? szerinted lesz változás ???ilyen idős korban én már nem hiszek a mesében

Vendég

2014-07-08 13:03

Maximálisan egyetértek a szervezők felszólalásával. A nem pedagógus munkakörben dolgozó kollégák kiegészítik és segítik a munkánkat. Sok esetben pedagógiai feladatokat is ellátnak, törődnek a gyerekekkel, figyelnek rájuk, lelki problémájukban segítenek nekik. Igazságtalannak érzem, hogy munkájukat nem értékelik, hogy egy takarítónő, egy portás havi nettó 64 000,-Ft bért visz haza, aminek elköltésekor még 27 % adót kifizet belőle az államnak.

"egy kollégiumvezető"

Vendég

2014-07-08 20:16

Jó lenne ha valaki ránk is figyelne.Néha úgy érzem, hogy teljesen elfelejtettek minket pedig igencsak nagy felelöség van vállunkon!!!

Vendég

2014-07-08 21:50

Gratulálok, végre, valaki érdemben próbál lépni.

Vendég

2014-07-09 05:24

Teljes mértékben egyetértek a petícióban leírtakkal.
Titkárok

#119 Titkárok

2014-07-09 06:59

Nagyon örülök a kezdeményezésnek, 36 éves közalkalmazotti munkaviszonnyal minimálbért kapok. Az én munkám ugyanolyan fontos, mint a pedagógusoké, nélkülünk ők sem tudnák ellátni a munkájukat. Hajrááááá, fogjunk össze és győzni fogunk!

Vendég

2014-07-09 07:04

Nagyon örülök, hogy elindult a petíció. Nevetségesen keveset keresünk. 36 éves közalkalmazotti munkaviszonnyal minimálbért kapok. No comment.
Egy rendszergazda

#121 Re:

2014-07-09 08:29

Az sem mindegy és most itt azt hiszem a rendszergazdák nevében írhatok, hogy én 200 gépre és 15 szerverre figyelek , egy ismerős 30 gépre 1 szerverre, és ugyan annyit keresünk... Úgy gondolom rajtam kicsit nagyobb a teher mint rajta, ez még sincs megbecsülve...

könyvtáros

2014-07-09 10:13

Sajnos a diploma sem segít az emberen, mint iskolai könyvtáros informatikus könyvtáros diplomával nettó 79910 Ft-ot kapok... Mondjuk ez legalább növekszik 3 évente, na de a jelenlegi bértábla alapján 40 éves koromra fogja elérni a fizetésem a 100000 Ft-ot!!! Ezért érdemes tanulni??? Mert én úgy látom, hogy nem! Folyamatban van az egyetemi diplomám is, de azzal sem érek semmit, ugyanis az iskolai könyvtáros munkakör csak F kategóriáig van behatárolva, tehát nem kaphatom meg a magasabb besorolást, hiába van meg hozzá a papírom. A szüleimmel vagyok kénytelen élni, mert ebből a fizetésből a külön költözés lehetetlen vállalkozás, mert egyedül nem lehet megélni ennyi pénzből. Szeretem, imádom a munkám, de nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe, hogy ezért felesleges volt tanulnom. Azt meg nem is értem, hogy alacsonyabb kategóriákban miért nem növekszik az évek számával fizetés, nekik talán a ledolgozott évek száma nem érdemel megbecsülést? Úgy katasztrófa ez a bértábla, ahogy van!
rgazda

2014-07-09 10:25

Rendszergazda vagyok egy gimnáziumban. 1 hétre elmentem szabadságra és mire visszajöttem csoda, hogy még tudott működni az iskola... mert mindent szar fosból kell összerakni.

Vendég

2014-07-09 13:24

Valóban nagyon sajnálatos, hogy a közalkalmazottak esetében van olyan réteg, akik a létminimum alatt élnek. Sem kultúrára, sem pihenésre nem tudnak félretenni a pénzükből, tehát nem tudnak megújulni a munka után. Ha valakinek kicsi gyermeke, eltartottja van ott pedig még nehezebb a helyzet. Reméljük számukra is lesz megoldás. Köszönjük!

Vendég

2014-07-09 13:28

Mikor szót emeltem a KLIK illetékes igazgatójánál emelésügyileg, többek között azt a választ kaptam, hogy a közalkalmazotti bértábla maximumokat(!!!) határoz meg, eszerint kapom az illetményemet! Különben is, lesz emelés technikaiaknak is, várjak türelemmel!

Ilyen csodálatosan hozzáértő szakemberek irányítják a tankerületeket!

Amint sikerül távoznom a közszférából, azonnal közzé fogom tenni a levelezést a médiában. Azt hiszem, lesz neki visszhangja! :)