Tiltakozás a kutyák kitiltása ellen a kőbányai parkokból!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Tiltakozás a kutyák kitiltása ellen a kőbányai parkokból! petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#512016-01-19 22:04Kutyám van és rendszeresen sétáltatom parkokban. Ráadásul Kőbányán lakom. |
Vendég |
#522016-01-20 01:20Kőbányán nőttem fel, ott voltam gyerek és mindig volt kutyánk. Akkoriban is megvoltak a kutyátlan kötözködő sznobok,de megfért egymás mellett a kutyás és kutyátlan is, sőt a kutyások összetartottak.Szép és jó,hogy fejlődik de biztos jó irányba? Mindig is a nagy zöld terek jellemezték ezt a kerületet, ahova jó volt lemenni sétálni egyet a kutyával,ha eleged volt a szomszéd falfúrásaiból és egyebek.... Parkosítunk....szép lesz. Legyenek játszóterek....és utolsó lépésként tiltsuk ki a kutyákat. Hová vezet ez? Tévhitekkel ellentétben a legboldogabb kutyák lakásban élnek,mert van rendszer az életükben, a napi séták, a foglalkozás....de ezentúl sétáljon betonon az a kutya? Vagy falak közül vigyük ketrecekbe őket? Ugyan már! Sok kutya azt sem érti mit kéne csinálni a futtatóban,csak néz hogy mikor megyünk már játszani. A kutyáknak is vannak jogaik, pl szabadon futni...a gazdi meg a legtöbb futtatóban még a labdát sem tudja rendesen elhajítani....na de hová vezet ez? Ez nem más a kutya részéről,mint mozgás megvonás....ha nem mozogja le magát bajok lesznek...A gazdi részéről nyűg...mert hajnalok hajnalán nem fog elsétálni a futtatókba,csak megy egy kört a ház körül....a kutya nem mozog, a kutya rongál otthon,gazdinak elege lesz ês a kutya megy....Évekig ott állt a szeméttelep....mért nem lehetett volna azt oda adni a kutyásoknak? Nem nagy beruházás, kerítês és néhány kuka, az elegendő terület ahhoz hogy a kutyások megférjenek egymás mellet és a szabály is élhetőbb lehetne! |
Vendég |
#532016-01-20 04:47Mert töbre tartom a 4 lábuakat mint a 2 lábuakat tömören |
Vendég |
#542016-01-20 07:47Azért, mert nem értek egyet a rendelettel. |
Vendég |
#55 Re:2016-01-20 08:09De jöhetnek ide! Egyébként is szép dolog, hogy kiállnak az itt lakó kutyák és gazdájuk mellett!
|
katigu |
#562016-01-20 08:17Én azért lakom itt, mert kutyát tartok és vagyok olyan jó a kutyámhoz, hogy nem a belváros aszfaltján tartom. Én akkor vállaltam kutyát amikor megvolt a lehetősége annak, hogy tud találkozni, játszani, ismerkedni más kutyával! A kutyákat már nem lehet akárhol sétáltatni, nem ülhetnek fel a vonatra, nem lehet egy nyilt vizü tóban megusztatni, erdőben futtatni , mert a vadás lelövi, kötelező a póráz, szájkosár! Közben meg tilos láncon tartani (ami nagyon helyes)! Nem valami egyensúlyt kéne teremteni? Hogy ne csak kötelezettség legyen? Sok embernek gyereknek öregnek a kis állatkája az egyszem társa! |
Vendég |
#572016-01-20 08:21Felháborítónak tartom ezt a döntést. 2 kutyám van és mindig is felelős kutyatartónak tartottam magam. Kutyáimat pórázon sétáltatom, csak akkor engedem el. ha nincs a közelben sem ember, sem kutya, akivel összeveszhetnének. Az ürüléküket összeszedem és sokszor hosszú ideig magammal hurcolom, míg nem találok gyűjtő edényt, mert az sajnos kevés van. Kutyafuttatóba nem szeretem vinni a kutyáimat, mert túl kicsik, (mármint a futtatók)és általában foglaltak. A kutyák közötti konfliktusokat pedig nem szeretem. Más volna a helyzet, ha több és nagyobb futtató volna, és nem szüntetnék meg még azt is ami volt. Arról meg sem én, sem más felelős kutyatartó nem tehet, hogy vannak felelőtlen, vagy rossz indulatú kutyások, akik , másokat zavarnak. Sajnos nem kutyásokból is van elég, aki gyűlöli a kutyákat és szinte boszorkányüldözést folytatnak a kutyások ellen. Sokan még arra is vetemednek, hogy mérget tesznek ki a kutyáknak. Őket is meg kellene büntetni! |
