Összefogás a Quaestor-ügy károsultjaiért - "Nem hagyjuk!"
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Összefogás a Quaestor-ügy károsultjaiért - "Nem hagyjuk!" petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#3262015-11-01 10:16Felháborító, hogy MNB felügyelet csak papíron ellenőrizte, ami egyenlő a nullával, azaz 0-val ! Egy hosszú múltú cég, ilyen nagy mértékű lopást nem vett észre senki, ez hihetetlen! Külügy kivehette a több milliárdot, amivel újabb csapást mért, és igazságtalan is. Több hónapja VAN HATÁLYOS TÖRVÉNY, AMELYET SENKI NEM TART/TARTAT BE! HIVATKOZNAK MINDENRE! AZONBAN MILYEN TÖRVÉNYT ALKOTTAK, HA NEM LEHET BETARTANI????????????????? PORHINTÉS! BŰNCSELEKMÉNY UTÁN ÚJABB TÖRVÉNYTELENSÉG..... MA A Q.. (ÉS MÁS), HOLNAP MI/TI /ŐK KÖVETKEZNEK!!!! Mindenkinek ki kellene állni az ilyen és hasonló esetek bekövetkezése ellen !!!! A nép képviseletében, fizetésüket tőlük kapják a képviselők, de inkább sok hagyja......(tisztelet a kivételnek). Felháborít a felcsúti focipálya téli fűves terület fűtése, mialatt a kórházak, oktatási terület, stb. nehezen gazdálkodnak. |
Vendég |
#3272015-11-02 20:43Index cikk:
A bíróság vizsgálja Polt Péter és a Quaestor kapcsolatát |
Vendég |
#3282015-11-02 22:14Engem már szerencsére nem érint a dolog mert a csőd előtt másfél hónappal járt le a részvényem és megérzésem miatt nem kötöttem újat hanem elvittem a pénzemet.Szolidaritásból írom alá mert én is járhattam volna pórul ha ott hagyom a pénzemet. |
Vendég |
#3292015-11-06 15:32Azért, mert a lopás bűn, még ha a nagyfőnök engedélyével történik is. Ha kicsit megbüntetik, büntessék meg Nagyokat is. A magántulajdon szentsége mindenkire vonatkozik! |
Vendég |
#3302015-11-07 21:07Mert becsapottnak érzem magam. |
Vendég |
#3312015-11-09 14:46Számos online fórumon olvastam, hogy csigalassúsággal, de szeptember óta zajlik a nem-Quaestor kibocsátású -- és a Felszámoló által is elismerten rendelkezésre álló --pénzeszközök és pénzügyi eszközök (részvények, állampapírok, stb.) transzferálása a jogos tulajdonosaiknak. Ám TELJES A TANÁCSTALANSÁG azt illetően, hogy vajon milyen szempontok alapján (igénylők nevének ABC-sorrendje, lakcíme szerint, igénybejelentés beérkezési dátuma, iktatószám, visszaigényelt eszközök fajtája, értéke, stb. alapján) történik az ügyintézés. Hogy mire lehet számítani az adategyeztetés, az ügyintézés megkezdése időpontjára vonatkozóan. A PSFN KÉSLEKEDÉSE ellentétes a felszámolás egyik alapvető követelményével: a KÁRENYHÍTÉSSEL. Épp elegendő kárt okozott már maga a csőd is -- miért súlyosbítja tovább a bajt a Felszámoló ezzel az érthetetlen késlekedéssel is? És e mellett a késlekedés mellett még ott van az Alkotmánybírósági hercehurca! A BEVA törvényben lefektetett (30M Ft-ig) teljes körű kárpótlási kötelezettségére nem lehet felfüggesztő hatályú, hogy az Alkitmánybíróság a jogkereset megtámadásáról még nem nyilatkozott. A kárenyhítés ezen részének már július 13 óta kéne zajlania... Sajnos a hivatalos PSFN-honlapon közzétett tájékoztatás mindezekről semmit nem mond, és ha címükre írt emailt, vagy akár ajánlott postai levelet is küldünk nekik, vagy egyáltalán nem válaszolnak, vagy csak a honlapra mutató linkeket adnak meg, (amikből az derül ki, hogy "a felszámoló mindent elkövet a károsultak érdekeinek megvédéséért,"... "A Quaestor felszámolója a jogszabályi keretek között minden lehetséges módon arra törekszik, hogy a hitelezők érdekeit megfelelően képviselje és erre figyelemmel valamennyi törvényi kötelezettségének eleget tesz" és "szíves türelmünket" kérik az ügyfelek nagy számára tekintettel). Reményeim szerint a nagy számú, az ügy kielégítő megoldását szorgalmazó támogató aláírással -- és azok hívatalos fórumokon történő bemutatásával -- a kellő irányba lehet terelni a kerékvágásból kizökkent szekeret... (Felvállalom az azonosítást, ha azzal VALÓBAN hozzájárulhatok sokunk gyötrelmének enyhítéséhez...) |
Vendég |
#3322015-11-10 05:08csötörtökön 12 órakor Sándor palota elött lesz demonstráció aki tud jöjjön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Vendég |
#3332015-11-10 10:25
Míg a PSFN honlapján és a hírközlési médiákban azt kommunkiálják, hogy milyen nagy mértékű (volt) az eddigi kártalanítás, sokaknak még egy fillér sem jutott, arra hivatkozva, hogy "valós kötvényük" volt... HÁT EZ MÁR IGAZI NONSZENSZ! A felszámolóhoz intézett megkeresésekre legfeljebb (udvarias hangnemű), de semmire sem használható eljárási ügyrendről szóló idézeteket, linkeket adnak meg, vagy kérik a "szíves türelmünket".
