Segítséget az egyedülálló szülőknek!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Segítséget az egyedülálló szülőknek! petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#12016-10-18 10:03Kivàncsi lennék mi változik ebben az amigy is fos ellátásban.. |
Vendég |
#22016-10-18 10:22Azért írtam alá ezt a petíciót mert magam is egyedülálló anya vagyok,és MagyarországÁllam nem ad semmi segítséget! |
Vendég |
#32016-10-18 10:38Egyedül nevelő szülők esetében sokkal kevesebb a szociális támogatás mint pl: 2 vagy több gyerekes szülőknél. |
Vendég |
#42016-10-18 11:02Köszönöm ezt a lehetőséget s szivessen részt veszek benne mert én is sajnos 9.éve nevelem gyermekeim egyedűl egy fizetésből s albérletbe s semmi féle tàmogatàsban nem részesülök mint a legtöbb egygyermekes...és igy nehéz mindent egyedűl. S jo pl.hogy mire kéne tàmogatàs mert se nyaralni se elmenni nem tudunk sehovà sok a költség hàrmunknak a buszra...vonatra a belépők s stb...meg a màsik hogy a csalàdi nevetséges...emeltet kapunk és csak 600ft.több mint a csalàdodoké azaz gyerekenként 300ft...röhej...azzal kivagyunk segitve. Emelett ha bàrmiben szükségetek van ràm àllok elibe...köszönettel Andrea!!! |
Vendég |
#52016-10-18 11:04Teljes mértékben egyetértek és vannak konkrét (reális) javaslataim, ha oda kerül az ügy. |
Vendég |
#62016-10-18 11:15Mert szégyenteljesnek tartom, hogy a gyerektartásra annyit kell várni és addíg semmi segítség nincs. A családi pótlékról nem is beszélve. |
Vendég |
#72016-10-18 11:15Elegem van már az országból hogy cdak azèrt mert egyedül nevelem a gyerekemet folyton hátrányba kerülünk minden tèren! |
Vendég |
#82016-10-18 11:18Segitseg kell az egyedulallo szuloknek. Nekem egeszsegugyi problemaim is vannak igy meg nehezebb a helyzetem. |
Anonymous |
#92016-10-18 11:30Egyedülálló 1 gyermekes nem számít sehol! Az, hogy a másikat már felneveltem, szintén egyedül, nem számít! Jó lenne végre valami változás! |
Vendég |
#102016-10-18 11:39Én is 1 gyermeket nevelek egyedül. Kb 56000 ft-ból tengődünk ami emeltszíntű családiból gyesből (valószinű ezeket 2017 novemberében elvesztem mert a gyerek betölti a 10. életévét ) és kemény 5600 ft gyerektartást kapok. Fogalmam nincs mi lesz tovább. Ránk szó szerint szarnak!!! |
Vendég |
#112016-10-18 11:42Miért van az, hogy ebben az országban mindenki a markát tartja? Egyedülálló anyának/apának lenni egy korábbi felelőtlenül, vagy elhamarkodottan meghozott döntés eredménye, kivétel a házasárts/élettárs halála, de ez esetben jár az árvaellátás. Miért a társadalomnak kéne finanszíroni a ti rossz döntésetek eredményét? Nem jut nyaralásara? Nagyon sok teljes családnak sem jut! Miért nekik kéne finanszírozni a ti nyaralásotokat? Egy egy gyermekes szülőnél kevesebb a szociális támogatás, mint egy kétgyermekesnél? Két gyermek többe kerül, mint egy... Eleged van, hogy azért kerülsz hátrányba, mert egyedülálló szülő vagy? Mondd, hol kerülsz hátrányba? Kevesebb családi pótlékot kapsz? Ugyanazt kapod, mint akik felelősen vállaltak közös gyermeket és nem mentek szét, felesleges háborogni! A gyereknek általában még egy szülője van, nem egyedül hoztátok össze, a gyereket ugyanúgy a másik szülőnek is finanaszírozni kell és ne az államnak tartsátok a markototkat és ne a többi adófizetőtől várjátok, hogy még több adót fizessen, azért mert ti felelőlenül vállaltatok gyermeket! Mégis mit tanulnak ezek a gyerekek ?! Azt, hogy mindig mástól várják a segítséget?!
