A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére
GÓJ |
/ #431 Re:2013-02-23 08:15Na, akkor én most beszállok kicsit beszélgetni. Igaz, nem nekem válaszoltál, de hát egy nyílt fórum már csak ilyen, mindenki válaszolhat mindenkinek, mintha csak egy teremben ülnénk és vitanapot tartanánk. Kérden, miből jött le, hogy jobbikos. Megmondom: abból, hogy a jobbikosnak olyan félreérthetetlen a stílusa, hogy semmi mással nem téveszthető össze. Egy jobbikosnak minden szavából süt a ms embertípus irányába a gyűlölet. Elég pl. Vona Gáborra képernyőn keresztül ránézni: riasztó a tekintete. Körbeveszi néhány tanult fickó, mint pl. Gyöngyösi, na ő a másik, aki szintén riasztó. Azt a hidegséget, amit az a pasas áraszt, én megfagynék a közelében. LEhetne sorolni, ott van a kis nyikhaj Novák Előd, az már kiprovokálta néha, hogy kicsit megruházzák. Nem akaroom elvinni a beszélgetés folyamát, visszatérek a válaszhoz. "Te így gondolod, így éa punktum" ez pont rátok jellemző, az ellenvéleményt nem tűritek, egyből elindul vagdalkozás, ha véleménykülönbség van. A vagdalkozást mindig ti kezditek és elcsodálkoztok, ha valaki vissza mer válaszolni. Akkor aztán egyből azt állítjátok, hogy a másik kezdte. Közöttünk is van tanulatlan, bunkó természetesen, csak mi el is ismerjük. Most sem ismered be, hogy nem tudtok vitatkozni. Egyszerűen nem fogadjátok el a másik véleményét, így valóban nem lehet vitatkozni. Sosem mondtuk, hogy az általunk elfogadott történelem 100 %-ban igaz, de természetesen megpróbáljuk megvédeni a magunk igazát a magunk ismeretei szerint. Nem csak azért, mert ezt tanultam, talán azért is, mert azt érzem igaznak. Amíg a világ világ, a világ létezik, addi az adott politikai rendszernek megfelelően fogják mindenütt a világon tanítani a történelmet. Nekem volt egy történelemtanárnőm a középiskolában, úgy tanította az anyagot, hogy nem lehetett az óráján nem odafigyelni. Nem mondom ki a nevét, ismert lett a család a rendszerváltozás után, a férje is 56-os volt. Ezt mi, diákok nem is tudtuk, csak a 90-es években vált ismertté számunkra. Sosem tudtuk, hogy zsidó, sosem tudtuk a férjéről, hogy 56-os halálraítélt volt és amnesztiával szabadult akkortájt, mikor mi gimisek voltunk. Érdekes egy világ volt. Mi, gyerekek korábban mentünk el suli előtt otthonról, gyűjtöttük az utcán a cigarettacsikkeket és a Nagy Ignác utcai kitört üvegű pinceablakon dobáltuk be a raboknak. Ösztönösen éreztük, hogy örömöt szerzünk vele. a, ez megint egy kanyar volt. A kettős mérce ebben az esetben teljességgel félre- vagy belemagyarázás. A kettős mérce szerintem itt nem helytálló, vagy pedig megint másra mondod. Én a kettős mércét akkor mondom, hogy ha akár jobb- akár baloldalon valaki elköveti ugyanazt a negatív dolgot, majd ha tudok konkrét példát, jelezni fogom, te pedig a jobboldali cselekményt egekbe maasztalod, a baloldali hasonlón meg felháborodsz. Majd gondolkozom példán, nehogy elfogultnak látszódjak. Soha nem a várból kitörő, parancsot teljesítő kiskatonákat ítéljük el. Azt viszont sokkal inkább, aki a parancsot adja. Nem érzem úgy, hogy valaha is ezt tettük volna. |
|
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1358 Létrehozva: 2024-09-29
Biztonságosabb gyalogosátkelőt a Gazdagréti út - Rétköz u. csomópontba
326 Létrehozva: 2024-10-16
Élő testületi közvetítést Balmazújvároson!
164 Létrehozva: 2024-10-17
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1292 Létrehozva: 2024-03-21
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6685 Létrehozva: 2023-07-26
Buckai utak - Boglya utca közlekedésének fejlesztése
102 Létrehozva: 2024-10-20
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5051 Létrehozva: 2024-06-21
Péteriben sebesség korlátozás a Petőfi utcában
94 Létrehozva: 2024-10-08
Hatékonyabb állatvédelmet Érden
113 Létrehozva: 2024-10-08
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
81 Létrehozva: 2024-11-03
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
341 Létrehozva: 2021-12-02
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
77 Létrehozva: 2024-10-13
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
76 Létrehozva: 2024-11-02
Hajmáskér és Veszprém tömeg közlekedése
94 Létrehozva: 2024-10-07
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
58 Létrehozva: 2024-11-03
Adózás könnyítése
50 Létrehozva: 2024-09-19
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
38 Létrehozva: 2024-10-31
Drosztengedélyek maximalizálása
34 Létrehozva: 2024-09-19
Petíció Aladár családjába történő visszahelyezésére és 6 pontos a gyermekvédelmi törvényjavaslatokért/Petición por el regreso de Aladár a su familia y 6 puntos por la petición de protección de menores
893 Létrehozva: 2024-03-21
Madárhegy BEÉPÍTÉSE ELLEN! Elég a fakivágásokból!
5001 Létrehozva: 2024-05-02