Ha ezt a petíciót több tízezren aláírnák, talán lenne lehetőség akár nemzetközi figyelemfelkeltésre is, a Strassbourgi Bírósághoz is eljuttatni az ügyet, mert a dolgok jelenlegi állása szerint itt nem sok minden történik: a jogszerőségnek már a látszata sem látszik fontosnak!
|
Vendég |
#3342015-11-10 21:23Mert becsapva érzem magam. |
Vendég |
#3352015-11-13 07:43 |
Vendég |
#3362015-11-13 09:40Mert én is Quaestor károsult vagyok. |
Vendég |
#3372015-11-16 21:04Mert ez ami itt történik ebben a hazában azt úgy nevezik nép rablás.Amit az emberek keservesen össze kuporgattak azt csak úgy ellopatták a néptől!!!! |
Vendég |
#3382015-11-17 16:00el vagyok keseredve és fel vagyok háborodva hogy ellopták a pénzünket-igazságot szeretnék.A petició az utolsó szalmaszál amibe kapaszkodhatok és nem szabad hagyni hogy eltünjön a süllyesztőben ez az ügy.Azok akik azt irják hogy mohók voltunk és azért vittük a Quaestorhoz a pénzünket tévednek vagy rosszindulatuak -egyszerüen tudatlanok és jóhiszemüek voltunk.Tényleg ne hagyjuk magunkat hátha sikerül együtt elérni valamit. |
Vendég |
#339 Re:2015-11-17 17:41 |
Vendég |
#3402015-11-19 09:25Az adónkból fenntartott köztévében óránként reklámozott Quaestornál Tbsz. és Nyesz. számla nyitására ösztönöztek . Megtettem. Én nem gondoltam, hogy szélhámosokat fogok gazdagítani a verejtékkel kuporgatott megtakarításomból!!!! |
Vendég |
#3412015-11-21 22:04Minden pontjával egyetértek! Kérdezem én ha ezek a ,,kötvények ''/pénzügyi eszköz, mert mi nem is tudtuk hogy kötvényeket vásároltunk/,ilyen kockázatosak miért adott ki az MNB ujabb és ujabb engedélyeket a kibocsájtásukra? Most pedig minden felelősséget ránk hárítanak! HOL AZ MNB, TARSOLY CSABA ÉS A TÖBBIEK FELELŐSSÉGE? EZEK MIND MEGÚSSZÁK??? |
Vendég |
#3422015-11-22 06:48Kíváncsi vagyok a Törvényalkotók a TBSZ és a NYESZ számlákon elhelyezett kötvények kamataival mit kezdenek, hiszen azokból a Törvény erejénél fogva eleve nem lehetett felvenni a nélkül, hogy megszüntettük volna. Ezt az állam támogatta is adójóváírással Ehhez persze be kellett fizetni a 650-650 ezer forintokat minden évben! (NYESZ) . Én és a feleségem is az idén mentünk nyugdíjba, most férhettünk volna hozzá és most vettünk volna lakást belőle. Vagy TBSZ és NYESZ számlásokra is külön törvényt hoznak? |
343 |
#343 Re:2015-11-22 08:38De jó, hogy ezt szóba hoztátok. Ugyanebben a cipőben járok, s biztosan még sokan vagyunk. Sok éve takarékoskodtam NyESz-en és TBSz-en, ebből lett volna nyugdíjkiegészítésem, most minden odavan Többször, többen is írtunk a felszámolónak, hogyan lehetne legalább a számlákat megmenteni, hiszen a számla az enyém, fizettem érte a fenntartási költséget, transzferálni lehetne, mi köze ennek a Q. csödjéhez?! Írtam e-mailt, levelet, válasz egyikre se érkezett. Bementem, a portán még arra se voltak hajlandók, hogy felszóljanak. Ez ugyanis meg van tiltva! Ugyanezt több sorstársunk is megtette, hasonló eredménnyel. Ebben nem csak az a felháborító, hogy mindez sérti az emberi, állampolgári méltóságot, de az is, hogy a felszámolót nyilván abból a vagyonból fizetik, ami mégiscsak a mi pénzünkből keletkezett. A kötvényekről, meg a felügyelet felelőségéről meg még