|
Vendég |
#12 Re:2016-10-18 11:44#10: - Én is 1 gyermeket nevelek egyedül. Kb 56000 ft-ból tengődünk ami emeltszíntű családiból gyesből (valószinű ezeket 2017 novemberében elvesztem mert a gyerek betölti a 10. életévét ) és kemény 5600 ft gyerektartást kapok. Fogalmam nincs mi lesz tovább. Ránk szó szerint szarnak!!! A munka, mint alternatíva még nem jutott eszedbe?! |
Vendég |
#132016-10-18 11:48Azért írtam alá, mert egyedül nevelem a gyerekeimet már régóta és úgy érzem sehonnan semmi segítséget nem kapok. bízom benne, ha összefogunk talán elérünk valamit. |
Vendég |
#142016-10-18 12:06Ismertetem,hogy minèl több ember irja alá. |
Vendég |
#152016-10-18 12:09Teljesen jogós. Mert nem 3 gyermek van csak egy így semmire esélyünk nincs. |
Vendég |
#162016-10-18 12:12Egyedül állóként nevelem a lányom. És dolgozom is, mert van akinek ez a megjegyzés jut eszébe. Mi nem kapunk attól több fizetést, hogy egyedül álló vagyok. Nyaralni és strandra járni nem futja. Örülünk ha karácsonykor van mit enni. És ezzel nem vagyok egyedül. |
Vendég |
#172016-10-18 12:386évig voltam egyedülàlló két gyermekes anyja soha nem kaptam segįtséget a drágalàtos családsegįtô központól se az önkormányzattól a volt lakóhelyemen mìg ingyen rásszoló csomagot sem havi 26ezer ft 3fővel persze a jómóduak kaptak.Se dolgozni nem tudtam végzettseg nélkül csak az a pár hónapos közmunka kínomban leérettségiztem te továbbra sem dolgoztam anya barát munkahelyen csak néha amikor anxámnak kedve tartotta .A biblia azt mondja teremsd meg mindent két kezed által Imátkozál és dolgozál.De az én kezem billincsben volt zárva a két lányom melett hisz nem voltam se titkárnő ,se ovónő se aszisztens hanem 4_műszak 12órás dolgozó amellé az otthoni munka ,férfimunka.Ráadasul 3-unknak 2 túlórával 120-130bérért a hìres jabilban .Elköltöztem kínomban borsodból hogy jobb legyen a gyerekemmel csak oda 30%+50%a lanyomnak hisz 6eves kell neki +3pótjegy 8eer ftban került kábé 150km.Most már van párom de támogatom az egyedülállónőket mert tudom hogy milyen pokol az hogy annyit sem adnak ami járhatna .A magyar államot nem érdekli csak hogy nekik legyen én már probaltam segitseget kerni de hátat fordìtottak remélem más egyedülálló szülőknek jobb lesz |
válasz... |
#18 Re:2016-10-18 13:20Abban teljesen egyetértek, hogy pl. én ne kapjak plusz szociális támogatást. Nem is ezért írtam alá a petíciót. Három gyereket nevelek egyedül, de szerencsére a volt férjem támogat minket anyagilag. Az viszont tényleg jó lenne, ha mondjuk a 2 felnőtt + 2 gyerek jegyet használhatná 1 felnőtt + 3 gyerek (ezt szinte sehol nem engedik!) A másik, ami miatt reagálok: sértő az általánosítás. Én pl sose akartam elválni. Ismerek anyákat, akik szintén nem önszántukból kerültek ilyen helyzetbe. Van, akinek alkoholista lett a férje, nem támogatja őket (4 gyerekkel), és nagyon tisztelem ezt a lányt, mert mindent megtesz a gyerekeiért, de eszméletlen nehezen jönnek ki. Van, akinek a volt férje szintén alkoholista, ő maga beteg, nem tud bármilyen munkát elvállalni. Velük mi legyen? Nem azt mondom, hogy a szociális háló tartsa őket, mert az nehezen bír már bármit is. Jól írtad: az apának kéne. De ha ő nem ad? Vagy 5300Ft-ot, mint azt az egyik hozzászóló írta? Haljanak éhen a gyerekkel? Nem költői a kérdés. Mondd, mit javasolsz nekik? |
Vendég |
#192016-10-18 13:23Egyedülálló anyaként folyamatosan tapasztalom a mindennapok nehézségeit.Gyermekeink nem érdemlik,hogy nehezebb legyen az életük szüleik válása,esetleg az őket nem nevelő,elhanyagoló másik szülő hanyagsága vagy nemtörődömsége miatt.Sajnos szükségünk van segítségre,támogatásra,hogy normális életet tudjunk élni. |
Vendég |