Vendég |
#582016-01-20 08:33Nem értek egyet vele. A parkok mindenkié. A kutyáknak is kell mozogni, élvezni a szabadságot. A szülők figyeljenek oda a gyerekükre, hogy ne hergeljék a kutyákat és ne egyenek kutyagumit. Sajnos tudom, hogy vannak akik ott hagyják, de én nem ezek közé tartozom. Vannak elég nagy parkok Kőbányán, ahol meg lehetne oldani, hogy egy része a kutyásoké legyen és oda ne menjen olyan akit zavarnak a kutyák, viszont ennek fejében a kutyás sem mehessen. a másik pihenni vágyók területére. Kisebb parkokban meg kéne kutyafuttatót létesíteni, persze nem zsebkendőnyi területre gondolok. |
Vendég |
#592016-01-20 10:15Azért mert Én is kutya tulajdonos vagyok. És az önkormányzat intézkedését diszkriminatívnak tartom. |
Vendég |
#602016-01-20 10:23aki hozta ezt a rendeletet annak nincs kutyája!!Vagy nem a kerületben lakik!!!És zavarta a lakosságot olyanokat akik állat gyülölök.!!! |
Vendég |
#61 Re:2016-01-20 11:19Ez a tulajdonos bitokában álló területre vonakozik, nem a közterületre! |
Vendég |
#62 Re:2016-01-20 11:22#44: - Mert egy demokràciàban nem lehet ilyen felteteleket szabni! Ha ennek is engedunk Ha a kutyások többsége a rá vonatkozó törvényben előírt kötelezettségeit betartaná - kötelező pórázhasználat, ürülék összeszedése - akkor senki nem folyamodna a tiltás eszközéhez. A park nem kutyafuttató, aki annak használja, megérdemli, hogy kitiltsák. |
Vendég |
#63 Re:2016-01-20 11:24Nem inkább magatokba kéne nézni?! Ha betartottátok volna a szabályokat, akkor nem lennétek kitiltva. |
Vendég |
#64 Re:2016-01-20 11:26Kutyát tartani nem kötelezttség, választható. Egyébként meg lakásban nem is kéne nagytestű kutyát tartani, mert kínzás szerencsétleneknek egész nap tartogatni azt, ami kikívánkozik. |
Vendég |
#65 Re: Re:2016-01-20 11:28Meg kell nézni, hogy 10 kutyásból hány tartotta be a póráz kötelező használatát és hány takarított össze a kutyája után! El kell gondolkodni az ok-okozati összefüggésen! |
Vendég |
#66 Re:2016-01-20 11:29Erre megoldás, hogy a parkot használjátok kutyafuttatónak és leszarjátok a kötelezettségeiteket? |
Vendég |
#67 Re:2016-01-20 11:31Mondd már, 10 kutyásból hány tartja be a kötelezettségeit (póráz, kutyaszar összeszedése) ?! Attól, hogy kutyád van, az erdő, mező, tó a vadon élő állatok otthona, ott te és a kutyád csak vendégek vagytok, bunkóság visszaélni a vendégjoggal és zavarni az ottlakó állatokat a saját OTTHONUKBAN! |
Vendég |
#68 Re:2016-01-20 11:32#57: - csak akkor engedem el. ha nincs a közelben sem ember, sem kutya, akivel összeveszhetnének A kutyafuttatón és a saját tulajdonú ingatlanon kívül akkor sem engedheted el! |
Vendég |
#69 Re:2016-01-20 11:36#58: - egy része a kutyásoké legyen Ez a kutyafuttató! Már vannak ilyenek, használd azt! A parkokban madarak és apró emlősök élnek, amikből a kutyák évente több százezret gyilkolnak le. A kutyafuttató van nekik, ott lehet őket szabadon engedni. A kutyások többsége azt hiszi, hogy csak neki vannak jogai és nagyívben leszarják más emberek és állatok jogait, a rájuk vonatkozó törvényben előírt kötelezettségeikkel egyetemben! Ideje lenne már a kutyásoknak magukba nézni. Az önkormányzat helyében szépen ellenőrizném minden egyes kutya chipjét és oltásait is, mert nagyon soknak se chipje és ennek folytán se veszettség elleni oltása. |
