Mondj nemet a Klubrádió megszüntetésére

Sipi
Vendég

/ #4081

2011-06-25 14:05

Nem vagyok pesszimista. Sőt, talán leginkább optimista vagyok. De ennek ellenére nem jósolok rózsás közeljövőt sem a Klubrádiónak, sem a hozzá hasonló fórumoknak. Szerintem hibás feltételezés, hogy az emberek az igazságot akarják hallani. (Ráadásul az igazság egy elég képlékeny fogalom. Az én igazságom nem feltétlenül egyezik a szomszédoméval, még akkor sem, ha nem is vitatkozunk.) Az emberek jelentős része könnyen befogadható, a saját nézőpontjával egyezni látszó dolgokat akar hallani. A KR igazsága eléggé eltér a jelenleg mérhető jelentős többség igazságától, és ami még ennél is lényegesebb: a hatalométól is. Ráadásul a jelenlegi hatalom és támogató tömege nyers erővel és bunkósbottal "vitatkozik" és nem érvekkel. Ehhez jön még, hogy az erőből döntő emberek nem győzhetők meg érvekkel. Nagyobb bunkósbottal, kigyúrtabb izomzattal győzhetők meg a legnagyobb eséllyel, viszont az érvekkel vitatkozók eszköztárában ilyesmik nem szerepelnek. Próbáljatok csak meg egy előremenetben felejtett úthengert - amelyiknek a kezelőjét sürgősen lekényszerítette a szükség a vezetőállásból - érvekkel meggyőzni arról, hogy álljon meg, mert régen letért már az útról és mindjárt eltapossa rötyit, ahol a gazdája trónol éppen.
Nagyon sok olyan dolog történt az utóbbi egy évben, amiről azt gondoltuk, hogy soha nem történhet meg. Nagyon sok áthághatatlan szabályt sikerült gond nélkül áthágni. A régen kialakult, a közösség által hozott szabályokat simán figyelmen kívül hagyják, akik csak saját törvényeiket ismerik el. A demokrata hagyja érvényesülni még az antidemokrata véleményt is (ez a veszte!), az antidemokrata - a demokrácia eszköztárával hatalomra kerülve - pedig nem tűr más véleményt. Na ez az, ami miatt nem látom túl fényesen a KR jövőjét.