#202016-10-18 13:25Magam is egyedülállóként neveltem a gyerekeimet (már nem érint közvetlenül, felnőttek), a gyerektartást hol megkaptam, de az aktuális hónap végén, s akkor az már a következő hónapra is szólt! Még mindig több volt, mint amíg együtt éltünk, mert akkor még a családi-pótlékot is elkártyázta gyermekeim apja, mert ugye azt ő kapta kézhez. Egy elvált anyának mindent egyedül kell fizetnie. Nagyon kevés rendes "volt férj" van. Az enyém, ha vele volt a gyerek 2 napig, képes volt a gyerektartásból levonni az arra eső pénzt, sőt kiszámolta, mennyi gyerektartást kellene nekem fizetnem, s a 2 napra eső részt is levonta... Még most, hogy nyugdíjas vagyok is viselem az "elváltságom" hátrányát, aki házasságban özvegyült meg, bizonyos részét kapja a férje nyugdíjának, aki elvált az semmit! |
Vendég |
#21 Re:2016-10-18 13:33#20: - Nagyon kevés rendes "volt férj" van. Az enyém, ha vele volt a gyerek 2 napig, képes volt a gyerektartásból levonni az arra eső pénzt, sőt kiszámolta, mennyi gyerektartást kellene nekem fizetnem, s a 2 napra eső részt is levonta... Ki választotta? Talán mások? |
Vendég |
#22 Re: Re:2016-10-18 13:36Nekem csak pár hónapja van kapcsolatom de visszont 6év alatt 0ft gyerektartás most teszek panaszthogy nem fizet gyerektartast gyerekekent 10-ezer ft sajnos az allsmnak kell de az is 3 évig fizettik továbbiakat a törvény hozza .De ettől is kevesebbet ìtél az állam ha nem dolgozik az apuka.Sajnos én nem tudok többet sajnos boldog anya helyett elkeserìtett a gyereknevelés főleg mikor segélyből éltem |
adófizető |
#232016-10-18 13:36Mi lenne, ha nem mások kárára tetszenének tartani a markukat, hanem a drágalátos volt párjuknál? Ebben az országban mindenki el szeretné tartani magát azzal a még megmaradt másfél millió munkavállalóval! Tessék elérni, hogy a kormány szigorúan olyan jogszabályokat hozzon, ahol a gyermektartás eléri a gyermek költségeinek a felét (a másik fele ugye Önöket terheli és nem az adófizetőket!) és azt szigorúan behajtják az elvált szülőn és ne a többi adóüfizető rovására tessék a markukat tartani! |
Vendég |
#242016-10-18 14:08Alàírva :) |
Vendég |
#252016-10-18 14:14Azért írtam alá ezt a petíciót mert magam is egyedülálló anya vagyok,és MagyarországÁllam nem ad semmi segítséget! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
8077 Létrehozva: 2024-06-21
El a kezekkel és fűrészekkel a Péterhalmi-erdő fáitól!
1503 Létrehozva: 2025-01-18
Petíció a magyarországi gyepmesteri telepek működésének törvényi szabályozásáért ‼️
963 Létrehozva: 2025-01-19
Adják le Megtévesztve 2.évadát
614 Létrehozva: 2025-01-25
Budaörs Pumpa Pálya
549 Létrehozva: 2025-01-22
Anconai szerelmesek
433 Létrehozva: 2025-01-29
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOTA TERMÉSZET HELYETT!!!!!
410 Létrehozva: 2025-01-19
Szeretnénk Lidl áruházat Tiszakécskére!
1262 Létrehozva: 2021-07-09
Töltéshasználati engedélyek visszaállítása Baranya megyében a horgászok részére
272 Létrehozva: 2025-01-17
Hidradenitis suppurativa betegségben szenvedők részére adókedvezmény igénybevétele
269 Létrehozva: 2025-01-29
Életeket veszélyeztethet a Menczer – Lázár paktum Tát-Bajna – Szomor régióban. Ister-Granum Tiszasziget petíciója
269 Létrehozva: 2025-01-07
A PÉNZ SZÁMÍT, NEM AZ ÉLET?
257 Létrehozva: 2025-01-14
Közvetlen buszjárat Tiszalúc-Miskolc között
184 Létrehozva: 2025-01-17
Intézkedések az iskolai bántalmazások megelőzésére és kezelésére, Kisvárda
171 Létrehozva: 2025-02-03
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
529 Létrehozva: 2024-11-21
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1889 Létrehozva: 2024-09-29
Pumpapálya-építés támogatása Szegeden
120 Létrehozva: 2025-01-23
A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
4434 Létrehozva: 2023-04-02
A Tüskék és rózsák udvara (ACOTAR) könyvsorozat újrakiadásáért
114 Létrehozva: 2025-01-13
Aláírásgyűjtés a Mátrafüreden található általános iskola ismételt megnyitására
110 Létrehozva: 2025-01-15