annyit mondanék, hogy nekem a mai napig tulajdonomban van a Q. azon ismertetője, amelyik szerint egyes Q. kötvény kockázata kisebb, mondom kisebb mint egyes állampapíroké!!!!!!!!!! Annak idején az irodában rákérdeztem, hogy ezt komolyan gondolják-e, és hogy mit szólt ehhez a Felügyelet. A válasz az volt, hogy sosem emeltek ez ellen kifogást, pedig ezek az ismertetők minden irodában ott voltak, csak a vak nem vette észre őket. A felügyeleti ellenőrnek ezen sosem akadt meg ezen a szeme? Ki hiszi ezt el? Kiváncsi lennék, hogy egy független bírói eljárásban, hogyan értékelnék ezeket és a hasonló dokumentumokat, amelyekből van még egy néhány?! |
Nicky |
#344 Re: Re:2015-11-22 11:29
Még egy gondolat a kamatok elvonásáról, bár erről itt már sokat írtak. Amennyiben nem fizetik ki a kamatokat, és a NAV nem fizeti vissza (nem tudom hova) a levont kamat adót, akkor az állam olyan haszonra tett szert, amihez mi adtuk a tőkét, és az állam a mi tőkénk révén jutott bevételhez, az általa felügyelt, de mégis törvénytelenül müködő Q. közremüködésével. Nem kell jogásznak lenni, hogy valaki ennek jogtalanságát és tisztességtelenségét belássa. Kell ezt kommentálni, hogy ez micsoda!!!!! |
Vendég |
#345 Re: Re:2015-11-22 12:05Mivel én is érintett vagyok, a fentiek után senkinek nem ajánlom, hogy TBSZ vagy NYESZ számlán takarékoskodjon bármennyire is kampányolnak mellette! NYESZ = Időskori biztonság? Hát ITT VAN! Mehetünk az árokba. Mert nem hagynak szélén. Még el is piszkolnak mindenféle harácsoló, felelőtlen kamat hajásznak is aki a káron is nyerészkedni akar? |
Jogász |
#346 Re: Re: Re:2015-11-22 12:31Ne vedd a lelkedre a kamat hajhászást, mert az államunk mutatta a "jó pédát", hisz a külügyminisztérium, meg egyes önkormányzatok is itt hajszolták a kamatot, vagy valami mást?! Ami a kamatokat illeti, nézzétek meg, hogy a bankok ma ilyen alacsony kamatkörnyezet ellenére is kb 9-10% kamatra adnak csak személyi kölcsönt. De úgye ezzel semmi baj nincs, ez megengedhető és tisztességes, mi meg felelőtlenek és nyerészkedők voltunk a 6,5%-os kamattal a magasabb kamatkörnyezetben! |
Vendég |
#3472015-11-23 18:20 |
Vendég |
#3482015-11-30 15:16érintettként teljes mértékben egyetértek a megfogalmazottakkal! |
Vendég |
#3492015-12-01 10:24Mert egyetértek vele |
Vendég |
#3502015-12-04 07:46 |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
557 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
457 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1494 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1357 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
158 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
139 Létrehozva: 2024-11-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
115 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
56 Létrehozva: 2024-11-21
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
52 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6709 Létrehozva: 2023-07-26
Tiltakozzunk a csepel.hu-n közölt óvodaösszevonási tervezet ellen
46 Létrehozva: 2024-11-22
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
44 Létrehozva: 2024-11-23
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07