Vendég |
#70 Re:2016-01-20 11:38Persze! Azért állatgyűlölő valaki, mert elege van abból, hogy összeugrálják a gyökér gazdák neveletlen kutyái úton-útfélen és lassan térdig járunk a parkokban a kutyaszarban. Inkább tükörbe kéne nézni, nem?! |
Vendég |
#71 Re:2016-01-20 11:40#51: - Kutyám van és rendszeresen sétáltatom parkokban. Ráadásul Kőbányán lakom. Az aláírók jelentős részéről viszont elmondható, hogy még csak nem is Budapesten laknak. Ezzel eléállni az önkormányzatnak, maguk alá pisilnek a röhögéstől. :) |
Vendég |
#72 Re: Re:2016-01-20 11:41Röhejes és komolytalan, hogy olyanok írnak alá egy helyi érdekeltségű petíciót, akik még csak a közelben sem laknak. Hiteltelenné tette az egészet. |
Vendég |
#732016-01-21 10:26Igazat adok az előttem szólóknak abban, hogy nem azért tiltották ki a kutyákat, mert pikkelnének rájuk, hanem azért, mert a gazdák nem voltak képesek betartani a közösségi együttélés alapvető szabályait. A kutyák többségén se póráz, de sokon még nyakörv sincs a parkban. Elég sokat vissza se tud hívni a gazdája. Nehogy már a gyerek herrgelje a kutyát azzal, hogy játszik a parkban! A park nem kutyafuttató!
|
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2016-01-21 12:48- Date of removal: 2016-01-21
- Eltávolítás oka:
Vendég |
#752016-01-21 21:31Szeretném ha minden kutyatulajdonos ügyelne a tisztaságra, mert nem szedik össze az ürüléket ellenségesek velünk az emberek! Ezeket az embereket kellene megbüntetni , nem azokat akik szeretnék jól megmozgatni a kutyájukat! Az utcán sétálva még rosszabb lesz a helyzet, mivel ott több ember van. Én barátságosnak neveltem a kutyámat, nem bánt senkit sem, nem zavarja a futókat , bicikliseket, ennek ellenére kerülöm a játszó gyerekeket, sétálókat! A tomboló fiatalok nyomán törött üvegek, szemét borítja a parkokat, mért nem ezzel foglalkoznak! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1463 Létrehozva: 2024-09-29
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
448 Létrehozva: 2024-11-08
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1355 Létrehozva: 2024-03-21
Élő testületi közvetítést Balmazújvároson!
166 Létrehozva: 2024-10-17
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
125 Létrehozva: 2024-10-28
Buckai utak - Boglya utca közlekedésének fejlesztése
106 Létrehozva: 2024-10-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
90 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
352 Létrehozva: 2021-12-02
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5064 Létrehozva: 2024-06-21
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Biztonságosabb gyalogosátkelőt a Gazdagréti út - Rétköz u. csomópontba
335 Létrehozva: 2024-10-16
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
75 Létrehozva: 2024-11-15
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6700 Létrehozva: 2023-07-26
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
Drosztengedélyek maximalizálása
50 Létrehozva: 2024-09-19
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
38 Létrehozva: 2024-11-12
Csípőprotézis műtétek
36 Létrehozva: 2024-11-07