Pedofíliamentes Magyar Narancsot!
b. |
/ #33 Re: Re:2014-03-14 11:34Próbálkozzunk mindketten az értő olvasással! Elvégre egészen sok más szó is volt abban a mondatban. (Láttad őket, ugye?... Bocsánat! Nem lenne szabad személyeskednem, de ezt most te kezdted.) A "bűncselekmény" egyértelműen egy túlzásnak szánt, nem szó szerint értendő kijelentés. Ha a cikk elolvasása alapján bárki is úgy gondolhatná, hogy a szerző tényleg bűncselekménynek tartja az "egy-egy figyelmetlenebb pillanatban véletlenül rossz vágányon zakatoló gondolatot", akkor egyikünk sem játszana szövegértésesdit egy petíciós fórumon. Én legalábbis biztosan nem, nem vagyok petíciózós fajta. (Mindannyiunknak van jobb dolga, szerintem még a feministáknak is.) A mondat második felében pedig azonnal el is bagatellizálja az egészet, hiszen nem ír másról csupán "egy-egy figyelmetlenebb pillanatban véletlenül rossz vágányon zakatoló gondolatról". A "bűncselekmény" rögtön lesüllyed a nem is tudom... átfutok a zebrán, amikor pirosam van/bliccelek a villamoson/olyat költséget számolok fel, amit nem lenne szabad, de beleillik a többi tétel közé/fusizom a szomszédnéni zugpálinkájával (beismerem, nem tudom, hogy az utóbbi egyáltalán törvénytelen-e még) -színvonalú, társadalmilag teljesen elfogadott apróságok közé. Ráadásul ott a mondat első fele is, amit nem idéztem, mert mégsem másolhattam be az egész cikket... de tudod, mit? Legyen! "A képregényes kliséket nagy kedvvel kiforgató Kick/Ass egyik leggonoszabb fogása volt, hogy 13 éves főhősnőjét nemcsak szupermenőnek, hanem kifejezetten szexinek is láttatta" Mentséget keres, magyáz, exkuzál, felelősséget hárít. Fordítok: A "Film" egy leggonoszabb fogása volt... Ez áll ott szó szerint. Az egészről a csúnya, gonosz film tehet, és direkt. Bagatellizál, normalizál, véletlenül elkalandozó gondolatról beszél, mentséget keres, felelősséget hárít. És ez csak egyetlen mondat. Az egész cikk több, hasonlóan kedves mondatból áll. Dejónekünk.
|
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1292 Létrehozva: 2024-09-29
Biztonságosabb gyalogosátkelőt a Gazdagréti út - Rétköz u. csomópontba
326 Létrehozva: 2024-10-16
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6679 Létrehozva: 2023-07-26
Élő testületi közvetítést Balmazújvároson!
160 Létrehozva: 2024-10-17
Hatékonyabb állatvédelmet Érden
113 Létrehozva: 2024-10-08
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5051 Létrehozva: 2024-06-21
Buckai utak - Boglya utca közlekedésének fejlesztése
96 Létrehozva: 2024-10-20
Péteriben sebesség korlátozás a Petőfi utcában
94 Létrehozva: 2024-10-08
Hajmáskér és Veszprém tömeg közlekedése
93 Létrehozva: 2024-10-07
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
341 Létrehozva: 2021-12-02
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
76 Létrehozva: 2024-10-13
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
74 Létrehozva: 2024-11-03
Adózás könnyítése
46 Létrehozva: 2024-09-19
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
42 Létrehozva: 2024-11-02
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
35 Létrehozva: 2024-10-31
Kerékpárutat Náraiba
230 Létrehozva: 2024-07-08
Petíció Aladár családjába történő visszahelyezésére és 6 pontos a gyermekvédelmi törvényjavaslatokért/Petición por el regreso de Aladár a su familia y 6 puntos por la petición de protección de menores
892 Létrehozva: 2024-03-21
Drosztengedélyek maximalizálása
30 Létrehozva: 2024-09-19
Nyilatkozat a gyűlöletbeszéd ellen
48 Létrehozva: 2024-10-03
Halasszák el a Rádió stúdiópalotájának bontását!
244 Létrehozva: 2024-08-26